Nadejda Cepraga

Destăinuiri de la Moscova: Nadejda Cepraga despre muzică și dorul de casă

184
(reînnoit 14:35 04.06.2021)
Amintiri din copilărie, trăiri pe timp de pandemie, viața fără turnee și alte destăinuiri au fost făcute în studioul Sputnik Moldova de Nadejda Cepraga.

CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. La mii de kilometri depărtare de casă, interpreta din Republica Moldova, Nadejda Cepraga, și-a împărtășit trăirile și dorul de casă, într-un interviu pentru Sputnik Moldova.

Artista este de mai mulți ani la Moscova, acolo unde lucrează. Revine frecvent acasă, fie pentru anumite evenimente sau pentru a-și revedea rudele și locurile natale. Nadejda Cepraga spune că a fost primită bine în capitala Federației Ruse și are relații bune cu colegii de breaslă.

„Ca să fii respectat trebuie să dai dovadă de respect față de oameni și locul unde te afli. În lumea muzicală, ca și în oricare alt domeniu este necesar să ai o atitudine corectă față de colegi. Sunt și fățarnici desigur”, a precizat Nadejda Cepraga.

Spune că nu i-a fost greu să cucerească piața de acolo, mai ales că reprezenta țara noastră în Federația Rusă la diverse concursuri, concerte, încă cu mult timp înainte. Mai mult, interpreta este de părere că acolo se face muzică de calitate, și după prima înregistrare nu mai vrei să revii în Moldova. Deși este plecată de mai mulți ani, artista nu are o locuință a sa. Plătește chiria pentru casa în care locuiește.

„Sunt în scop de serviciu la Moscova, dar eu locuiesc la Chișinău. Când vin acasă, toate drumurile duc mai întâi la Răspopeni, apoi la Chișinău”, a spus răspicat Cepraga.

Artista ne-a mărturisit că nu are nicio clipă liberă. Tot timpul este ocupat cu activități legate de domeniul artistic pe care nu l-a părăsit nici până astăzi. Are colaborări cu diverse televiziuni din Moscova și răspunde la sutele de scrisori care vin pe adresa ei.

„Zilele trecute am primit o scrisoare impresionantă. Un plic confecționat manual care conținea multe fotografii. Pe verso la fiecare din ele erau autografele mele. A trebuit să răspund fiecărui fan în parte. Nu am mai avut parte de astfel de surprize până acum”, povestește interpreta.

Nadejda Cepraga a mai spus că din cauza pandemiei acest domeniu al culturii a fost grav afectat. Turneele au fost anulate, iar numărul concertelor s-a redus. Munca în această perioadă este legată de studiou.

„Zilnic cânt câte un cântec popular vechi. Încerc să-mi amintesc toate cuvintele. Astăzi am pe agendă cântecul „Zărzărică-zărzărea””, mărturișește Cepraga.

Artista s-a născut într-o familie în care cântecul era prezent la orice lucru pe care îl aveau de făcut. Fie la cules de tutun sau porumb. Organizau clăci, iar cântecul le era de mare ajutor. Nadejda Cepraga ne-a mărturisit că o altă mare bogăție a sa sunt cei 26 de nepoți și strănepoți.

„Eu sunt în fiecare zi la Răspopeni. Sunt cu mâna pe pulsul vieții de acolo zilnic, prin cei 26 de nepoți și strănepoți ai mei. Nu-i mai am alături nici pe părinți, nici frații și surorile. Dar sunt nepoții și prin ei curge sângele neamului meu”, a mai spus emoționată interpreta.

Interpreta de estradă a debutat încă pe când avea 14 ani. Atunci, fiind în clasa a șasea, s-a filmat într-o peliculă de scurt metraj la studioul „Telefilm-Chișinău” – „La cules la vie”, în rolul solistei ansamblului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

184
Tagurile:
muzică clasică, Muzică uşoară, muzică rock, muzică etno
Accident

Trei moldoveni au murit într-un teribil accident produs în județul Cluj

34
(reînnoit 20:25 23.06.2021)
În după-amiaza zilei de miercuri, trei cetățeni moldoveni și-au pierdut viața într-un grav accident rutier produs în județul Cluj, România. Ambasada Republicii Moldova la București se află în contact cu autoritățile române.

CHIȘINĂU, 23 iun – Sputnik. În teribilul accident care s-a produs astăzi în apropierea orașului Huedin, județul Cluj, și-au pierdut viața doi adulți și un minor din Republica Moldova. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că este vorba de un bărbat în vârstă de 28 de ani, o femeie în vârstă de 29 de ani și un copil în vârstă de 6 ani.

În accident au fost implicate unui automobil și un camion. Totodată, o a patra persoană, cetățean moldovean, din automobilul implicat în accident a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. Este vorba de un minor în vârstă de 10 ani, Băiatul este conștient, fiindu-i oferite îngrijiri medicale, precizează sursa.

Ambasada Republicii Moldova la București se află în contact cu autoritățile române pentru obținerea informațiilor privind circumstanțele producerii accidentului, precum și contactarea familiilor îndoliate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

34
Tagurile:
România, Cluj, morți, moldoveni, accident
Tematic
Accident cu implicarea unei ambulanțe pe o stradă din Chișinău: Imagini de la fața locului
Grav accident rutier în Sângerei: Sunt victime - Video


Загрузка...
Мужчина оплачивает автомобильное топливо на одной из автозаправочных станций

Metodologia de calcul a prețurilor la carburanți, adoptată în regim de urgență detalii