Vaccinare

Autoritățile organizează un nou maraton de vaccinare: Când se va desfășura acesta

54
(reînnoit 15:15 26.05.2021)
Autoritățile organizează un nou maraton de vaccinare. De această dată, evenimentul este organizat de Ministerul Sănătății, în colaborare cu Primăria municipiului Chișinău. 

CHIȘINĂU, 26 mai - Sputnik. După ce autoritățile din sănătate au realizat care sunt rezultatele maratonului organizat în weekend, 22 - 23 mai, de către Universitatea de Medicină, acestea s-au gândit că organizarea a astfel de evenimente îi motivează pe moldoveni să se imunizeze și astfel au decis să mai desfășoare un maraton.

În perioada 28 - 30 mai, între orele 09:00 și 22:00, toți doritorii de a se imuniza împotriva noului coronavirus o vor putea face fără nicio programare și doar cu buletinul de identitate în cadrul maratonului.

„Reducerea cazurilor de infecție COVID-19 prin intermediului procesului de vaccinare e una dintre prioritățile primordiale pentru autoritățile în sănătate din Republica Moldova. Una dintre metode prin care ne propunem să majorăm rata acoperirii vaccinale e organizarea maratoanelor. În cadrul acestora, oamenii vor avea posibilitatea să se vaccineze fără o programare prealabilă și doar cu buletinul de identitate”, se menționează într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății. 
Precizăm că miercuri, 26 mai, autoritățile municipale din Chișinău au lansat punctele mobile de vaccinare. Astfel, troleibuzul și autobuzul va staționa conform unui grafic în locuri prestabilite în toate sectoarele din municipiu, iar autobuzul va merge prin suburbii.

Primarul Ion Ceban a publicat graficul unde oamenii vor putea găsi punctele mobile de vaccinare.

Amintim că în țara noastră, campania de vaccinare a început în data de 2 martie. Conform datelor oficiale, până în prezent, 326 233 de persoane au primit serul împotriva COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

54
Tagurile:
pandemie, COVID-19, Primăria Chișinău, Ministerul Sănătății, vaccinare, maraton
Ион Чебан

Ceban: Strada Ion Creangă ar putea fi dată în folosință până la Hramul Orașului

15
(reînnoit 21:21 14.06.2021)
Primarul Chișinăului, Ion Ceban, spune că strada Ion Creangă ar putea să fie dată în folosință mai devreme față de termenii pe care i-a avansat anterior primăria Capitalei
Ceban: Strada Ion Creangă ar putea fi dată în folosință până la Hramul Orașului

Ion Ceban a declarat în cadrul unei emisiuni la Centrul de presă Sputnik Moldova că strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al Capitalei va fi dată în folosință până la Ziua Orașului, adică pe 14 octombrie curent.

„În conformitate cu contractul, această arteră importantă trebuie să fie funcțională în luna martie 2022. Așa consideră cei care planifică lucrări de astfel de anvergură, iar ele se efectuează conform standardelor. Unii lucrează cu rețelele, alții lucrează cu asfaltul. Noi facem tot posibilul pentru ca strada să fie gata până la Ziua Orașului, sper că condițiile climaterice nu ne vor da planurile peste cap. Dacă nu încheiem până în octombrie, vom merge conform planului până în luna martie 2022”, a precizat Ion Ceban.

Totodată, primarul a explicat de ce în cazul unor lucrări de pe strada Creangă s-au înregistrat întârzieri.

„Am avut o problemă pe partea de rețele în zona dintre Coca și rondul de la Calea Ieșilor. De aceea, a trebuit să strămutăm rețelele pe zona adiacentă Parcului Dendrariu. Tot în acea zonă vom amenaja o parcare pentru mașini, pentru ca ele să nu staționeze pe strada Creangă”, a precizat funcționarul.

El a mai spus că în această vară ar urma să fie lansată licitația pentru desfășurarea lucrărilor de reparație a străzilor 31 August, Tighina și Alexandru cel Bun.

Costul total al reparației străzii Ion Creangă se cifrează la 44,6 milioane de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

15
Tagurile:
strada Ion Creangă, Ion Ceban
Tematic
Vor zbura capete la Primăria Chișinău? La cine s-a referit primarul Ion Ceban


Загрузка...
Veaceslav Platon

Veaceslav Platon a fost achitat în dosarul fraudei bancare

24
(reînnoit 20:48 14.06.2021)
Veaceslav Platon, condamnat în 2017 la 18 ani de închisoare pentru că ar fi fost implicat în dosarul fraudei bancare, a fost achitat luni, 14 iunie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. Sentința motivată va fi anunțată pe data de 2 iulie.

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Instanța de judecată l-a achitat pe Veaceslav Platon în dosarul fraudei bancare.

Decizia a fost luată după ce Procuratura Generală a renunțat la învinuirile aduse lui Platon și a cerut restituirea dosarului penal pentru reluarea urmăririi penale, în vederea identificării făptuitorului infracțiunilor.

Precizăm că în data de 28 mai, Procuratura Generală a anunțat că renunță la învinuirea adusă lui Veaceslav Platon pe motiv că fapta incriminată nu a fost comisă de către acesta.

De precizat că dosarul lui Veaceslav Platon, condamnat anterior la 18 ani de închisoare, a fost reexaminat de la zero. Amintim că omul de afaceri Veaceslav Platon a fost extrădat din Ucraina în Moldova în august 2016. Un an mai târziu, el a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru fraudă bancarăp, spălare de bani și corupere activă. 

Anterior, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că dosarul împotriva lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

24
Tagurile:
judecătorie, achitat, Instanță de judecată, Veaceslav Platon
Tematic
Procuratura Generală a renunțat la învinuirea lui Platon în dosarul fraudei bancare


Загрузка...