Vaccinare

Care este rata de vaccinare a populației Moldovei împotriva COVID-19

146
(reînnoit 16:17 01.06.2021)
Deși erau destul de reticenți cu privire la vaccinurile împotriva COVID-19, se pare totuși că moldovenii au început să înțeleagă că imunizarea îi va ajuta împotriva infecției. Doar în ultimele șapte zile au fost vaccinate 100 de mii de persoane.

CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. Potrivit Ministerului Sănătății, rata de vaccinare în rândul populației generale a ajuns la aproape 10%. Mai exact, până astăzi 416 814 persoane au fost imunizate împotriva virusului COVID-19. De asemenea, 80% dintre lucrătorii medicali au fost vaccinați, ceea ce a contribuit la reducerea morbidității cu 90% de la inițierea campaniei de vaccinare.

În țara noastră, în total, au fost raportate 1 378 de reacții adverse, dintre care 94,4% cu forme ușoare, iar 5,6% cu forme moderate.

"Jumătate din dozele de vaccin livrate Republicii Moldova au fost utilizate. Doar săptămâna trecută au fost administrate 100.000 de doze, ceea ce reprezintă o creștere semnificativă față de săptămâna precedentă. În total, 10% din populația generală a fost vaccinată, cifră care include și persoanele imunizate din regiunea transnistreană", a spus Alexei Ceban, medic epidemiolog din cadrul ANSP.

Pe parcursul acestei săptămâni, un alt lot de vaccin AstraZeneca, livrat prin intermediul platformei COVAX, urmează să ajungă la Chișinău. Până în prezent, Republica Moldova a recepționat 886 390 de doze de vaccin împotriva COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 41 de cazuri de infectare cu coronavirus.

În data de 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, toate persoanele, care doresc să se imunizeze împotriva noului virus, au acces la vaccin în toate Centrele de vaccinare din țară. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

146
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, despre vaccinare, vaccinare, vaccin
Tematic
Poți avea probleme în călătorii: Cine riscă să nu primească certificat de vaccinare valid
Cozi imense: Continuă maratonul de vaccinare de la Palatul Republicii

UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest

8
(reînnoit 18:15 13.06.2021)
Activiștii de mediu din mișcarea Extinction Rebellion s-au deghizat în liderii ţărilor G7 la un protest desfășurat ieri în Falmouth, în timpul celei de-a doua zile a summit-ului.

Activiștii au fost văzuți trecându-și unul altuia și lovind o găleată a ”acțiunii climatice” subliniind ceea ce ei consideră ca fiind o lipsă de acțiune pentru soluţionarea crizei climatice.

Protestatarii au cerut ca guvernele, corporațiile și mass media să acorde mai multă atenție crizei climatice și să înceteze ceea ce ei văd ca fiind un fel de ”spălare verde” a urgenței ecologice.

Cel de al 47-lea summit al liderilor G7 a demarat vineri și trebuie să se încheie astăzi, președintele SUA a efectuat cu această ocazie prima sa vizită internațională de la ocuparea funcției în luna ianuarie curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

8
Tagurile:
protet, Summit G7, UK, Marea Britanie
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7


Загрузка...
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”

Uimitor: Câte cazuri noi de infectare cu COVID au fost anunțate astăzi

183
(reînnoit 17:39 13.06.2021)
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță pentru astăzi un număr și mai mic de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 13 iun - Sputnik. Alte 39 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, după efectuarea a 3 142 de teste.

Toate cazurile sunt cu transmitere locală. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 255 797 de persoane infectate de la începutul pandemiei

Niciun lucrător medical nu este printre cei infectați astăzi. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești rămân internate 168 de persoane. Dintre acestea, 46 sunt în stare extrem de gravă, iar pentru 12 pacienți a fost nevoie de conectarea la aparate de respirație asistată.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță și decesul a două persoane. Este vorba de un bărbat și o femeie, cu vârsta de 61 și 69 de ani, cu comorbidități cum ar fi hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, hepatită, obezitate, nefropatie mixtă.

Alte 77 de persoane au fost vindecate. În total, 248 671 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

183
Tagurile:
COVID-19


Загрузка...