Maraton de vaccinare la Palatul Republicii

Cum se vaccinează oamenii din Chișinău împotriva COVID-19

56
(reînnoit 12:49 08.06.2021)
Autoritățile municipale anunță că procesul de imunizare a populației din Capitală și din suburbii continuă.

CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik.  În jur de 102 mii de locuitori ai municipiului Chișinău au fost vaccinați cu prima doză de ser împotriva infecției COVID-19, iar aproape 25 de mii - și cu a doua doză. Datele au fost prezentate de autoritățile municipale.

Vaccinarea este gratuită și disponibilă pentru toți doritorii, indiferent de viza de reședință sau locul de trai. Oamenii trebuie să se apropie doar cu buletinul la centrele medicale de vaccinare sau la echipele mobile. 

Începând cu data de 13 mai, cetățenii se pot programa online pentru vaccinare împotriva COVID-19. Pentru programare este nevoie doar de buletinul de identitate sau orice act care conține IDNP-ul. Oamenii sunt îndemnați să păstreze confirmarea și să se prezinte fără întârziere la Punctul de vaccinare, potrivit programării stabilite.  

Până duminică, în municipiul Chișinău, bilanțul cazurilor confirmate COVID-19 a ajuns 106 403 persoane, dintre care 103 409 pacienți au fost recuperați, iar 1 889 au decedat.  

În Republica Moldova până în prezent s-au vaccinat împotriva coronavirusului peste 480 de mii de oameni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

56
Tagurile:
doze de vaccin, Capitala, vaccin
Tematic
Un nou lot de vaccin anti COVID-19, ajuns în țară: Ce tip și unde va fi repartizat
Specialist: Ce risc este să te imunizezi cu a doua doză de vaccin în Moldova?
Cum călătorești în Irlanda dacă nu ai vaccin anti-COVID-19
Девушка за ноутбуком

Primarul le-a tăiat plăcerea: Ce priveau pe Internet angajații unei primării

262
(reînnoit 23:42 14.06.2021)
Tristețe mare în rândul angajaților de la Primăria Slobozia care nu vor mai putea privi filme și seriale la locul de muncă, în timpul programului. Edilul-șef a decis să restricționeze accesul lucrătorilor pe site-uri care nu au legătură cu munca.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Situație neobișnuită în România, în care primarul localității Slobozia a luat decizia drastică de a restricționa accesul angajaților la site-urile care nu aveau legătură cu activitatea lor.

Edilul a hotărât să ”taie în carne vie” după ce un control informatic realizat de curând în instituție a scos la iveală faptul că mai mulți angajați din Primărie urmăreau filme și seriale pe Netflix sau stăteau pe rețelele de socializare, în timpul programului.

La momentul de față, funcționarii din primăria Slobozia mai au acces la internet doar în interes de serviciu, precizează independentonline.ro.

„Am făcut în așa fel încât să renunțăm la tot ce înseamnă acti­vități care implică hobby-uri în timpul programului de lucru. S-a limitat accesul la acele platforme și site-uri care nu aveau legătură cu munca. Poate unora nu le convine, dar trebuie să în­țeleagă faptul că lu­crăm pentru cetățeni și trebuie să-i ajutăm atunci când au nevoie de noi!”, spune primarul Dragoș Soare.

Acesta a explicat că nici o solicitare nu poate fi amânată numai pentru că o persoană nu are chef să îi facă treaba, pentru că urmărește postările colegilor pe rețelele de socializare ori pentru că se uită la filme.

De asemenea, potrivit edilului, angajaților li s-a atras atenția și s-au pus file la dosar.

Soare promite că se va face o analiză mai complexă a acestor cazuri și că, în funcție de rezultate, acolo unde se va dovedi că nu există o activitate intensă, posturile ar putea fi restructurate.

De asemenea, edilul a subliniat că funcționarii din primărie care vor avea abateri repetate vor fi sancționați sau concediați.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

262
Tagurile:
Internet, angajați, Primărie, România
Tematic
Vor zbura capete la Primăria Chișinău? La cine s-a referit primarul Ion Ceban


Загрузка...
Arest

Un moldovean a fost extrădat din Federația Rusă: Iată ce a comis

90
(reînnoit 21:11 14.06.2021)
Un moldovean a fost reținut în Federația Rusă după ce timp de cinci ani s-a aflat în căutare internațională. El ar fi omorât un bărbat, după care a dat bir cu fugiții în Rusia.

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Un bărbat de 32 de ani, originar din Slobozia, s-a aflat timp de cinci ani în căutare internațională, iar acum a fost reținut în Federația Rusă.

Potrivit Poliției, în 2016 învinuitul ar fi omorât un bărbat din raionul Căușeni, după care a fugit în Federația Rusă. Moldoveanul a fost anunțat în căutare internațională de către oamenii legii de la Inspectoratul de Poliție Bender.

După reținerea acestuia de către organele de drept ale Federației Ruse, bărbatul a fost extrădat în Republica Moldova. Ulterior, direct de la aeroport, învinuitul a fost dus la Penitenciarul nr.13 din Chișinău. El riscă până la zece ani de pușcărie. 

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

90
Tagurile:
omor, Federația Rusă, moldovean, reținere
Tematic
Omor la beție: Un bărbat și-a strangulat vecinul cu un șiret


Загрузка...