Vaccinare anti-COVID

Un nou lot de vaccin anti COVID-19, ajuns în țară: Ce tip și unde va fi repartizat

138
(reînnoit 12:28 04.06.2021)
Vaccinurile împotriva noului tip de coronavirus continuă să ajungă în Republica Moldova. Lotul de vaccin, anunțat la începutul săptămânii ca va fi livrat prin platforma COVAX, a ajuns astăzi în țară.

CHIȘINĂU, 4 iun - Sputnik. Un lot de câteva zeci de mii de doze de vaccin anti-COVI-19 a ajuns astăzi, 4 iunie, în Republica Moldova. Astfel, 45 600 de doze de vaccin AstraZeneca au fost recepționate de țara noastră prin intermediul platformei COVAX, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Acest lot de vaccin urmează să fie distribuit proporțional în toate centrele de vaccinare din țara noastră.

De precizat, un alt maraton al vaccinării va fi organizat în acest weekend. Astfel, pe 5 și 6 iunie, maratonul se va desfășura în orașul Briceni și Edineț. Doritorii de a se proteja de virusul COVID-19 vor avea posibilitatea să se vaccineze fără programare și doar cu buletinul de identitate.

În orașul Edineț vor fi amenajate trei puncte de vaccinare în trei locații diferite. E vorba de piața „Ștefan cel Mare” de pe strada Independenței, regiunea piețelor centrale și agricole și pe teritoriul Gării Auto Inter-rurală. Punctele vor activa în intervalul orelor 09:00 și 16:00.

La Briceni, maratonul se va desfășura duminică, 6 iunie, în intervalul orelor 09:00 – 15:00. Potrivit organizatorilor, va fi amenajat un punct de vaccinare pe strada Independenței.

Până în prezent în Republica Moldova s-au vaccinat împotriva coronavirusului peste 451 mii de oameni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

138
Tagurile:
Vaccinuri, vaccinare, vaccinati

China: Operațiune de salvare în mina Shanxi - 13 persoane au rămas blocate

7
(reînnoit 15:16 12.06.2021)
Operațiunea de salvare în mina Shanxi din China unde, în urma inundațiilor, au rămas blocate 13 persoane.

O operațiune de salvare este în desfășurare în regiunea Daixian la o mină de fier în nordul Provinciei Shanxi din China.

Se crede că 13 persoane au fost blocate în interiorul minei din cauza inundațiilor care s-au produs în zonă. La fața locului au ajuns mai multe mașini de intervenție pentru a sprijini operațiunile de salvare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

7
Tagurile:
mineri, salvare, mină, China


Загрузка...
Ministrul de Interne la PTF Leușeni-Albița

Ministrul interimar de Interne, la vama Leușeni: Ce s-a întâmplat

212
(reînnoit 15:23 12.06.2021)
Ministrul interimar al Afacerilor Interne a efectuat o vizită de lucru la punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița.

CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik. Intensificarea eforturilor de fluidizare a traficului transfrontalier în perioada estivală a fost unul dintre subiectele abordate în cadrul vizitei de lucru a ministrului interimar de Interne la punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița. Astfel, în cadrul discuțiilor cu polițiștii de frontieră s-a atras atenția asupra problemelor întâmpinate de către aceștia la locul de muncă, dar și planificarea acțiunilor concrete pentru perioada de vară, atunci când se atestă un flux sporit de călători.

S-a decis ca angajații IGPF să acorde o atenție sporită nevoilor specifice ale unor categorii de cetățeni, cum ar fi copiii, femeile, bătrânii și persoanele cu dizabilități, precum și să fie amenajată o pistă de trecere specială pentru aceștia.

„Familiile cu copii, bătrânii, persoanele cu dizabilități și pasagerii de pe rutele internaționale nu trebuie să stea prea mult în rânduri la punctele de trecere. Este necesar de implicarea maximă la controlul trecerii frontierei de stat și să facem tot posibilul ca oamenii să nu se rețină prea mult din drumul lor”, a menționat Pavel Voicu.

În contextul vizitei, polițiștii de frontieră au prezentat și date despre fluxul traversărilor de călători și mijloace de transport de la începutul lunii iunie 2021. Astfel, în primele zece zile a lunii curente a fost înregistrat un număr de 252 395 de traversări, comparativ cu perioada analogică a lunii mai curent, numărul vizibil este în creștere, fiind înregistrate 233 758 de traversări, fapt ce demonstrează că o dată cu începutul verii, fluxul crește. Este de menționat că o astfel de creștere a fost înregistrată și în perioada analogică a anului 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

212
Tagurile:
vama leuseni, Ministerul Afacerilor Externe, Interne
Tematic
Frontiera moldo-română va fi supravegheată de drone?
VIDEO: Poliția de Frontieră sărbătorește 29 de ani de activitate


Загрузка...