Stadion, foto de arhivă

Capitala va avea un palat al sporturilor de iarnă de peste 2 milioane de euro

935
(reînnoit 18:05 12.03.2018)
Chişinăul fără Stadion Republican, Sală Polivalentă modernă sau bazin olimpic, dar cu un palat al sporturilor de iarnă de 50 de milioane de lei.

CHIŞINĂU, 12 mart — Sputnik. Preşedintele Federaţiei de Hochei din Moldova (FHM), Iurie Topală, a iniţiat un proiect inovativ, dar care trezeşte multe semne de întrebare cu privire la necesitatea acestuia şi durata realizării. 

Oficialul a declarat într-un interviu pentru radio Sputnik Moldova că terenul, acordat deja de Primăria Municipiului Chişinău, urmează să fie scos la licitaţie pentru a fi construit un palat cu o infrastructură modernă ce corespunde tuturor exigenţelor internaţionale.

De menţionat că CMC a votat, în 2012, decizia de a oferi trei herctare de teren în sectorul Ciocana, la ieşirea din Chişinău, în direcțias spre localitatea Vadă lui Vodă.

"În acest an urmează să primim de la Primăria Capitalei 50 de mln de lei pentru construcţia acestui edificu. Asta ar duce la dezvoltarea sporturilor de iarnă", a adăgat Iurie Topală.

Iun Ştefăniţă, consilier CMC, are o explicaţie pentru faptul cum a fost posibil ca FHM să primească această sumă impresionantă.

"Astăzi contează foarte mult managerul. Mulţi au proiecte, dar nu ştiu să le promoveze, să convingă. Eu personal am votat un proiect finanţat de actualul Secretar de Stat dl Radu Rebeja, pentru construcţia unei baze sportive pe terenul Liceului municipal sportiv. Poate sunt naiv dar cred că acest edificiu va fi construit", susţine consilierul.

Reprezentanţii Primăriei au refuzat să ofere mai multe explicaţii de ce au considerat prioritară construcţia unui palat al sporturilor de iarnă, în condiţiile în care mai multe edificii sportive au fost demolate iar cele care mai există, nu pot găzdui campionate europene şi mondiale la mai multe discipline pentru că nu corespund normelor internaţionale.

935
Tagurile:
chisinau, consiliu municipal, primarie, sport, Iurie Topală, Republica Moldova, Chisinau
Tematic
În 2016-2017, Moldova trebuia să devină un șantier de construcție
O construcție neautorizată din Capitală pune în pericol viața oamenilor
Luptătorii moldoveni au cucerit medalii la Turneul din Franța

Luptătorii moldoveni au cucerit trei medalii la turneul din Franța

68
(reînnoit 20:42 17.01.2021)
Start reușit pentru selecționata de lupte libere a Moldovei în 2021. Sportivii moldoveni au cucerit primele medalii din acest an.

CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik. Trei sportivi moldoveni au ocupat locuri de frunte la Turneul UWW"Grand Prix de France Henri Deglane" din Franța. Despre aceasta a comunicat Federația de Luptă din Republica Moldova pe pagina sa de Facebook.

La turneul desfășurat în orașul francez Nisa, luptătorii de stil liber din țara noastră s-au ales cu trei medalii. Astfel,  Mihail Sava a cucerit argintul, iar Evgheni Nedealco și Leonid Colesnic au fost medaliați cu bronz.  Pe  locul 5 s-a clasat Vasile Diacon.

”Felicitări tuturor sportivilor și antrenorilor ce au contribuit la aceste reușite. Felicitări antrenorului lotului Roman Dermenji cu startul reușit al selecționatei de lupte libere”, este menționat în comunicatul federației.

Video: Luptătorul Piotr Ianulov a urcat pe podium la Cupa Mondială>>>

La turneul de la Nisa au participat sportivi din Franța, Spania, Germania, Belarus, România, SUA, Canada, Egipt, Marea Britanie, Bahrein, Belgia, Elveția, Suedia, Finlanda și Estonia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

68
Tagurile:
Nisa, luptător, medalii
Tematic
Video: Trei luptătoare se califică în finala Cupei Mondiale!


Загрузка...
Сборная России выиграла золото Оберхофа: безмедальная серия прервана

Naționala Rusiei de biatlon a câștigat aurul la Oberhof

63
(reînnoit 16:34 10.01.2021)
Ultima dată, ca membru al echipei naționale ruse, Alexandr Loghinov a câștigat bronzul la proba de pursuit la Campionatelor Mondiale de Biatlon. Acest lucru s-a întâmplat pe 14 februarie 2020.

CHIȘINĂU, 10 ianuarie - Sputnik. Echipa națională de biatlon a Rusiei a întrerupt serie mediocră de 43 de curse la etapele Cupei Mondiale - în care nu a obținut nici măcar o medalie, câștigând duminică medalii de aur în ștafeta mixtă de la Oberhof.

Биатлонисты выходят на старт смешанной эстафеты
© AFP 2020 / TOBIAS SCHWARZ
Биатлонисты выходят на старт смешанной эстафеты
Din componența echipei naționale a făcut parte Uliana Kaișeva, Svetlana Mironova, Alexander Loghinov și Eduard Latîpov.

La finiș, biatloniștii ruși au depășit cu 0,7 secunde echipa norvegiene, parcurgând distanța în 1 oră și 8 minute și 21,7 secunde. Sportivii din ambele echipe au folosit doar șapte cartușe de rezervă în timpul cursei.

Francezii care au ocupat locul al treilea au folosit șase cartușe suplimentare, nu au încasat tururi de penalizare, dar au fost cu 12,1 secunde în urma câștigătorilor. Belorușii au terminat pe locul patru (+50,3 secunde).

Anterior, a devenit cunoscut faptul că tatăl biatlonistului rus Alexander Loghinov a murit, sportivul nu a avut timp să se antreneze, dar a mers totuși la start în proba de ștafetă mixtă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

63
Tagurile:
medalie de aur, Medalie, Rusia, biatlon


Загрузка...
Ședința Parlamentului

Începe sesiunea parlamentară de primăvară: Când se vor întruni deputații în ședință

0
(reînnoit 20:51 20.01.2021)
Parlamentarii deschid sesiunea ordinară de primăvară începând cu 1 februarie. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

CHIȘINĂU 21 ian - Sputnik. Deputații urmează să înceapă sesiunea parlamentară de primăvară la 1 februarie. 

Șeful Legislativului Zinaida Greceanîi a semnat o dispoziție în acest sens. Biroul permanent al Parlamentului urmează să stabilească când va avea loc prima ședință plenară din sesiunea de primăvară, după pregătirea proiectului ordinii de zi.

Sesiunea de toamnă-iarnă s-a încheiat oficial în data de 16 decembrie. Ulterior, Parlamentul a avut programată o ședință extraordinară în data de 23 decembrie, atunci când trebuia să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Acest lucru nu s-a întâmplat, deoarece cu puțin timp înainte de începerea ședinței Chicu a anunțat că demisionează din funcția de premier. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
deputați, sesiune, Parlament


Загрузка...