Joc de noroc

Sală de joc de noroc, într-un apartament din Capitală: Ce riscă participanții

59
(reînnoit 11:23 25.05.2021)
Afacerea clandestină a unui chișinăuian a fost deconspirată de polițiști. Aceasta activa zi și noapte fără respectarea regulilor.

CHIȘINĂU, 25 mai - Sputnik. Un bărbat de 35 de ani din Chișinău a ajuns pe mâna poliției după ce și-a pus pe roate o afacere ilegală. Acesta a amenajat o sală de noroc într-un apartament din sectorul Râșcani al Capitalei, unde zeci de persoane petreceau timpul jucând și consumând alcool.

Potrivit poliției, activitatea ilegală a sălii de jocuri de noroc era camuflată de către figuranții schemei și dotată cu sisteme avansate de securitate, monitorizare video externă și limitare de acces.

Pentru a juca, participanții aveau nevoie de recomandare de la alte persoane din cercul de prieteni ai organizatorului. Iar miza minimă de participare constituia o mie de lei.

În timpul operațiunii, polițiștii au găsit în incinta sălii de joc aproape 25 de oameni care consumau alcool, jucau contra bani și nu respectau regulile epidemiologice. Toate persoanele urmează a fi documentate conform legislației.

De acolo oamenii legii au ridicat patru mese de joc, peste 1 500 de fișe, cărți de joc, înscrisuri ce țin de activitatea ilegală desfășurată, un calculator și mijloace bănești.

Bărbatul care a organizat sala de jocuri de noroc nu este la prima abatere, acesta este documentat pentru desfăşurarea ilegală a activităţii de întreprinzător.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

59
Tagurile:
cazinou clandestin, joc de noroc
Vaccinarea la Congaz

Lotul de ”Sputnik V” s-a epuizat în doar 2 ore în cel mai mare sat din Moldova

130
(reînnoit 18:20 23.06.2021)
Mai mulți locuitori ai satului Congaz au rămas nemulțumiți de cantitatea prea mică de vaccin ”Sputnik V”. Preparatul rusesc a fost epuizat în doar 2 ore și jumătate.

COMRAT, 23 iun – Sputnik, Maxim Topal. Centrul de Sănătate din Congaz, cel mai mare sat din Moldova, dar și din Europa, a primit doar 100 de doze de vaccin ”Sputnik V” împotriva coronavirsului. Întreaga partidă a fost epuizată în doar 2 ore și jumătate, provocând revolta unui număr mare de localnici.

Вакцинация в Конгазе
© Sputnik / Maxim Topal
Procedura de vaccinare

Din cele 100 de doze distribuite instituției medicale din Congaz, 63 au fost destinate nemijlocit locuitorilor din Congaz, câte 15 doze pentru satele Cotovscoe și Svetlâi, și doar 7 doze pentru locuitorii satului Chioselia Rusă.

Vaccinarea populației a demarat în Congaz la ora 08:00. În fața Centrului de Sănătate s-au format cozi mari cu persoane care voiau să-și administreze preparatul rusesc. La intrare, fiecărei persoane îi era măsurată temperatura corpului, tensiunea, îi erau adresate întrebări legate de starea generală a sănătății, și doar apoi i se propunea procedura de vaccinare.

Вакцинация в Конгазе
© Sputnik / Maxim Topal
Vaccinarea a început la Congaz la ora 08:00

Potrivit directorului Centrului de Sănătate din Congaz, Elena Frangu, în perioada de vaccinare în Congaz au fost imunizate în total 520 de persoane.

“Am cumpărat un congelator unde păstrăm Sputnik V. Avem și un congelator pentru alte vaccinuri. Examinăm persoanele înainte de vaccinare, iar în cazul în care nu există contraindicații, le administrăm preparatul”, a declarat Elena Frangu.

Ritmurile lente ale vaccinării sunt determinate de dorința populației de a-și administra preparatul de producție rusească ”Sputnik V”, iar cantitățile acesteia sunt insuficiente. Acum în Congaz a rămas doar doze ale vaccinului AstraZeneca, care nu este populară în rândul populației.

Вакцинация в Конгазе
© Sputnik / Maxim Topal
”Am așteptat anume ”Sputnik V”, avem mai multă încredere în acest vaccin”, spun locuitorii din Congaz

Întrebați de Sputnik Moldova, locuitorii din Congaz au vorbit despre preparatul în care au cea mai mare încredere.

“Am venit pentru a nu mă îmbolnăvi, pentru ca totul să fie ca înainte, când nu ne îmbolnăveam de COVID-19. Am așteptat anume ”Sputnik V”. Avem o încredere mai mare în acest vaccin, fiica mi-a spus că este un vaccin foarte bune”, a declarat Nadejda, o locuitoare a Congazului.

“M-am vaccinat deja. Am ales ”Sputnik V”. Am așteptat acest vaccin pentru că avem o încredere mai mare în vaccinurile de producție rusească. În curând vor sosi copiii noștri din Rusia, care ne-au sfătuit să alegem ”Sputnik V”, spune o altă locuitoare a satului, Olga.

Către 10:30, la Centrul de Sănătate mai erau doar 3 doze de vaccin. Mai mulți oameni, care au venit să se vaccineze au fost nevoiți să facă cale întoarsă dezamăgiți.

Вакцинация в Конгазе
© Sputnik / Maxim Topal
Către 10:30, la Centrul de Sănătate mai erau doar 3 doze de vaccin

”În perioada pandemiei am reușit să mă protejez de coronavirus. Iată de ce când a apărut o oportunitate, am decis să aleg ”Sputnik V”. Stau la coadă, aștept, însă nu știu dacă a mai rămas vaccin. Am auzit că sunt puține doze. E foarte, foarte trist”, spune un locuitor al Congazului care a rămas fără preparat.

Din noua partidă a vaccinului ”Sputnik V”, primită de Republica Moldova din Rusia, Găgăuziei i-au fost rezervate 1050 de doze. Dintre acestea, 450 de doze au fost direcționate spre Centrele de Sănătate din Comrat și Ceadâr Lunga, iar 150 de doze au fost transmise Centrului de Sănătate din raionul Vulcănești.

Вакцинация в Конгазе
© Sputnik / Maxim Topal
Din noul lot de vaccin ”Sputnik V” primit din Federația rusă, Găgăuziei i-au fost repartizate doar 1050 de doze

Lotul de vaccin rusesc ”Sputnik V” a fost oferit Moldovei în calitate de ajutor umanitar.

În luna aprilie, în țară a fost adus primul lot de vaccin rusesc. MAE al Rusiei declarase atunci că “partea rusă a luat o decizie principială de a aloca Moldovei 182 de mii de doze ale preparatului ”Sputnik V”, inclusiv 62 de mii de doze pentru Transnistria”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

130
Tagurile:
Congaz, Vaccinul Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră
Tematic
Unde și când vă puteți vaccina cu „Sputnik V” la Chișinău
Vaccin Sputnik V pentru Biserică: Cui i-a trimis Patriarhul Kiril 2000 de doze în Moldova


Загрузка...
Coronavirus

Ultima oră: Explozie de cazuri COVID-19 în Moldova

579
(reînnoit 17:39 23.06.2021)
Ministerul Sănătății anunță un număr de aproape o sută de cazuri noi de infecatre cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. De două ori mai multe cazuri noi de infectare cu noul coronavirus față de ziua de ieri au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că alte 92 de persoane au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Dintre acestea și astăzi sunt două cazuri de import, ambele din Rusia. Cele 92 de cazuri sunt rezultatul efectuării a 5 323 de teste. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 256 324 de persoane infectate. Din numărul total de cazuri, niciunul nu este din rândul lucrătorilor medicali.

MSMPS anunță că 151 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19 rămân în continuare internați în instituțiile medico-sanitare din țară. Dintre aceștia, 41 sunt în stare extrem de gravă, iar pentru 8 pacienți a fost necesară conectarea la aparate de respirație asistată. În ultimele 24 de ore trei persoane au decedat din cauza complicațiilor generate de COVID-19. Este vorba de două femei și un bărbat cu vârste între 65 și 86 de ani, toți trei cu diverse comorbidități. Numărul deceselor în țara noastră, de la începutul pandemiei până astăzi a ajuns la 6 178. Totodată, bilanțul persoanelor vindecate de coronavirus a ajuns la 249 312 de oameni, după ce astăzi alte 62 persoane au fost vindecate și externate.

Amintim, secretarul de stat la MSMPS, Denis Cernelea a declarat în cadrul unei conferințe de presă că în ultimele zile a fost înregistrată o creștere ușoară a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Până acum a fost vaccinată 12% din populație, fără a lua în calcul cetățenii Republicii Moldova care au beneficiat de vaccinare în afara țării. Până în prezent țara noastră a recepționat 1 114 790 de doze de vaccin împotriva Covid-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

579


Загрузка...
Declaratia Suveranitatii

Maia Sandu de Ziua Suveranității: Libertatea nu este doar o declarație