Drum în reparație

Ceban și-a asumat public responsabilitatea: Ce se va întâmpla cu străzile din Capitală

116
Responsabilii de la Ministerul Economiei nu au întreprins nimic pentru a repara străzile din Capitală. Asta susține primarul Ion Ceban, care a precizat că își asumă responsabilitatea ca drumurile din Chișinău să fie reabilitate.

CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. Într-o postare pe Facebook, primarul Ion Ceban a anunțat că toate contractele pentru achiziționarea mixturilor asfaltice au fost semnate, doar că în prezent nu sunt instituții acreditate care să semneze certificatele.

"Respectiv, pentru a mișca lucrurile din loc, agentul economic care va livra asfalt își asumă responsabilitatea să livreze mixtură asfaltică care să corespundă noilor standarde EN. Ulterior, toate tipurile de mixturi livrate vor fi supuse testelor de laborator. În paralel a fost semnat contractul de procurare a vopselei acrilice pentru aplicarea marcajului rutier", susține primarul.

În această săptămână, municipalitatea va publica repetat licitația pentru servicii de aplicare a marcajului astfel încât lucrările să fie realizate în timp.

Ion Ceban a mai anunțat că, săptămâna trecută, drumarii au intervenit pe străzile A. Mateevici , M. Kogălniceanu, A. Șciusev, V. Pârcălab, Mitropolit Dosoftei, 31 August 1989, bd. Renașterii Naționale, Gr. Vieru și au aplicat marcajul rutier pe bd. C. Negruzzi. La fel, în următoarele zile, sunt planificate lucrări de plombare pe bd. Dacia, str. Petricani, Calea Orheiului, A. Puşkin, Mitropolit Bănulescu Bodoni. În paralel continuă lucrările de reparație pe str. Inculeţ, V. Belinski și Aleea Mircea cel Bătrân.

Muncitorii aplică marcajul pe bd. Traian și sunt planificate lucrări pe străzile C. Stere, V. Lupu, T. Vladimirescu (acces Durleşti) și str. Petricani, iar pe bd. Ştefan cel Mare și Sfânt urmează să mai fie aplicate liniile stop și săgețile.

"Este un grafic de intervenții bine gândit, iar pe străzile Capitalei se va lucra la maximum pentru remedierea situațiilor de avarie. Ne cerem scuze din start dacă vor fi ambuteiaje, dar drumurile trebuie reparate. Deci, lucrările de asfaltare încep cum va permite timpul", a mai spus Ceban.

Edilul-șef al Capitalei a menționat că în Chișinău vor fi reparate drumurile și el își asumă acest lucru, întrucât responsabilii de la Ministerul Economiei nu au întreprins încă nimic în acest sens.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

116
Tagurile:
drumuri rele, drumuri, ion ceban
Tematic
Ploaia din weekend a făcut PRĂPĂD în țară. Zeci de drumuri, ÎNNĂMOLITE
Nostalgii pe drumuri: Automobile sovietice - Câte au mai rămas

China: Operațiune de salvare în mina Shanxi - 13 persoane au rămas blocate

1
(reînnoit 15:06 12.06.2021)
Operațiunea de salvare în mina Shanxi din China unde, în urma inundațiilor, au rămas blocate 13 persoane.

O operațiune de salvare este în desfășurare în regiunea Daixian la o mină de fier în nordul Provinciei Shanxi din China.

Se crede că 13 persoane au fost blocate în interiorul minei din cauza inundațiilor care s-au produs în zonă. La fața locului au ajuns mai multe mașini de intervenție pentru a sprijini operațiunile de salvare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1
Tagurile:
mineri, salvare, mină, China


Загрузка...
Ministrul de Interne la PTF Leușeni-Albița

Ministrul interimar de Interne, la vama Leușeni: Ce s-a întâmplat

178
Ministrul interimar al Afacerilor Interne a efectuat o vizită de lucru la punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița.

CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik. Intensificarea eforturilor de fluidizare a traficului transfrontalier în perioada estivală a fost unul dintre subiectele abordate în cadrul vizitei de lucru a ministrului interimar de Interne la punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița. Astfel, în cadrul discuțiilor cu polițiștii de frontieră s-a atras atenția asupra problemelor întâmpinate de către aceștia la locul de muncă, dar și planificarea acțiunilor concrete pentru perioada de vară, atunci când se atestă un flux sporit de călători.

S-a decis ca angajații IGPF să acorde o atenție sporită nevoilor specifice ale unor categorii de cetățeni, cum ar fi copiii, femeile, bătrânii și persoanele cu dizabilități, precum și să fie amenajată o pistă de trecere specială pentru aceștia.

„Familiile cu copii, bătrânii, persoanele cu dizabilități și pasagerii de pe rutele internaționale nu trebuie să stea prea mult în rânduri la punctele de trecere. Este necesar de implicarea maximă la controlul trecerii frontierei de stat și să facem tot posibilul ca oamenii să nu se rețină prea mult din drumul lor”, a menționat Pavel Voicu.

În contextul vizitei, polițiștii de frontieră au prezentat și date despre fluxul traversărilor de călători și mijloace de transport de la începutul lunii iunie 2021. Astfel, în primele zece zile a lunii curente a fost înregistrat un număr de 252 395 de traversări, comparativ cu perioada analogică a lunii mai curent, numărul vizibil este în creștere, fiind înregistrate 233 758 de traversări, fapt ce demonstrează că o dată cu începutul verii, fluxul crește. Este de menționat că o astfel de creștere a fost înregistrată și în perioada analogică a anului 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

178
Tagurile:
vama leuseni, Ministerul Afacerilor Externe, Interne
Tematic
Frontiera moldo-română va fi supravegheată de drone?
VIDEO: Poliția de Frontieră sărbătorește 29 de ani de activitate


Загрузка...