fotbal

Proiectul "Fotbal Pentru Prietenie", o premieră pentru Republica Moldova

134
(reînnoit 11:48 25.03.2018)
Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF), în parteneriat cu Radio Sputnik Moldova, sub egida FIFA şi a partenerului general Compania ”Gazprom”, va organiza un concurs de excepţie pentru a selecta doi copii, în vârstă de 11-12 ani, care vor participa la cel mai grandios eveniment sportiv printre juniori.

CHIȘINĂU, 25 mart — Sputnik. Dumitru Chitoroagă. Copii din peste 211 ţări şi regiuni ale lumii vor juca meciuri demonstrative, în perioada 8-15 iunie la Moscova. De asemenea, aceştea vor avea ocazia să fie prezenţi şi la evenimentul de deschidere a Campionatului Mondial de Fotbal 2018. 

Reprezentantul FMF, Valentin Chicu, a declarat că programul "Fotbal Pentru Prietenie" (F4F) este o platformă reușită pentru atragerea copiilor în fotbal, dar mai ales pentru dezvoltarea și educarea copiilor, prin intermediul unor valori importante, cum ar fi prietenia și respectul, egalitate, toleranță, onoare și demnitate. 

"Dezvoltarea fotbalului pentru toți, în special pentru copii, este una din prioritățile FMF. Cu cât mai mulţi copii vor fi atraşi în fotbal, cu atât elita fotbalistică din ţară va fi la un nivel mai înalt", susţine oficialul.

Sputnik Moldova, în colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal, sub egida FIFA și partenerul general ”Gazprom”, îi invită pe toți copiii duminică, 25 martie, la ora 14:30, la Centrul Sportiv Buiucani din Capitală, pentru a da probe la fotbal sau jurnalism.

Candidații care vor participa la proba fotbal trebuie să demonstreze cele mai bune calități de portar. De asemenea, o condiție obligatorie este și  cunoașterea limbii engleze.

La categoria tânărul jurnalist, candidatul urmează să scrie un eseu pe tema fotbalului, să demonstreze o cunoaștere bună a limbii engleze și abilitatea de a realiza reportaje în teren.

Cheltuielile pentru deplasarea copiilor se va face din contul FIFA şi a partenerului general compania ”Gazprom”.

 

134
Tagurile:
iunie 2018, Campionatul mondial de fotbal 2018, Fotbal, Chisinau
Tematic
Câștigă un bilet la Campionatul Mondial de Fotbal 2018
Campionatul Mondial la Fotbal: Jucătorii și suporterii se vor simți confortabil


Загрузка...