Imobile

Zeci de mii de proprietari din Chișinău nu achită impozitul pentru imobil

179
(reînnoit 20:26 31.05.2021)
Aproape 80 de mii de proprietari de imobile din Chișinău nu achită impozitele, a informat primarul Capitalei în cadrul ședinței serviciilor Primăriei.

CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Zeci de mii de proprietari de imobile din municipiul Chișinău vor fi scutiți de plata impozitului pentru bunurile imobiliare. Printre beneficiari sunt pensionarii, persoanele cu dizabilități sau persoanele care au participat la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl. Potrivit primarului Chișinăului, Ion Ceban, scutirea nu a fost aplicată pentru un număr mare de persoane întrucât datele personale ale acestora nu au fost actualizate. În context, secția impozite a Primăriei municipiului Chișinău va introduce manual scutirile la impozitul bunurilor imobiliare pentru persoanele care beneficiază de aceste înlesniri.

„Anul acesta am majorat scutirea cu 85%. Beneficiari de aceste scutiri sunt persoanele cu vârstă pensionară, persoanele cu dizabilități severe și accentuate, persoanele cu dizabilități din copilărie, dar și cele cu dizabilități medii. La fel, sunt scutite participanții la luptele pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, participanții la acțiunile de luptă din Afganistan, dar și cei care au participat la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, precum și persoanelor supuse represiunilor politice, etc.”, a spus Ceban.

Astfel, de aceste înlesniri beneficiază peste 78.000 de proprietari din municipiul Chișinău. Potrivit primarului, datele personale a persoanelor care beneficiază de scutiri la impozitul pentru imobil nu au fost actualizate de Casa națională de Asigurări Sociale. Astfel, foarte multe prsoane au rămas fără scutire personală. 

Rederecționarea celor 2 procente din impozitul pe venit: Tot ce trebuie să știi>>>

Amintim, recent, mai mulți locuitori ai Chișinăului și-au arătat nemulțumirea pe rețelele sociale pentru că pe facturile care au venit pentru impozitul imobiliar au fost trecute sume care sunt de două ori mai mari decât în anul trecut. Potrivit autorităților, începând cu 2021, reducerea de 15% la plata întregii sume a impozitului pe proprietățile imobiliare până în data de 30 iunie nu mai este aplicată din cauza eliminării modificărilor la Codul Fiscal, alineatul (2) din articolul 282. Primarul Chișinăului Ion Ceban a declarat că există categorii care beneficiază de scutiri mari, La fel, există zeci de mii de persoane ale căror facturi vor scădea, de facto, dar există persoane care vor plăti mai mult. Potrivit primarului, procesul este interconectat cu înregistrarea și reevaluarea proprietăților cadastrale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

179
Tagurile:
impozitul pe avere, impozit pe imobile, impozit pe avere, impozit pe vile
Tematic
Cine sunt contribuabilii obligați să depune Declarația cu privire la impozitul pe venit?
Pacient la spital

Niciun deces cauzat de COVID-19: Câte cazuri de îmbolnăvire s-au înregistrat

103
(reînnoit 18:00 14.06.2021)
Niciun bolnav nu a fost răpus astăzi, 14 iunie, de noul coronavirus. Despre asta anunță Ministerul Sănătății. Totodată, alte 33 de persoane au fost confirmate pozitiv la COVID-19.

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Autoritățile anunță că alte 33 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate în țara noastră.

Conform datelor oficiale, luni, 14 iunie, au fost efectuate 2 838 de teste, dintre care 979 de teste rapide. Din totalul de cazuri, niciunul nu este în rândul lucrătorilor medicali și niciunul de import.

Numărul de decese a rămas la 6 154 - din fericire, astăzi nicio persoană nu a fost răpusă de boală. 

Datele mai arată că în prezent 44 de pacienți sunt în stare extrem de gravă, iar 12 sunt intubați. Cu forme ușoare ale bolii se tratează la domiciliu 694 de persoane.

Totodată, alte 62 de persoane s-au vindecat de noul virus. În total, 248 733 de persoane au fost tratate de COVID-19. 

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 255 830.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

103
Tagurile:
decese, spital, bolnavi, COVID-19


Загрузка...
imagine din arhivă

Un medic de doar 34 de ani s-a stins din viață

524
(reînnoit 17:05 14.06.2021)
Un medic de 34 de ani de la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău s-a stins din viață din cauza unei maladii oncologice. Este vorba despre Natalia Arnaut, obstetrician ginecolog în cadrul Centrului Perinatal.

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Vestea despre decesul Nataliei Arnaut a fost anunțată pe Facebook de către administrația Institutului Mamei și Copilului din Chișinău. Medicul obstetrician ginecolog în cadrul Centrului Perinatal de nivelul III a luptat cu boala grea timp de câțiva ani, dar în cele din urmă nu a mai putut fi salvată.

„Am pierdut o persoană cu un caracter deosebită și un specialist desăvârșit, care a activat cu dedicație și profesionalism în susținerea colegilor și pacienților instituției. În aceste clipe de tristețe și grea încercare, suntem alături de familie și le transmitem sincerele noastre condoleanțe”, menționează administrația și colectivul spitalului pe pagina de Facebook a instituției.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

524
Tagurile:
deces, medic


Загрузка...