Vama ucraineană

Noi reguli de intrare în Ucraina - Detalii

243
(reînnoit 21:14 08.06.2021)
,
Ucraina permite intrarea pe teritoriul țării a străinilor nu doar în baza unui test PCR negativ. Oamenii vor avea acces și cu un test antigen, dar și cu un certificat de vaccinare cu vaccin aprobat de Organizația Mondială a Sănătății.

CHIȘINĂU, 8 iun - Sputnik. Ucraina permite cetățenilor vaccinați împotriva COVID-19 intrarea pe teritoriul acestui stat fără a fi obligați să stea în carantină. Un document în acest sens a fost publicat pe site-ul Guvernului ucrainean pe 7 iunie.

Potrivit așa-numitului Decret „carantină” nr. 1236, modificat la 2 iunie 2021, cetățenii Ucrainei, dar și toți turiștii străini pot intra în Ucraina la prezentarea:

  • unui certificat care confirmă vaccinarea completă împotriva COVID-19 cu vaccinuri incluse de Organizația Mondială a Sănătății în lista celor aprobate pentru utilizare în situații de urgență. În prezent acestea sunt Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sinopharm și Sinovac
  • testului rapid pentru determinarea antigenului SARS-CoV-2 (RAT), care a fost efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrare
  • unui test negativ PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrare pe teritoriul Ucrainei

Certificatele de testare și vaccinare nu sunt necesare pentru copiii cu vârsta sub 12 ani. Pentru cetățenii străini rămâne în vigoare polița de asigurare valabilă, cu acoperire pentru tratamentul COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

243
Tagurile:
punct de trecere a frontierei, punct de trecere cu UCRAINA, punct de trecere, Moldova-Ucraina
Petru Jardan la ședința plenară din 22 martie 2021

Un deputat, pe banca acuzaților - Procurorii spun câte milioane ar fi delapidat

60
(reînnoit 12:47 21.06.2021)
Procuratura Generală anunță că doi foști factori de decizie din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, dintre care unul actual deputat, au fost trimiși în judecată în dosarul concesionării întreprinderii de stat.

CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Deputatul Petru Jardan, ex-director general interimar al Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, împreună cu fostul director al departamentului financiar-administrativ al aceleiași instituții vor compărea pe banca acuzaților, anunță Procuratura Generală într-un comunicat de presă.

Procuratura Anticorupție a anunțat finalizarea urmăririi penale și trimiterea în judecată a cauzei penale în care cei doi sunt învinuiți de ”abuz de serviciu” în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări.

Mai exact, cei doi sunt acuzați că, începând cu 24 decembrie 2013, ar fi acționat de comun și cu intenție în vederea tăinuirii și nerespectării de către întreprindere a primelor de asigurare achitate unei companii de asigurări, prin neluarea la evidență contabilă a acordul adițional la contractul de bază, prejudiciind întreprinderea de stat cu aproximativ 3,7 milioane de lei.

Ambii inculpați pledează nevinovați și sunt cercetați în libertate.

Procurorii amintesc că acum trei luni, la cererea procurorului general, Legislativul i-a ridicat imunitatea parlamentară deputatului, iar pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunii, procurorii au instituit sechestre pe bunurile acestuia estimate la peste 2,6 milioane de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

60
Tagurile:
Aeroportul Internațional Chișinău, Petru Jardan, Jardan, deputat


Загрузка...
Выборы в Молдавии

Când va decide CSJ soarta secțiilor de vot de peste hotare

19
(reînnoit 12:15 21.06.2021)
Comisia Electorală Centrală își susține în continuare decizia de a deschide 146 secții de votare în străinătate pentru cetățenii moldoveni aflați în afara țării – CSJ urmează să-și spună cuvântul.

CHIȘINĂU, 21 iunie - Sputnik. Curtea Supremă de Justiție a Moldovei a admis recursul Comisiei Electorale Centrale, care a contestat hotărârea Curții de Apel cu privind numărul secțiilor de votare deschise în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate.

Recursul CEC va fi examinat pe 22 iunie.

Pe 17 iunie, Curtea de Apel Chișinău a obligat Comisia Electorală Centrală să-și revizuiască decizia cu privire la numărul secțiilor de votare deschise peste hotare, decizia CEC prin care urmau să fie deschise 146 de secții de votare fiind anulată. Judecătorii au admis parțial contestațiile depuse de mai multe de partide în acest sens, care au cerut să fie organizate nu mai puțin de 190 de secții de votare.

Pe data de 8 iunie, CEC a decis majorarea numărului de secții de votare peste hotare de la 139 la 146. Ulterior, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a calificat decizia CEC ca fiind una formală și incompletă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

19
Tagurile:
străinătate, secții de votare, CSJ, CEC
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021
Tematic
CEC a atacat la CSJ decizia Curții de Apel cu privire la secțiile de votare peste hotare
CEC a publicat lista finală a candidaților la scrutinul din 11 iulie: Detalii


Загрузка...
Maia Sandu

Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Poloniei și mareșalii