Fotbal pentru Prietenie

”Ambasadorii” Moldovei la Campionatul Mondial de Fotbal-2018

130
(reînnoit 19:32 31.05.2018)
Doi adolescenți vor pleca la Campionatul Mondial de Fotbal-2018 unde vor participa la meciurile amicale.

CHIȘINĂU, 31 mai — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit cu tinerii „ambasadori la Campionatul Mondial de Fotbal, Nicolae Sulă (fotbalist) și Valentin Carp (jurnalist), care vor reprezenta țara noastră la evenimentul grandios în cadrul proiectului „Fotbal pentru Prietenie" (F4F).

Fotbal pentru Prietenie" (F4F) este un program social internațional pentru copii, realizat de compania „Gazprom" începând cu anul 2013, în cadrul programului global „Gazprom" pentru copii" și include o serie de activități educativ-sportive desfășurate în diferite țări ale lumii.

În Moldova, selecția participanților a avut loc cu sprijinul Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik în colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal (FMF).

„I-am felicitat pe tineri cu reușitele obținute și le-am urat succes în continuare. Am reiterat faptul că sunt mândru de copiii și tinerii activi ce se implică în diverse proiecte și fac față cu demnitate provocărilor", a menționat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului a precizat că programul internațional "Fotbal pentru Prietenie" este ”o platformă care prevede atragerea copiilor în fotbal, în special, dezvoltarea și educarea copiilor prin intermediul unor valori importante, cum ar fi prietenia, demnitatea, loialitatea, dreptatea și respectul."

Reprezentantul FMF a declarat pentru reporterul Sputnik Moldova că participarea în acest proiect este un mare succes pentru Moldova și le va permite tinerilor fotbaliști să se manifeste și să acumuleze experiență.

Tinerii ambasadori din Moldova la Campionatul Mondial de Fotbal vor pleca în curând la Moscova unde se vor întâlni cu personalități din lumea fotbalului și vor asista la meciul de deschidere a campionatului, disputat de Rusia și Arabia Saudită.

Jocurile amicale ale copiilor vor avea loc între 8 și 15 iunie.

Peste 1500 de băieți din 215 țări și regiuni vor avea șansa să participe la aceste partide amicale.

130
Tagurile:
partide amicale, campionat mondial, ambasadori, fotbal, Campionatul Mondial de Fotbal-2018, Federația Moldovenească de Fotbal (FMF), Igor Dodon, Moscova, Rusia, Republica Moldova
Тема:
Sputnik FanZone (11)
Tematic
Cine va reprezenta Republica Moldova la campionatul Mondial de Fotbal 2018
Campionatele Mondiale de fotbal, filă cu filă (XVIII). Germania 2006 (FOTO, VIDEO)


Загрузка...