Bacalaureat

Primul examen de bacalaureat a început: Câți candidați sunt înscriși

71
(reînnoit 09:27 04.06.2021)
Absolvenții clasei a 12-a susțin astăzi prima probă a examenului național de bacalaureat. Sesiunea durează până la 22 iunie.

CHIȘINĂU, 4 iun - Sputnik. Astăzi, 4 iunie, a început sesiunea 2021 pentru examenul național de bacalaureat. Astfel, în 93 de Centre de bacalaureat, dintre care 31 în municipiul Chişinău, începând cu ora 09:00, elevii alolingvi susțin prima probă a examenului, la limba și literatură română. În sesiunea de examen 2021 sunt înscriși 16 773 de candidați, dintre care 185 sunt candidați restanțieri din sesiunile anterioare. Reieşind din numărul total de candidaţi, în 17 raioane a fost instituit câte un singur centru de bacalaureat.

Orarul examenelor naționale de bacalaureat 2021
© Sputnik / Vadim Rusu

Pe 8 iunie va fi organizat examenul la limba de instruire, pe 11 iunie se va organiza examenul la limba străină, pe 15 iunie - matematica, istoria, artele, sportul, pe 18 iunie proba la solicitare, iar pe 22 iunie - examenul la limba și literatura ucraineană/bulgară/găgăuză. Reamintim că sesiunea de bacalaureat se va desfășura în perioada 04 – 22 iunie 2021.

Ministerul Educației informează că cei care nu au eușit să se prezinte, din motive întemeiate, la una sau mai multe probe ale examenului de bacalaureat, pot participa în sesiunea suplimentară.

Pentru aceasta, până la proba de examen sau imediat după încheierea probei de examen de la care a lipsit candidatul, dar nu mai târziu de trei zile de la producerea evenimentului, se adresează o cerere către Comisia Raională/Municipală de Examene, în care se solicită admiterea în sesiunea suplimentară. Cererea trebuie să fie însoţită de documente justificative, care confirmă absenţa de la
proba/probele de examen şi o depui la Centrul de Bacalaureat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

71
Tagurile:
ultimul examen, Al doilea examen, Examene, BAC

OMS schimbă macazul: Ce spune despre proveniența coronavirusului

37
(reînnoit 09:55 13.06.2021)
Experții OMS au publicat în martie un raport după vizita în orașul Wuhan, afirmând că proveniența de laborator a noului coronavirus este puțin probabilă.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că nu exclude o ”scurgere” din laborator a SARS-CoV-2. El a vorbit despre aceasta la summitul liderilor G7, informează RIA Novosti.

Șeful OMS a amintit că cel puțin 174 de milioane de persoane au contractat infecția cu coronavirus, iar 3,75 de milioane au murit din cauza complicațiilor provocate de acesta.

”Cred că acești oameni ar trebui să afle de unde a apărut acest virus. Ei  merită asta. Acest lucru este necesar pentru ca în viitor să putem preveni repetarea pandemiei ", a spus Gebreyesus, citat de Daily Mail.

Potrivit acestuia, China nu a dat dovadă de suficientă „transparență și cooperare” la etapele inițiale ale investigației privind originea SARS-CoV-2. El a adăugat că fiecare ipoteză trebuie luată în considerare.

Pandemia de coronavirus
© Sputnik / Анна Раткогло

”Au existat dificultăți în ceea ce privește schimbul de date, în special date brute ... sperăm că la etapa următoare va fi o cooperare mai bună”, a rezumat șeful OMS.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat în martie raportul complet al grupului de experți cu privire la vizita în orașul Wuhan, întreprinsă pentru identificarea cauzelor apariției coronavirusului. Experții OMS au considerat că o ”scurgere” a virusului din laborator este „foarte puțin probabilă” și au sugerat că SARS-CoV-2 a fost transmis oamenilor de la lilieci printr-un alt animal. Statele Unite și alte 13 țări și-au exprimat „îngrijorarea” în legătură cu constatările experților și au declarat că este necesară o „anchetă independentă”.

China a subliniat în repetate rânduri că are o poziție deschisă și responsabilă în ceea ce privește publicarea materialelor cu privire la epidemia COVID-19. După cum a menționat  Ministerul Afacerilor Externe al țării, chiar de la începutul pandemiei Beijingul a început investigația, a identificat agentul patogen și a publicat toate datele cheie. Intenția Statelor Unite de a investiga originile SARS-CoV-2 în China a fost calificată drept un joc politic și o încercare de a pune vina pe alții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

37
Tagurile:
China, coronavirus, COVID-19, OMS
Tematic
Nu vă faceți iluzii: Nu vom scăpa de coronavirus – oficial OMS
Savanții americani au dovedit proveniența artificială a coronavirusului


Загрузка...
Orașul Chișinău

O nouă zi plină de distracții: Unde pot merge chișinăuienii