Экс-премьер-министр, глава ЛДПМ Владимир Филат

Boala grea de care s-a vindecat Vladimir Filat - Foto

1431
(reînnoit 15:43 05.06.2021)
Fostul premier și actualul lider al PLDM, Vladimir Filat, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care îi aduce mulțumiri unui cunoscut medic chirurg-oftalmolog pentru că l-a vindecat, i-a dat speranță și, în consecință, pentru el "lumea are din nou culoare!".

CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. Fostul premier spune precizează că mesajul este adre4sat domnului Ivanov Gheorghe, medic chirurg oftalmolog, categorie superioară, doctor în medicină, conferențiar universitar în cadrul catedrei de oftalmologie a USMF ”N. Testemițanu”. Probabil doctorul Gheorghe Ivanov este cel care pozează cu pacientul Filat.

După care liderul PLDM afirmă:

"Stimate domnule doctor, Dumnezeu le-a oferit multor oameni bani și putere, dar la foarte puțini le-a oferit har. Mai ales harul de a reda oamenilor nu doar sănătatea, dar și mai important, speranța. Dincolo de știința medicală pe care o stăpâniți la nivel de superlativ se simte acel har pe care puțini muritori îl primesc. Vă mulțumesc mult pentru profesionalismul și dăruirea cu care m-ați îngrijit și mai ales pentru că datorită dumneavoastră lumea are din nou culoare! Cu profund respect și recunoștință!".

Vladimir Filat nu precizat de ce maladie a suferit și s-a tratat, dar am putea presupune că ar fi o patologie a ochilor, odată ce l-a tratat un chirurg oftalmolog și odată ce el afirmă că datorită lui lumea are din nou culoare.

Vom aminti că acum mai bine de jumătate de an, mai bine zis în luna septembrie, în cadrul unei conferințe de presă, președintele PLDM, Vladimir Filat, a declarat că suferă de o boală care nu poate fi tratată în Republica Moldova.

 El a spus că a mers la o investigație medicală în Istanbul.

"Am fost la o clinică, în Istanbul. Și dacă vreți să întrebați de ce nu am fost l o clinică în Republica Moldova, vreau să vă spun că boala de care sufăr eu în Moldova nu se tratează", declarat fondatorul PLDM.

Fostul premier Vladimir Filat a declarat, în data de 10 septembrie 2020, la un post de televiziune, că a suferit de cancer când se afla în detenție. Potrivit lui, acesta a și fost motivul care l-a făcut să declare, atunci când a ieșit de după gratii, că nu se mai implică în politică.

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1431
Tagurile:
grea, boală, Vladimir Filat
Coronavirusul SARS-CoV-2 la microscop

Ce spune Ghințburg despre mutațiile rusești ale coronavirusului

140
(reînnoit 20:22 13.06.2021)
Șeful Centrului Gamalei, Aleksandr Ghimțburg, a vorbit despre mutațiile rusești ale coronavirusului.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. În Rusia există variante originale de mutații ale coronavirusului, de exemplu la Moscova, proprietățile și diferențele lor față de alte tulpini sunt studiate în prezent, a declarat pentru RIA Novosti  directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamalei,  Aleksandr  Gințburg.

"Faptul că în țara noastră, și în particular la Moscova, ca și în alte țări, există variante originale de mutații ale virusului, acest lucru este sigur. Acum studiem proprietățile și diferențele lor față de alte tulpini care circulă", a spus Gunțurg.

Nu vă faceți iluzii: Nu vom scăpa de coronavirus – oficial OMS>>>

Anterior, directorul adjunct al Centrului Gamalei Denis Logunov i-a spus lui Vladimir Putin că ar putea apărea tulpini ”de Moscova ” ale coronavirusului, președintele a declarat că a discutat acest subiect.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

140
Tagurile:
Rusia, mutații, coronavirus
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
OMS schimbă macazul: Ce spune despre proveniența coronavirusului


Загрузка...
Elizaveta Breahnă

Vinurile moldovenești: În ce țări sunt solicitate

113
(reînnoit 19:45 13.06.2021)
Care este situația în cel mai important sector al economiei Republicii Moldova, cel vitivinicol, și cine sunt cei mai mari consumatori a vinurilor noastre pe timp de pandemie?
Exportul de vinuri: Unde se vinde cel mai mult vin moldovenesc

În cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei", expertul coordonator în vinificație din cadrul Oficiului Național al Viei și Vinului Elizaveta Breahnă a precizat că, în pofida pandemiei, piața vitivinicolă din țara noastră a înregistrat realizări bune.

Deși rata exporturilor de vinuri moldovenești s-a redus, totuși, comparativ cu anul 2019, acest sector nu a suferit schimbări extrem de mari, iar vinurile producătorilor autohtoni au ajuns pe piața externă.

"Exportăm vinuri în 100 de țări ale lumii, însă vânzările sistematice sunt înregistrate în 56 de țări. Cele mai multe și bune vânzări sunt în țări CSI precum Belarus, Ucraina, Kazahstan, Armenia, Rusia și altele. În cantități mai mici exportăm și în statele Uniunii Europene, America și Coreea de Sud", a declarat Elizaveta Breahnă.

Gheorghe Arpentin
© Sputnik / Mihai Caraus
Gheorghe Arpentin

În același timp, și fostul director al Oficiului Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin a remarcat că, în perioada pandemiei, Federația Rusă a ajuns cel mai mare consumator de vinuri moldovenești. De asemenea, în anul 2020, printre principalele piețe de desfacere a vinului îmbuteliat din Republica Moldova se numără Belarus, România, Ucraina și Kazahstan.

"La exportul total în volum am pierdut 12 puncte, în schimb în valoare am câștigat 4,4 puncte. Au fost înregistrate creșteri enorme pe piața din Federația Rusă, Belarus, Ucraina și Kazahstan. Astfel, Rusia prezenta în 2020 66 de procente, Belarus - 26 la sută, Ucraina - 7,5 la sută. Pe ultimul loc s-a situat China, deși anterior era pe primele poziții", a declarat Gheorghe Arpentin.

Amintim că la începutul anului 2020, în luna ianuarie, în Moldova s-a constatat o creștere a exportului de vinuri - de 17,5 procente, iar în februarie - de aproximativ 10 la sută. Începând cu luna martie, producătorii au înregistrat o descreștere de 9 procente, iar în luna aprilie cifra a ajuns la 26 de procente.

De menționat că în perioada 2018-2019, Republica Moldova a exportat vin în valoare de peste 3 miliarde de lei.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

113
Tagurile:
export, vin
Tematic
Planul de redresare economică: Când vin milioanele de la UE


Загрузка...