Poliție

Ce fac polițiștii la sediile partidelor politice

83
După ce mai mulți polițiști au fost văzuți astăzi la sediul Partidului Acțiune și Solidaritate, Direcția de Poliție Chișinău a venit cu explicații oficiale.

CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Reprezentanții Direcției de Poliție Chișinău precizează că oamenii legii întreprind activități de informare a reprezentanților partidelor politice, pentru a exclude cazuri de vandalizare sau deteriorare a sediilor, având în vedere că suntem în plină campanie electorală.

"În vederea prevenirii unor astfel de situații, angajații poliției vizitează sediile partidelor politice, unde fac schimb de informații cu privire la datele de contact cu reprezentanții partidului, astfel încât dacă aceștia observă persoane suspecte sau situații de risc, să contacteze direct polițiștii pentru o intervenție promptă", explică reprezentanții Direcției de Poliție Chișinău.

Precizările vin după ce la sediul PAS au fost văzuți astăzi mai mulți polițiști, iar în presă s-a vehiculat că ar avea loc inspecții.

"Ținem să informăm, contrar versiunilor vehiculate pe rețelele sociale, NU a avut loc nicio inspectare de evaluare, ci polițiștii doar s-au prezentat și au făcut schimb de numere de telefoane cu reprezentanții partidului politic", mai este precizat în declarația Direcției de Poliție Chișinău.

Totodată, oamenii legii le solicită partidelor să accepte măsurile de siguranță întreprinse de angajații Poliției și să nu-i atragă în jocurile politice.

"Poliția doar își îndeplinește atribuțiile de serviciu. Poliția permanent întreprinde activități de informare și prevenire la organizații, întreprinderi, instituții, pentru prevenirea furturilor, actelor de huliganism, în cadrul cărora se duc discuții cu administratorii și le sunt înmânate materiale informative cu recomandări de prevenție", mai spun oamenii legii. 

Până în acum, CEC a înregistrat 11 concurenți electorali în calitate de concurent electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Este vorba despre Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”, Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”, Blocul electoral „RENATO USATÎI”, Partidul Politic „Șor”, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul Politic Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa-Надежда”, PDM, Platforma Demnitate și Adevăr și Partidului Politic „Democrația Acasă”.

De asemenea, alte șase dosare se află în proces de examinare. Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

83
Tagurile:
versiunea poliției, ofițer de poliție, Poliție
Tematic
Poliția oferă detalii despre alerta cu bombă la sediile Judecătoriei Chișinău
Poliția a găsit mii de cartele SIM și carduri bancare: Cum erau folosite
Eva Timuș

Ieri copil inocent - azi o divă: Cum arată acum Eva Timuș - poze incendiare pe Instagram

25
Toată lumea o cunoaște pe interpreta moldoveancă Eva Timuș, care a cucerit publicul la concursurile muzicale „Golos. Deti” și „Vocea României”, însă puțini știu cât de mult a crescut între timp și că s-a transformat într-o adevărată divă.

Interpreta din Republica Moldova Eva Timuș își șochează fanii pe Instagram, unde postează aproape zilnic fotografii incendiare, în ipostaze provocatoare. 

În timp ce unii internauți apreciază ținutele sexy în care apare, alții o critică dur, neacceptând faptul că tânăra nu mai e fetița inocentă de ieri, care a cucerit publicul la „Vocea României” și „Golos. Deti”.

„Mai ieri un copil, azi pozează goală pentru like...”, a scris un internaut într-un comentariu la o poză postată de Eva Timuș pe Instagram. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

25
Tagurile:
incendiare, poze, Instagram, Eva Timuș


Загрузка...
Bătaie

Video: Ca în vestul sălbatic: Elevi din țara noastră, implicați într-o bătaie în România

75
(reînnoit 14:41 14.06.2021)
Cinci elevi ai Școlii Naționale a Agenților de Penitenciare, originari din Republica Moldova, au fost implicați într-o încăierare, la un bar. Întâmplarea sa fost filmată de un localnic.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Cinci elevi din Republica Moldova, de la Școala Națională a Agenților de Penitenciare, s-au bătut într-un bar din Târgu Ocna.

Întâmplarea s-a petrecut sâmbătă, 12 iunie 2021, în jurul orei 20.05, când poliția a fost chemată să intervină.

Întregul eveniment a fost filmat de un localnic, care spune că tinerii au provocat totul, după ce au consumat alcool în exces.

”Bătaie ca în Vestul Sălbatic provocată de elevii moldoveni de la Școala Națională de Administrație Penitenciară Târgu Ocna în Cartierul Tisesti. Altercația a avut loc după consumul excesiv de alcool”, a explicat cel care a filmat întreg evenimentul.

Motivul scandalului nu este cunoscut.

Reprezentanții Școlii de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna spun că, pentru gestionarea incidentului a fost apelat Serviciul 112, iar organele abilitate s-au prezentat la fața locului.

”În prezent, desfășoară procedurile specifice cu privire la cercetarea incidentului”, informează reprezentanții instituției, potrivit bacau.net, link la care poate fi vizualizată și înregistrarea VIDEO (atenție, limbaj necenzurat).

Referitor la starea de sănătate a elevilor, aceasta este bună.

De asemenea, la nivelul școlii urmează să fie demarată procedura de cercetare disciplinară cu privire la comportamentul școlarilor în comunitate.

Reprezentanții instituției menționează faptul că, în cadrul școlii naționale, sunt școlarizați 260 elevi, din care 20 pentru Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova.

Oficialii instituției au dat asigurări că, în funcție de evoluția evenimentelor, vor reveni cu noi informații.

Aceștia și au subliniat faptul că instituția de învățământ menționată dezaprobă orice comportament contrar normelor de conduită socială din partea elevilor, ”drept pentru care va trata cu maximă seriozitate orice comportament necorespunzător din partea elevilor școlarizați de către instituția noastră”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

75
Tagurile:
România, Republica Mooldova, elevi
Tematic
Focuri trase într-un sat găgăuz: Sunt victime


Загрузка...