Pușcărie

Foto: Pușcăriașul evadat ce înspăimântă Moldova e de negăsit

728
Oamenii legii au publicat fotografiile deținutul evadat duminică, 23 mai, din Penitenciarul nr.4 din Cricova. Totodată, au fost oferite și detalii despre felul cum arată acesta, astfel ca să poată fi recunoscut de către oameni și să fie denunțat la poliție.

CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. De mai bine de patru zile, un deținut evadat este căutat de oamenii legii.

Astfel, poliția cere și ajutorul oamenilor care l-ar fi întâlnit să anunțe despre locul aflării acestuia. 

Potrivit oamenilor legii, deținutul este Valentin Cebanica Alexandru, în vârstă de 28 de ani, originar din satul Purcari, raionul Ștefan-Vodă. În 2019, acesta a fost condamnat la 12 ani de detenție pentru pentru furt și violare la domiciliu.

Poliția a publicat și două fotografii, ca oamenii să-l poată recunoaște și au oferit detalii despre felul cum arată deținutul evadat. Astfel, acesta are o înălțime de 1,75 - 1,77 m, corpolență slabă, îmbrăcat în blugi de culoare albastră, geacă neagră și adidași albi.
„La gât, pe partea dreaptă, are un tatuaj sub formă de cruce, cicatrice la sprânceana stângă și în regiunea gâtului”, se mai menționează în postarea Poliției.

Astfel, persoane care dețin anumite informații despre deținutul evadat sunt rugate să sune la 112 sau la numerele de telefon: 060525971, 079152827

Amintim că duminică, 23 mai, în jurul orei 01:10, un deținut în vârstă de 28 de ani a evadat din Penitenciarul nr.4 din Cricova. Acesta riscă să fie condamnat suplimentar pentru „Evadarea din locurile de detenție”. Individul nu este la prima abatere de la lege. Anterior, a mai fost condamnat. 

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

728
Tagurile:
poliție, evadat, pușcărie, condamnat
Девушка за ноутбуком

Primarul le-a tăiat plăcerea: Ce priveau pe Internet angajații unei primării

264
(reînnoit 23:42 14.06.2021)
Tristețe mare în rândul angajaților de la Primăria Slobozia care nu vor mai putea privi filme și seriale la locul de muncă, în timpul programului. Edilul-șef a decis să restricționeze accesul lucrătorilor pe site-uri care nu au legătură cu munca.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Situație neobișnuită în România, în care primarul localității Slobozia a luat decizia drastică de a restricționa accesul angajaților la site-urile care nu aveau legătură cu activitatea lor.

Edilul a hotărât să ”taie în carne vie” după ce un control informatic realizat de curând în instituție a scos la iveală faptul că mai mulți angajați din Primărie urmăreau filme și seriale pe Netflix sau stăteau pe rețelele de socializare, în timpul programului.

La momentul de față, funcționarii din primăria Slobozia mai au acces la internet doar în interes de serviciu, precizează independentonline.ro.

„Am făcut în așa fel încât să renunțăm la tot ce înseamnă acti­vități care implică hobby-uri în timpul programului de lucru. S-a limitat accesul la acele platforme și site-uri care nu aveau legătură cu munca. Poate unora nu le convine, dar trebuie să în­țeleagă faptul că lu­crăm pentru cetățeni și trebuie să-i ajutăm atunci când au nevoie de noi!”, spune primarul Dragoș Soare.

Acesta a explicat că nici o solicitare nu poate fi amânată numai pentru că o persoană nu are chef să îi facă treaba, pentru că urmărește postările colegilor pe rețelele de socializare ori pentru că se uită la filme.

De asemenea, potrivit edilului, angajaților li s-a atras atenția și s-au pus file la dosar.

Soare promite că se va face o analiză mai complexă a acestor cazuri și că, în funcție de rezultate, acolo unde se va dovedi că nu există o activitate intensă, posturile ar putea fi restructurate.

De asemenea, edilul a subliniat că funcționarii din primărie care vor avea abateri repetate vor fi sancționați sau concediați.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

264
Tagurile:
Internet, angajați, Primărie, România
Tematic
Vor zbura capete la Primăria Chișinău? La cine s-a referit primarul Ion Ceban


Загрузка...
Arest

Un moldovean a fost extrădat din Federația Rusă: Iată ce a comis

92
(reînnoit 21:11 14.06.2021)
Un moldovean a fost reținut în Federația Rusă după ce timp de cinci ani s-a aflat în căutare internațională. El ar fi omorât un bărbat, după care a dat bir cu fugiții în Rusia.

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Un bărbat de 32 de ani, originar din Slobozia, s-a aflat timp de cinci ani în căutare internațională, iar acum a fost reținut în Federația Rusă.

Potrivit Poliției, în 2016 învinuitul ar fi omorât un bărbat din raionul Căușeni, după care a fugit în Federația Rusă. Moldoveanul a fost anunțat în căutare internațională de către oamenii legii de la Inspectoratul de Poliție Bender.

După reținerea acestuia de către organele de drept ale Federației Ruse, bărbatul a fost extrădat în Republica Moldova. Ulterior, direct de la aeroport, învinuitul a fost dus la Penitenciarul nr.13 din Chișinău. El riscă până la zece ani de pușcărie. 

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

92
Tagurile:
omor, Federația Rusă, moldovean, reținere
Tematic
Omor la beție: Un bărbat și-a strangulat vecinul cu un șiret


Загрузка...