Дорожный знак

Noi locuri de parcare în Capitală: Iată unde vor fi amenajate

42
(reînnoit 16:59 11.06.2021)
Primarul Capitalei, Ion Ceban, este nemulțumit de subalternii săi și anunță că se va ocupa personal de locurile de parcare din Capitală. Astfel, astăzi acesta a eliberat deja un loc de parcare unde vor avea acces toți doritorii.

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. În centrul Capitalei urmează să apăra mai multe locuri de parcare, iar de acest lucru se va ocupa personal primarul Capitalei. Ion Ceban a anunțat despre aceasta ân cadrul unui interviu la Centrul de Presă Sputnik.

"Îmi pare rău că unii colegi responsabili au cam bătut pasul pe loc în acest sens. Am solicitat în aceste zile să fie făcute domeniile pe activitate. Pentru că nu s-a prea făcut nimic, am zis că în aceste condiții mă voi implica personal. La această etapă nu sunt deloc satisfăcut cu tempoul lucrărilor", a declarat Ion Ceban.

Deocamdată, edilul-șef al Capitalei nu a vrut să spună dacă urmează să fie făcute unele remanieri la Primărie, dar a concretizat că revine ulterior cu detalii.

Astăzi, parcarea de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt 3, intersecţie cu strada Ismail, care anterior era abuziv exploatată de un agent economic, a fost eliberată. Totodată, peste drum a fost demontat şi gardul care împrejmuia o altă parcare ilegală, în strada Ismail 27, unde la fel terenul a fost întors municipalității. Astfel, în zona respectivă, care este una foarte aglomerată, în cele două parcări este posibilă staționarea a circa 150 de mașini.

"Ne propunem amenajarea lor, deocamdată au fost aduse în ordine și evacuate gardurile vechi de pe aceste terenuri. În paralel, identificăm şi alte locaţii atât în centrul oraşului, dar şi în sectoare unde vor mai fi amenajate locuri de parcare pentru automobile", a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Potrivit edilului Capitalei, recent a fost dat start lucrărilor de amenajare a unei parcări automate cu patru nivel în preajma blocului Universității Tehnice a Moldovei, din strada 31 August.

Alte două parcări sunt amenajate în preajma parcului La Izvor cu o capacitate de aproximativ 400 de locuri, una lângă parcul Dendrariu, lângă parcul Alunelul și parcul Sarmizegetusa.

La fel, pe lângă obiectivele noi reabilitate, scuaruri, ogrăzi, parcuri, trotuare, este prevăzută amenajarea locurilor de parcare, anunță Ceban.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

42
Tagurile:
Sputnik Moldova, parcare, ion ceban
Tematic
Prima parcare automatizată din țară: Când și unde va apărea
Ion Ceban insistă: Vrea o Capitală Smart
Ce a reușit să obțină pentru Chișinău primarul Ion Ceban la Sank Petersburg
Primarul Capitalei, Ion Ceban, este invitatul săptămânii în Centrului de Presă Sputnik
Ce se va întâmpla cu un teren pe care era amenajată o parcare
Primarul Capitalei Ion Ceban - la Centrul de Presă Sputnik
imagine din arhivă

Un medic de doar 34 de ani s-a stins din viață

48
(reînnoit 17:05 14.06.2021)
Un medic de 34 de ani de la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău s-a stins din viață din cauza unei maladii oncologice. Este vorba despre Natalia Arnaut, obstetrician ginecolog în cadrul Centrului Perinatal.

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Vestea despre decesul Nataliei Arnaut a fost anunțată pe Facebook de către administrația Institutului Mamei și Copilului din Chișinău. Medicul obstetrician ginecolog în cadrul Centrului Perinatal de nivelul III a luptat cu boala grea timp de câțiva ani, dar în cele din urmă nu a mai putut fi salvată.

„Am pierdut o persoană cu un caracter deosebită și un specialist desăvârșit, care a activat cu dedicație și profesionalism în susținerea colegilor și pacienților instituției. În aceste clipe de tristețe și grea încercare, suntem alături de familie și le transmitem sincerele noastre condoleanțe”, menționează administrația și colectivul spitalului pe pagina de Facebook a instituției.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

48
Tagurile:
deces, medic


Загрузка...
Ion Ceban

Primarul Capitalei, apel către candidații la parlamentare: Nu ne împiedicați muncim

6
Șeful administrației municipale a declarat că nu va împiedica pe nimeni să facă campanie electorală, dacă aceasta nu va împiedica activitatea normală a Primăriei.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Primarul Chișinăului, Ion Ceban, s-a adresat către toți funcționarii, directorii și șefii de direcții și instituții municipale cu solicitarea să nu implice structurile municipale în activități politice în timpul orelor de muncă.

El a subliniat că toți candidații în alegeri pot veni să vorbească cu oamenii în cadrul campaniei lor electorale. Iar cei care doresc, poate să participe la aceste întâlniri.

”Doar rog să se țină cont de orele de muncă și să nu împiedice aceste întruniri procesul de muncă”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, primarul s-a adresat public către toți candidații la alegerile parlamentare cu rugămintea să nu implice Primăria Chișinăluiu în activități politice.

”Prin diverse declarații politice, nu faceți mai mult rău celor din jur”, a scris primarul.

El a explicat că are în vedere, între altele, dezbaterile cu privire la construcția unui nou obiectiv în locul fostului Hotel Național din centrul Chișinăului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

6
Tagurile:
alegeri, Ion Ceban, Primarul Capitalei
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021
Tematic
Ion Ceban spune când va ajunge în Moldova următorul lot de vaccin rusesc „Sputnik V”
De ce a crescut impozitul imobiliar în Chișinău: Primarul Ceban a explicat pentru Sputnik


Загрузка...