Vaccinului rusesc ”Sputnik V”

Liderul Bavariei cere accelerarea aprobării vaccinului rusesc ”Sputnik V” de către UE

77
(reînnoit 07:37 01.06.2021)
Liderul regiunii germane Bavaria, aliat cheie al lui Merkel, solicită „accelerarea” acordării aprobării UE pentru vaccinul rusesc ”Sputnik V”.

CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. Bruxellesul trebuie să aprobe vaccinul rusesc ”Sputnik V” cât mai curând posibil pentru a menține în mișcare „motorul” de vaccinare european, a spus premierul bavarez Markus Soeder, adăugând că întârzierile din motive politice sunt inacceptabile, relatează .

"Motorul de vaccinare nu trebuie să se gripeze", a declarat Soeder, adăugând că cea mai bună modalitate de a menține funcționarea fără probleme a campaniei de imunizare este aprobarea utilizării vaccinului rusesc împotriva Covid-19.

„Mai presus de toate, procesul de aprobare a ”Sputnik V” trebuie accelerat” , a spus Soeder, adăugând că Europei nu ar trebui să i se permită „să piardă vremea din motive pur ideologice”.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) studiază vaccinul rusesc din luna martie, de când a fost lansată oficial procedura de examinare a acestuia. În pofida faptului că nu a fost înregistrat în UE, două țări europene, Ungaria și Slovacia, au importat deja ”Sputnik V” în mod unilateral și au început să utilizeze vaccinul. Austria a semnalat, de asemenea, că ar putea cumpăra doze de ”Sputnik V”.

Politicienii germani s-au manifestat de atunci drept unii dintre cei mai activi promotori ai vaccinului rusesc. Șeful statului est-german Saxonia-Anhalt, Reiner Haseloff, a cerut recent aprobarea rapidă a vaccinului, alături de primarul Berlinului, Michael Mueller, și de Soeder însuși.

”Sputnik V” a primit, de asemenea, laude în Germania din partea personalităților din comunitatea medicală, Thomas Mertens, șeful agenției de vaccinuri din țară, catalogându-l ca fiind „construit inteligent”. Șeful companiei farmaceutice germane Bionorica SE, Michael Popp, a declarat pentru RT în aprilie că va fi el însuși vaccinat cu vaccinul rusesc.

La începutul lunii aprilie, ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a anunțat planurile Berlinului de a avea negocieri bilaterale cu Moscova despre o posibilă achiziție a vaccinului. Între timp, Soeder a spus că Bavaria vrea să cumpere 2,5 milioane de doze de ”Sputnik V” imediat ce este aprobat. De asemenea, statul german a luat în considerare promovarea producției acestui vaccin pe teritoriul său.

Pe de altă parte, doi deputați germani din Partidul Stângii au decis să nu aștepte aprobarea vaccinului acasă și s-au deplasat la Moscova, la începutul lunii mai, pentru a primi injecția cu ”Sputnik V”.

Cu toate acestea, potrivit presei germane, UE nu va aproba ”Sputnik V” mai devreme de septembrie din cauza unei aparente „lipse de date”. Vaccinul a fost deja aprobat în aproximativ 60 de țări din întreaga lume, primind aprecieri internaționale.

Cercetările publicate în renumitul jurnal medical britanic Lancet la începutul acestui an au constatat că ”Sputnik V” este „sigur și eficient”, demonstrând o eficacitate de peste 91% în studiile efectuate.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a numit, de asemenea, vaccinul rusesc „unul dintre elementele cheie care ne vor permite să rezolvăm problema vaccinării” și a spus că Organizația Mondială a Sănătății ar putea să aprobe ”Sputnik V” cât mai curând, în iunie sau iulie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

77
Tagurile:
UE, aprobare, Vaccinul Sputnik V, Bavaria, Germania
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră (86)
Tematic
VIDEO: Cum este produs vaccinul „Sputnik V” anti-COVID în Belarus

OMS schimbă macazul: Ce spune despre proveniența coronavirusului

6
(reînnoit 09:55 13.06.2021)
Experții OMS au publicat în martie un raport după vizita în orașul Wuhan, afirmând că proveniența de laborator a noului coronavirus este puțin probabilă.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că nu exclude o ”scurgere” din laborator a SARS-CoV-2. El a vorbit despre aceasta la summitul liderilor G7, informează RIA Novosti.

Șeful OMS a amintit că cel puțin 174 de milioane de persoane au contractat infecția cu coronavirus, iar 3,75 de milioane au murit din cauza complicațiilor provocate de acesta.

”Cred că acești oameni ar trebui să afle de unde a apărut acest virus. Ei  merită asta. Acest lucru este necesar pentru ca în viitor să putem preveni repetarea pandemiei ", a spus Gebreyesus, citat de Daily Mail.

Potrivit acestuia, China nu a dat dovadă de suficientă „transparență și cooperare” la etapele inițiale ale investigației privind originea SARS-CoV-2. El a adăugat că fiecare ipoteză trebuie luată în considerare.

Pandemia de coronavirus
© Sputnik / Анна Раткогло

”Au existat dificultăți în ceea ce privește schimbul de date, în special date brute ... sperăm că la etapa următoare va fi o cooperare mai bună”, a rezumat șeful OMS.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat în martie raportul complet al grupului de experți cu privire la vizita în orașul Wuhan, întreprinsă pentru identificarea cauzelor apariției coronavirusului. Experții OMS au considerat că o ”scurgere” a virusului din laborator este „foarte puțin probabilă” și au sugerat că SARS-CoV-2 a fost transmis oamenilor de la lilieci printr-un alt animal. Statele Unite și alte 13 țări și-au exprimat „îngrijorarea” în legătură cu constatările experților și au declarat că este necesară o „anchetă independentă”.

China a subliniat în repetate rânduri că are o poziție deschisă și responsabilă în ceea ce privește publicarea materialelor cu privire la epidemia COVID-19. După cum a menționat  Ministerul Afacerilor Externe al țării, chiar de la începutul pandemiei Beijingul a început investigația, a identificat agentul patogen și a publicat toate datele cheie. Intenția Statelor Unite de a investiga originile SARS-CoV-2 în China a fost calificată drept un joc politic și o încercare de a pune vina pe alții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

6
Tagurile:
China, coronavirus, COVID-19, OMS
Tematic
Nu vă faceți iluzii: Nu vom scăpa de coronavirus – oficial OMS
Savanții americani au dovedit proveniența artificială a coronavirusului


Загрузка...
Orașul Chișinău

O nouă zi plină de distracții: Unde pot merge chișinăuienii

32
Încă o zi plină de distracție promite Primăria Chișinău. În scuaruri și parcuri, chișinăuienii vor putea petrece frumos și activ ziua de duminică.

CHIȘINĂU, 13 iun - Sputnik. Distracția continuă în Capitală. Și astăzi, 13 iunie, în mai multe scuaruri și parcuri din Chișinău vor fi organizate evenimente cultural-artistice pentru orice vârstă.

Așadar, Primăria Chișinău anunță că în scuarul Dokuceaev, în cadrul evenimentului cu genericul Ziua donatorului de sânge „Donăm ca să salvăm", vor avea loc activități artistice cu participarea copiilor de la Centrul de Creație Tehnică pentru Copii și Adolescenți „Politehnic". La fel va fi inaugurată o expoziție tehnică a obiectelor confecționate de elevi, dar și atelier de pictură, atelier de confecții tehnice, atelier de artă decorativă etc. 

În scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei - Sfântă Amintire" din strada Miron Costin se va desfășura manifestarea cultural-artistică cu genericul „Vie-i forța neamului" - concert susținut de formația „Fulger" a Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială a IGP a MAI.

În scuarul Arborelui Solar, de pe aleea de pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al Capitalei, cei mici sunt așteptați la „ Vara dulce zâmbete aduce" - miniconcert prezentat de colectivele de copii din cadrul  Centrului de Creație a Copiilor „GHIOCEL", Ansamblul folcloric „Doruleț", Ansamblul muzical coregrafic „Acadele Mix", Ansamblul vocal „Do-re-mi-show", Ansamblul muzical coregrafic „Kinder mix", Ansamblul de dans sportiv, conducător  Tatiana Danileico; Ansamblul de fluieraşi, conducător Iurie Iaz.

Concertul de Gală al laureaților Festivalului-concurs municipal de cântec popular pascal „Pentru Tine, Doamne”, ediția a XXIII-a va avea loc în Parcul „Valea Trandafirilor”. Mai exact la havuzul muzical unde va avea loc concertul  folcloric de cântece religioase interpretate de laureații Festivalului - Concurs. 

Evenimentele respective au drept scop valorificarea potențialului artistic al comunităților de artă, prin comunicarea între generațiile de artiști și tinerii cu potențial din același domeniu, promovarea valorilor artistice autohtone, precum și stimularea interesului publicului-spectator pentru recunoașterea creațiilor artistice autentice.

Activitățile se vor desfășura cu respectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

32
Tagurile:
Chișinău


Загрузка...