Certificat de vaccinare

Ministerul Sănătății: Când vor primi moldovenii certificatul european de vaccinare

198
(reînnoit 19:44 08.06.2021)
Reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că certificatele pentru persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 în centrele de vaccinare din țară dețin informațiile necesare pentru a fi recunoscute la nivel internațional.

CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Responsabilii de la Ministerul Sănătății promit că, în timpul apropiat, certificate de vaccinare emise de centrele din țară ar putea fi integrate în UE.

"Prin intermediul colegilor noștri de la Ministerul de Externe vrem să dezvoltăm posibilitatea de integrare la certificatul european de vaccinare. Ne propunem în timp optim să facem acest lucru. Certificate emise de centrele de vaccinare din Moldova dețin toate datele necesare a unui certificat de vaccinare, cum ar fi: Datele personale, denumirea vaccinului, a producătorului, seria, data administrării vaccinului și toate elementele de securitate: semnătura, ștampila și QR-cod, toate în trei limbi", a precizat Denis Cernea, secretarul de stat de la Ministerul Sănătății. 

Specialiștii din sănătate NU le recomandă cetățenilor moldoveni care s-au imunizat cu prima doză de vaccin împotriva COVID-19 peste hotare, să se vaccineze cu cea dea doua doză în Republica Moldova.

"Din punct de vedere medical, dacă ați primit prima doză de vaccin peste hotare și urmează să primiți a doua doză de vaccin în țara noastră, o puteți primi, dar sunt mai multe riscuri. În primul rând, poate lipsi din stoc vaccinul care va fost administrat peste hotare. Alt risc este că nu veți primi acel certificat unic de vaccinare. Iar odată ce registrele noastre nu sunt conectate la UE sau alte țări, nu vom putea introduce datele primei doze. La fel, nu se știe dacă aceste două certificate vor fi recunoscute în țara în care urmează să plecați", a declarat Ninel Revenco, coordonatoarea Programului Național de Imunizări și a Grupului de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Altfel spus, persoanele care își asumă riscul de a se vaccina în două țări diferite și care vor recepționa două certificate de vaccinare diferite, riscă să nu dețină un certificat valid de vaccinare, iar în cazul că dorește să plece într-o călătorie trebuie să se informeze dacă certificatele respective vor fi valabile pentru a intra în țara respectivă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

198
Tagurile:
pandemie, coronavirus, COVID-19
Tematic
Care este rata de vaccinare a populației Moldovei împotriva COVID-19
Poți avea probleme în călătorii: Cine riscă să nu primească certificat de vaccinare valid
Președintele rus Vladimir Putin

Putin, despre așteptările rușilor după încheierea războiului rece

30
Rusia spera că încheierea războiul rece va deveni o victoria comună pentru Europa unită, de la Lisabona până la Vladivostok, a scris Putin într-un articol semnat pentru presa germană.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Într-un articol publicat în săptămânalul german Die Zeit, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a menționat că a existat o speranță că sfârșitul războiului rece va fi o victorie comună pentru Europa.

Articolul, textul căruia a fost publicat pe site-ul Kremlinului, este dedicat celor 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Articol lui Putin, la 80 de ani de la invazia naziștilor în URSS: "Să fim deschiși, în ciuda trecutului" >>>

“Noi speram că încheierea războiului rece va fi o victorie comună pentru Europa. Părea că mai e puțin și va deveni o realitate visul lui Charles de Gaulle despre un continent unit, nu atât geografic “de la Atlantic până la Ural”, ci cultural și civilizational, de la Lisabona, până la Vladivostok”, se spune în articolul președintelui rus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

30
Tagurile:
război rece, Rusia, Putin


Загрузка...
Salon pentru copii

COVID-19 în Moldova: Alte decese și cazuri noi de infectare

56
(reînnoit 17:42 22.06.2021)
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță datele actualizate privind situația epidemiologică din țara noastră.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Încă 45 de moldoveni au fost confirmați pozitiv la noul tip de coronavirus. Acesta este rezultatul efectuării a 5 591 de teste. Dintre acestea, patru sunt de import, din Rusia. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 256 232 de persoane infectate de la începutul pandemiei acum mai bine de un an.

Printre cele 45 de persoane confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore este și un medic. MInisterul Sănătății anunță că în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești sunt internați 156 pacienți confirmați cu infecția COVID-19.

Dintre aceștia 45 sunt în stare extrem de gravă, iar pentru nouă pacienți a fost necesară conectarea la aparate de respirație asistată. MSMPS informează că alte două persoane au decedat din cauza complicațiilor generate de COVID-19.

Este vorba de o femeie de 68 de ani din raionul Soroca și de un bărbat de 59 de ani din regiune transnistreană. Ambele persoane sufereau și de alte comorbidități. Bilanțul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la 6 175 de oameni. Totodată, numărul persoanelor vindecate este de 249 250, după ce în ultimele 24 de ore alte 34 persoane au fost vindecate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

56
Tagurile:
dezinfectare, infectare, coronavirus, COVID-19


Загрузка...
(13:11 / 103.61Mb / просмотров видео: 19)

Ziua Memoriei și Durerii: Putin a depus flori la Mormântul Soldatului Necunoscut