ÎPS Vladimir, Mitropolitul Moldovei

Ce spune Mitropolia Moldovei despre vaccinarea împotriva COVID-19: Detalii

302
(reînnoit 19:50 28.05.2021)
Mitropolia Moldovei salută inițiativa campaniei de vaccinare anti-coronavirus și îndeamnă credincioșii să se imunizeze, precizând că prin acest proces ar putea fi stopată pandemia.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Mitropolia Moldovei a emis un comunicat de presă în care precizează că a fost consultată opinia generală a reprezentanților Bisericii Ortodoxe din Moldova cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Astfel, Mitropolia salută campania de vaccinare care ar putea diminua și stopa actuala pandemie, însă precizează că Biserica nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical, cu atât mai mult, în cazul unui vaccin care nu a mai fost folosit și despre care specialiștii în domeniu se pronunță ei înșiși în mod gradual sau diferit.

"În legătură cu caracterul sigur al actului de vaccinare, cei care au autoritatea profesională și morală să recomande un vaccin absolut nou şi descoperit recent sunt exclusiv specialiștii din domeniul medical respectiv. De aceea, Biserica se roagă pentru toți cei care lucrează pentru protejarea și slujirea vieții omenești, incluzând cercetătorii, oamenii de știință, doctorii, asistentele și toți lucrătorii de sănătate din spitale", se precizează în comunicat

Mai mult, slujitorii bisericii spun că decizia cu privire la vaccinare este una personală, iar fiecare credincios are dreptul să consulte medicul înainte de a merge sau nu la imunizare.

"Vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil și în totală cunoștință de cauză recomandat și acceptat pe baza unei informări clare și complete, oferită de autoritățile competente și receptată corect de cetățeni", se mai notează în comunicat.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, până acum 376 969 de cetățeni s-au imunizat împotriva COVID-19, dintre care 60 587 cu cea de-a doua doză.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

302
Tagurile:
Mitropolia Moldovei, COVID-19, mituri vaccinare, vaccinare
Tematic
Mii de măști au fost distribuite centrelor de vaccinare: De unde au fost luate
Autoritățile organizează un nou maraton de vaccinare: Când se va desfășura acesta
Sculptura Veronicăi Micle

Foto: În scuarul Mihai Eminescu a apărut sculptura Veronicăi Micle

28
(reînnoit 20:36 17.06.2021)
Surpriză pentru locuitorii și oaspeții Capitalei. În scuarul Mihai Eminescu din centrul orașului a fost instalată o sculptură de bronz a Veronicăi Micle.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a scris pe pagina sa de Facebook că sculptura Veronicăi Micle, cea care i-a fost sursă de inspirație, dragostea eternă exprimată în poeziile marelui poet Mihai Eminescu, a fost inaugurată în scuarul care-i poartă numele, din centrul Chișinăului. 

Sculptura Veronicăi Micle
Sculptura Veronicăi Micle

Opera de artă a fost realizată în bronz de către vestitul sculptor Veaceslav Jiglițchi, Cetățean de Onoare al Chișinăului.

"Ne bucurăm că legenda plimbărilor celor doi îndrăgostiţi, a viselor împărtășite pe banca de sub tei, prinde contur în scuarul proaspăt renovat. Sunt fericit că reușim să promovăm cultura și îmi doresc ca cetățenii și oaspeții capitalei să vină cu plăcere în acest loc", a scris Ceban.

Edilul-șef al Capitalei a enumerat lucrările care au fost efectuate în acest scuar.

"Acesta conține mai multe elemente inovative, o bibliotecă în aer liber, mese noi de șah, un spațiu amenajat pentru cei mici, iluminat artistic, a fost amenajată tehnica pentru sonorizare, locul găzduind mai multe evenimente culturale", a spus Ceban.

Sculptura Veronicăi Micle
Sculptura Veronicăi Micle

Nu este prima sculptură în bronz din capitala Moldovei realizată de Veaceslav Jiglițchi. Anterior, figuri similare au mai fost instalate pe strada 31 august, în parcul „Valea Morilor”, precum și în  sectorul Râșcani al Chișinăului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

28
Tagurile:
scuar, Chișinău, sculptura
Tematic
Un nou maraton de vaccinare în Capitală: Unde se pot imuniza oamenii
Atenție șoferi: O stradă din Capitală va avea circulație în sens unic


Загрузка...
Bancomat

Bancomatele și cardurile unei bănci din Moldova nu funcționează: Ce s-a întâmplat

235
(reînnoit 20:41 17.06.2021)
Cetățenii Moldovei s-au confruntat cu probleme atunci când au vrut să folosească cardurile uneia dintre bănci. Reprezentanții acestei instituții remediază deja problema.

CHIȘINĂU, 17 iunie - Sputnik. Clienții Victoriabank s-au confruntat joi seara cu dificultăți la achitarea cumpărăturilor cu cardul sau la extragerea banilor de la bancomat. În unele supermarketuri, cumpărătorii au fost nevoiți să caute numerar pentru a plăti la casă.

După cum i-au relatat utilizatorii acestei bănci reporterului Sputnik Moldova, apar probleme și la încercarea de a intra în cabinetul personal prin aplicație.

Banca a reacționat deja la această situație și a informat că rezolvă problema.

”Dragi prieteni, din cauza unei erori în funcționarea unui echipament, temporar funcționează cu deficiente aplicațiile VB24 Pay, VB24 Web, VB24 Mobile. La fel, ATM-le și POS-terminalele întâmpina deficiențe. Lucrăm pentru remedierea cât mai urgență a problemei”, este menționat în comunicatul postat pe pagina de Facebook a băncii.

Banca și-a cerut scuze de la clienții săi pentru neplăcerile cauzate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

235
Tagurile:
card, terminal, Victoriabank


Загрузка...
Teodor Cârnaț

Profanare și parodie: Cârnaț, despre selectarea unui judecător la CCM