Fotbal pentru prietenie

Află cine va merge la finala Ligii Campionilor prin programul Fotbal Pentru Prietenie

135
(reînnoit 16:54 05.04.2019)
Concernul ”Gazprom”, sub egida FIFA și UEFA, pentru al doilea an consecutiv desfăşoară, prin intermediul Agenției Globale AGT Media, programul Fotbal Pentru Prietenie în Republica Moldova. Proiectul este susținut de Federația Moldovenească de Fotbal și Agenția de Presă și Radio, Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 5 apr - Sputnik. În acest an, Republica Moldova a obținut patru cote de participare în cadrul programului Fotbal Pentru Prietenie. Trei copii, născuți în perioada aprilie 2006 - septembrie 2007 - un portar, un mijlocaș și un atacant - au fost selectați la concursul organizat luni, 1 aprilie, la Clubul Sportiv Buiucani din Capitală. Interesul față de program a fost unul foarte ridicat. Circa 40 de copii, legitimați în cluburile din Chișinău, Ungheni, Orhei, Edineț, au participat la etapa de selecție.

Astfel, în baza crietriilor aplicate de programul Fotbal Pentru Prietenie au fost desemnați următorii câștigători:

  1. Portar - Alexandru Targon (Dinamo MAI, Chișinău)
  2. Fundaș- Dumitru Diacov (FC Getica, Chișinău)
  3. Mijlocaș - Robert Rebeja (CF Măgdăcești, r-ul Criuleni)
  4. Tânăra jucătoare, Eugenia Răilean (ȘS Orhei), membra lotului național  Under-17, a completat lista delegației.

De asemenea, luni, 8 aprilie, cu începere de la ora 16:00, la Liceul Leonardo Da Vinci din Capitală va fi organizat un concurs de selectare a tânărului jurnalist, având obligatoriu anul nașterii în perioada aprilie 2006 - septembrie 2007. Persoana câștigătoare va trebui să demonstreze abilități de comunicare și de scriere în limba engleză, prestanță în fața camerei de filmat. Vor fi avantajați concurenții care au deja o experiență în domeniul jurnalismului, fie în calitate de prezentatori TV, fie a unor evenimente pentru copii, inclusiv cei care au oferit interviuri într-o limbă de circulație internațională.

În ziua concursului, copii urmează să prezinte un CV în limba engleză sau materialele video şi audio, în cazul în care au fost invitați la emisiuni.

Delegația Moldovei va participa la tabăra fotbalistică organizată la Madrid în perioada 28 mai - 2 iunie și va urmări meciul finalei Ligii Campionilor.

Mai multe detalii puteți afla de la organizatorul evenimentului de selecție în Republica Moldova, Dumitru Chitoroagă, la numărul de telefon 078844114.

Sputnik Moldova este partener media general al evenimentului pentru al doilea an consecutiv.

135
Tagurile:
Liga campionilor
Tematic
Cine va merge la Finala Ligii Campionilor grație programului Fotbal Pentru Prietenie?

Oleinicenco a fost reales președinte al Federației Moldovenești de Fotbal

33
În următorii patru ani, Federația Moldovenească de Fotbal va fi condusă tot de Leonid Oleinicenco, care astăzi a fost reales în funcția de președinte.

CHIȘINĂU, 22 ian - Sputnik. Leonid Oleinicenco a fost reales în funcția de președinte al Federației Moldovenești de Fotbal. El va conduce FMF în perioada 2021-2025.

Decizia a fost luată astăzi în cadrul  Congresului al XIX-lea de dare de seamă și alegere a organelor de conducere FMF, care s-a desfășurat astăzi la un complex sportiv din comuna Ciorescu. Pentru Oleinicenco au votat 104 din cei 111 delegați ai Congresului. 

În Comitetul Executiv al FMF au fost admiși noi membri. Este vorba despre Nicolae Usatîi, Iurii Bulgăreanu, Diana Bulgaru, Pavel Procudin, Sevastian Botnari și Victor Stînă. 

Totodată, a fost ţinut un moment de reculegere în memoria numelor sonore din fotbalul moldovenesc, care au decedat în 2019 și 2020. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

33
Tagurile:
Federația Moldovenească de Fotbal (FMF), președinte, Leonid Oleinicenco
Tematic
Video: Revenire de senzație pentru Bayern în meciul cu Mainz


Загрузка...
Comitetul Național Olimpic si Sportiv din Republica Moldova

Comitetul Național Olimpic la 30 de ani: Cu ce mesaj a venit președintele CIO

27
(reînnoit 15:24 21.01.2021)
Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova marchează 30 de ani de la fondare. Cu această ocazie au fost transmise numeroase mesaje olimpicilor.

CHIȘINĂU 21 ian - Sputnik. Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova sărbătorește aniversarea a 30 de ani de la fondare. Cu această ocazie, președintele Comitetului, Nicolae Juravschi, a ținut să menționeze că sportivii moldoveni, prin performanțele lor, au scris istorie. 

„Sportivii noștri au definitivat identitatea națională prin sport și au demonstrat că suntem capabili să ne impunem pe arena sportivă internațională”, a remarcat Nicolae Juravschi.

Cu un mesaj de felicitare a venit și președintele Comitetului Olimpic Internațional Thomas Bach. El a menționat că sportivii moldoveni promovează spirtul olimpic.

„Deși Moldova este o țară mică din punct de vedere geografic, ea a demonstrat în nenumărate rânduri o pasiune aparte pentru sport. Sportivii moldoveni sunt cele mai elocvente exemple în acest sens, devenind campioni în inimile compatrioților săi, aducând multă mândrie și clipe de bucurie țării, astfel inspirând următoarele generații să creadă în visele lor și în viitor”, a menționat președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
aniversare, Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Moldova, Comitetul Internațional Olimpic


Загрузка...

Moscova pune la punct administrația Biden

0
(reînnoit 21:34 22.01.2021)
Kremlinul comentează anunțul făcut de Casa Albă în legătură cu acordul ”New Start”, dar și alegațiile și aroganța cu care Washingtonul s-a adresat pe această temă esențială.

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Unul dintre primele anunțuri al noii administrații Biden pe teme internaționale s-a referit la prelungirea acordului „New START”, privind armamentul nuclear.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a transmis dorința președintelui Biden de a prelungi cu 5 ani acest acord, dar a îmbrăcat-o în tot felul de pretenții și alegații defăimătoare la adresa Rusiei. O atitudine plină de tupeu și aroganță, care a primit imediat replica firească de la Moscova.

Kremlinul a salutat voința politică a Washingtonului de a prelungi acordul New START, dar consideră că totul depinde de ”detaliile propunerii care sunt încă neclare”, a declarat azi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Desigur, Rusia este în favoarea păstrării Noului START și extinderea acestuia, deoarece acest lucru ar oferi timp pentru negocieri relevante, contacte relevante”, a spus Peskov. ”În al doilea rând, cu siguranță nu putem decât să salutăm voința politică de a extinde documentul, dar totul depinde de detalii despre ofertă - cu privire la care nu sunt pregătit să ofer niciun comentariu, întrucât va trebui mai întâi să le studiem”.

Joe Biden
© REUTERS / JONATHAN ERNST

Peskov a subliniat că Moscova și Washingtonul ar trebui să „ia în considerare preocupările reciproce” cu privire la Noul START.

Despre aspectele nefirești din mesajul Casei Albe, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a pus la punct lucrurile:

”Obișnuiau să propună anumite condiții pentru prelungire, unele dintre aceste condiții fiind absolut inacceptabile pentru noi, așa că hai să vedem ce oferă americanii acum, înainte de a face orice comentariu”, a declarat Peskov, transmite Sputnik International. 

De fapt, deocamdată nu se poate vorbi de o propunere americană concretă, pentru că SUA nu a venit cu ceva concret, cu vreo propunere scrisă.

Întrebat asupra acestui aspect, Dmitri Peskov a spus că nu știa ca Washingtonul să fi depus vreo propunere legată de ”New START” prin intermediul ambasadei ruse.

Reamintim că acordul „New START” expiră pe 5 februarie 2021.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Joe Biden, Moscova
Tematic
Biden a anulat mai multe decrete semnate de Trump, inclusiv cu privire la OMS


Загрузка...