Tot mai puține cazuri noi de COVID-19, dar și decese: Datele Ministerului Sănătății

78
(reînnoit 17:44 24.05.2021)
Alte 65 de cazuri noi au fost confirmate de către analizele de laborator. Totodată, luni, 24 mai, cinci bolnavi au fost răpuși de noul coronavirus. Cea mai tânără victimă este un băiat de 21 de ani care suferea și de cancer.

CHIȘINĂU, 24 mai - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că alte 65 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în țara noastră. Din totalul de cazuri, doar unul este de import și anume din Portugalia. Conform datelor oficiale, luni, 24 mai, au fost efectuate 2 723 de teste, dintre care 947 de teste rapide.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 254 741. 

Totodată, Ministerul Sănătății a precizat că, din totalul de cazuri înregistrate astăzi, a fost depistat pozitiv la noul coronavirus doar un asistent medical.

Numărul de decese a ajuns la 6 080, iar astăzi s-au stins din viață alți cinci bolnavi. Este vorba despre patru bărbați și o femeie cu vârstele cuprinse între 21 și 74 de ani. Cea mai tânără victimă este un băiat de 21 de ani care suferea și de cancer. 

Datele mai arată că în prezent 111 pacienți sunt în stare extrem de gravă, iar 16 sunt conectați la aparate de ventilare artificială. 

Totodată, alte 196 de persoane s-au vindecat de noul virus. În total, 246 766 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Cu forme ușoare ale bolii se tratează la domiciliu 1 158 de persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

78
Tagurile:
coronavirus, bolnavi, pandemie, COVID-19
Heiko Maas

Germania va susţine încheierea unui pact european privind emigrația

3
(reînnoit 08:47 22.06.2021)
Berlinul va susține pe deplin încheierea unui pact european privind migrația, a declarat ministrul german de Externe Heiko Maas pentru cotidianul italian La Repubblica într-un interviu publicat luni.

BUCUREŞTI, 22 iun – Sputnik, Doina Crainic. Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat, într-un interviu pentru cotidianul italian La Repubblica publicat luni, că Germania va susține pe deplin încheierea unui pact european privind migrația, precizând în același timp că este necesar un progres în împărţirea eforturilor.

„Ar trebui să găsim o cale pentru redistribuirea refugiaților”, a spus Heiko Maas, adăugând că țările care nu doresc să participe ar trebui să contribuie într-un alt mod, de exemplu prin oferirea de sprijin financiar pentru protejarea frontierelor externe ale EU. „Trebuie să progresăm, în cele din urmă, în distribuția sarcinilor”, a adăugat ministrul.

Heiko Maas a mai spus că au loc discuţii pentru a se găsi, până în august, o soluție în ceea ce priveşte conducta de gaz Nord Stream 2, care va permite Rusiei să ocolească Ucraina pentru a transporta gazul către Europa.

Maas a mai afirmat că sunt necesare alternative la Drumul Mătăsii dinspre China pentru a limita influența puterii asiatice în lume.

Premierul italian Mario Draghi urmează să se întâlnească luni cu Angela Merkel.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

3
Tagurile:
Uniunea Europeană, Germania, emigrarea tinerilor, emigrarea în masă, emigrare


Загрузка...
Au fost lansate punctele mobile de vaccinare

Vaccinarea în troleibuz și autobuz: Unde se vor afla astăzi punctele mobile

31
(reînnoit 20:57 21.06.2021)
Cele două puncte mobile de vaccinare din municipiul Chișinău își continuă traseul și astăzi. Iată unde vor staționa.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Cele două vehicule staționează, conform unui grafic, în locuri prestabilite în Chișinău și în suburbii.

Astfel, pe parcursul zilei de astăzi, troleibuzul transformat în centru mobil de imunizare se află în sectorul Botanica, pe bulevardul Traian 23/1, lângă Bar ”Bulvar”.

Autobuzul amenajat în centru mobil de vaccinare se află la aeroport, pe şoseaua Munceşti 806, lângă CM a Aviaţiei Civile vs Centrul ”Viitorul”.

La punctele mobile de vaccinare poate să se imunizeze oricine, indiferent de viza de reședință și locul de trai. Vaccinarea se poate face doar în baza actului de identitate. 

După imunizare, fiecare persoană primește certificatul care confirmă ca i-a fost administrată prima doză și este informată despre data pentru cea de-a doua doză.

Punctele mobile includ zona de triaj, zona de vaccinare și zona de monitorizare. La fel, a fost amenajat un spațiu special pentru eventualele cazuri de complicații post-vaccinare.

Scopul acestei campanii este de a facilita accesul populației la vaccinarea anti-COVID-19, în special, imunizarea tuturor doritorilor în imediata apropiere a locului de trai sau de muncă.

Până în prezent în Republica Moldova s-au vaccinat împotriva coronavirusului peste 631 de mii de oameni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31
Tagurile:
vaccin, COVID-19
Tematic
Vaccin-gumă de mestecat
Unde vor fi distribuite dozele de vaccin „Sputnik V” care ajung astăzi în Moldova
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău


Загрузка...