Congresul WADA

Lavrov a comentat recomandările WADA: Moscova va insista asupra unei ”discuții oneste”

70
(reînnoit 15:25 27.11.2019)
Comitetul de revizuire a conformității al WADA a recomandat ca Rusia să fie exclusă din competițiile internaționale pe un termen de patru ani.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a comentat recomandările WADA de a recunoaște RUSAD ca fiind neconform codului antidoping, declarând că Moscova va insista pe „necesitatea unei discuții oneste”.

„Există doritori de a pune Rusia în situația de a se apăra, de pe poziția de acuzată. De altfel, fiind acuzată în fond de toate și peste tot, indiferent de ce domeniul al vieții internaționale ar fi vorba: conflicte, economie, energetică, gazoducte (…), pretutindeni Rusia încalcă ceva sau face ceva ce nu convine unei sau mai multor țări occidentale”, a spus ministrul, citat de R-Sport.

Potrivit acestuia, nu merită să facem concluzii pripite, deoarece deciziile Comitetului de revizuire a conformității al Agenției Internaționale Antidoping nu sunt definitive, ele mai urmează să fie examinate de Comitetul executiv.

Recomandările WADA

În ajun, Comitetul de revizuire a conformității al WADA a recomandat ca Rusia să fie exclusă din competițiile internaționale pe un termen de patru ani: să i se interzică să participe la întreceri sportive de amploare, să fie lipsită de posibilitatea de a evolua sub propriul drapel, iar la competiții să fie admiși doar sportivii „curați”.

Comitetul executiv WADA va lua decizia finală pe 9 decembrie.

Anterior, în anul 2015, Agenția Internațională Antidoping i-a mai ridicat Agenției RUSAD competența. Restabilirea acesteia s-a reușit în septembrie 2018, cu condiția de a le prezenta experților WADA baza de date a laboratorului antidoping din Moscova. În momentul de față, Rusia este suspectată de manipulări cu aceste informații: în opinia Comitetului, baza transmisă de Rusia în ianuarie diferă de cea pe care deja o deținea WADA.

Partea rusă a oferit răspunsuri la 31 de întrebări legate de acest subiect. Săptămâna trecută, Comitetul de revizuire a conformității a examinat aceste răspunsuri și raportul experților. Cu toate acestea, Comitetul a recomandat ca RUSAD să fie lipsit de statut.

70
Tagurile:
Rusia, WADA, Serghei Lavrov


Загрузка...