Vama Palanca

Și-au făcute teste false la COVID-19 pentru a trece frontiera: Ce riscă acum

68
31 de oameni au prezentat la vamă teste false PCR COVID-19. Poliția de Frontieră anunță că aceste cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

CHIȘINĂU, 27 mai – Sputnik. Se pare că oamenii continuă practica de a prezenta teste false la COVID-19 atunci când intenționează să traverseze frontiera de stat. Așa s-ar explica și faptul că în doar 24 de ore, oamenii legii au identificat 31 de certificate falsificate.

Puțini probabil cunosc însă că pentru astfel de încălcări penalizarea este destul de dură - amendă de până la 32 500 lei sau până la 2 ani de închisoare.

Principalele motive care îi determină pe cetățeni să recurgă la prezentarea testelor false este lipsa timpului pentru a efectua un test real ca să intre sau să iasă din țară. Un alt motiv este „frica de a obține rezultat pozitiv și, prin urmare imposibilitatea de a trece frontiera”. Alți au explicat că nu au bani să facă un test real la COVID-19. 

Totodată, în ultimele 24 de ore, 57 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire sau combatere a bolilor epidemice. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

68
Tagurile:
teste, COVID-19, vamă
Tematic
Mai multe teste, mai multe cazuri noi de COVID-19: Datele anunțate de autorități
Ce riscă cei care traversează frontiera cu teste false la COVID-19
Ministrul de Interne la PTF Leușeni-Albița

Ministrul interimar de Interne, la vama Leușeni: Ce s-a întâmplat

166
Ministrul interimar al Afacerilor Interne a efectuat o vizită de lucru la punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița.

CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik. Intensificarea eforturilor de fluidizare a traficului transfrontalier în perioada estivală a fost unul dintre subiectele abordate în cadrul vizitei de lucru a ministrului interimar de Interne la punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița. Astfel, în cadrul discuțiilor cu polițiștii de frontieră s-a atras atenția asupra problemelor întâmpinate de către aceștia la locul de muncă, dar și planificarea acțiunilor concrete pentru perioada de vară, atunci când se atestă un flux sporit de călători.

S-a decis ca angajații IGPF să acorde o atenție sporită nevoilor specifice ale unor categorii de cetățeni, cum ar fi copiii, femeile, bătrânii și persoanele cu dizabilități, precum și să fie amenajată o pistă de trecere specială pentru aceștia.

„Familiile cu copii, bătrânii, persoanele cu dizabilități și pasagerii de pe rutele internaționale nu trebuie să stea prea mult în rânduri la punctele de trecere. Este necesar de implicarea maximă la controlul trecerii frontierei de stat și să facem tot posibilul ca oamenii să nu se rețină prea mult din drumul lor”, a menționat Pavel Voicu.

În contextul vizitei, polițiștii de frontieră au prezentat și date despre fluxul traversărilor de călători și mijloace de transport de la începutul lunii iunie 2021. Astfel, în primele zece zile a lunii curente a fost înregistrat un număr de 252 395 de traversări, comparativ cu perioada analogică a lunii mai curent, numărul vizibil este în creștere, fiind înregistrate 233 758 de traversări, fapt ce demonstrează că o dată cu începutul verii, fluxul crește. Este de menționat că o astfel de creștere a fost înregistrată și în perioada analogică a anului 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

166
Tagurile:
vama leuseni, Ministerul Afacerilor Externe, Interne
Tematic
Frontiera moldo-română va fi supravegheată de drone?
VIDEO: Poliția de Frontieră sărbătorește 29 de ani de activitate


Загрузка...
Președintele Vladimir Putin

Putin: Știința rusă și-a demonstrat forța prin crearea vaccinului ”Sputnik V”