Parcare

Ceban: Trei parcări noi vor fi amenajate în Chișinău - unde vor fi amplasate

214
Primarul Ion Ceban le-a cerut pretorilor de sector să susțină locuitorii Chișinăului care intenționează să amenajeze locuri de parcare.

CHIȘINĂU, 24 mai – Sputnik. Primarul Ion Ceban a anunțat că autoritățile municipale trebuie să fie receptive atunci când locuitorii Capitalei vin cu solicitarea de a contribui la amenajarea spațiilor de parcare. Edilul-șef doar le-a cerut oamenilor să înțeleagă că aceste locuri vor rămâne publice și în niciun caz nu le vor putea privatiza. 

"Am cerut să vedem care este numărul de solicitări din partea cetățenilor în fiecare pretură cu privire la organizarea de către locatari care singuri vor să amenajeze curțile blocurilor, să facă parcări. Să fie clar pentru toți: locatarii care se adresează la preturi cu astfel de solicitări trebuie susținuți, să intervenim, să-i ajutăm cu schițe de proiect și documentație, dacă oamenii vor să ne ajute și să contribuie la organizarea acestor locuri de parcare. Totuși, oamenii trebuie să înțeleagă că nu fac parcare personală, dar sunt publice pentru toată lumea", a declarat Ion Ceban, primarul Capitalei. 

Totodată, autoritățile municipale au anunțat că alte trei parcări urmează să fie amenajate în centrul Capitalei. Este vorba despre o locație de pe strada Ismail, la intersecție cu bulevardul Ștefan Cel Mare și Sfânt, un teren de pe strada Bănulescu-Bodoni și altul situat în apropiere de Ministerul Finanțelor. 

"Procesul de identificare a spațiilor speciale pentru amenajarea parcărilor continuă, inclusiv în curți și în adiacentul străzilor. După zona centrală, vom merge și în celelalte sectoare ale orașului", a declarat Vitalie Manoloache, șeful interimar al Direcției municipale transport public și căi de comunicație. 

Precizăm că în următoarea perioadă mai mulți angajați ai Primăriei și experți vor merge la București pentru a prelua experiența țării vecine cu privire la amenajarea zonelor de parcare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

214
Tagurile:
loc de parcare, zone parcare, parcare
Tematic
Tragedie la Fălești: O femeie a murit după ce a fost strivită de o mașină chiar în parcare
Aveți grijă unde lăsați mașina: S-a furat un Mercedes chiar dintr-o parcare specială
Девушка за ноутбуком

Primarul le-a tăiat plăcerea: Ce priveau pe Internet angajații unei primării

264
(reînnoit 23:42 14.06.2021)
Tristețe mare în rândul angajaților de la Primăria Slobozia care nu vor mai putea privi filme și seriale la locul de muncă, în timpul programului. Edilul-șef a decis să restricționeze accesul lucrătorilor pe site-uri care nu au legătură cu munca.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Situație neobișnuită în România, în care primarul localității Slobozia a luat decizia drastică de a restricționa accesul angajaților la site-urile care nu aveau legătură cu activitatea lor.

Edilul a hotărât să ”taie în carne vie” după ce un control informatic realizat de curând în instituție a scos la iveală faptul că mai mulți angajați din Primărie urmăreau filme și seriale pe Netflix sau stăteau pe rețelele de socializare, în timpul programului.

La momentul de față, funcționarii din primăria Slobozia mai au acces la internet doar în interes de serviciu, precizează independentonline.ro.

„Am făcut în așa fel încât să renunțăm la tot ce înseamnă acti­vități care implică hobby-uri în timpul programului de lucru. S-a limitat accesul la acele platforme și site-uri care nu aveau legătură cu munca. Poate unora nu le convine, dar trebuie să în­țeleagă faptul că lu­crăm pentru cetățeni și trebuie să-i ajutăm atunci când au nevoie de noi!”, spune primarul Dragoș Soare.

Acesta a explicat că nici o solicitare nu poate fi amânată numai pentru că o persoană nu are chef să îi facă treaba, pentru că urmărește postările colegilor pe rețelele de socializare ori pentru că se uită la filme.

De asemenea, potrivit edilului, angajaților li s-a atras atenția și s-au pus file la dosar.

Soare promite că se va face o analiză mai complexă a acestor cazuri și că, în funcție de rezultate, acolo unde se va dovedi că nu există o activitate intensă, posturile ar putea fi restructurate.

De asemenea, edilul a subliniat că funcționarii din primărie care vor avea abateri repetate vor fi sancționați sau concediați.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

264
Tagurile:
Internet, angajați, Primărie, România
Tematic
Vor zbura capete la Primăria Chișinău? La cine s-a referit primarul Ion Ceban


Загрузка...
Arest

Un moldovean a fost extrădat din Federația Rusă: Iată ce a comis

92
(reînnoit 21:11 14.06.2021)
Un moldovean a fost reținut în Federația Rusă după ce timp de cinci ani s-a aflat în căutare internațională. El ar fi omorât un bărbat, după care a dat bir cu fugiții în Rusia.

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Un bărbat de 32 de ani, originar din Slobozia, s-a aflat timp de cinci ani în căutare internațională, iar acum a fost reținut în Federația Rusă.

Potrivit Poliției, în 2016 învinuitul ar fi omorât un bărbat din raionul Căușeni, după care a fugit în Federația Rusă. Moldoveanul a fost anunțat în căutare internațională de către oamenii legii de la Inspectoratul de Poliție Bender.

După reținerea acestuia de către organele de drept ale Federației Ruse, bărbatul a fost extrădat în Republica Moldova. Ulterior, direct de la aeroport, învinuitul a fost dus la Penitenciarul nr.13 din Chișinău. El riscă până la zece ani de pușcărie. 

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

92
Tagurile:
omor, Federația Rusă, moldovean, reținere
Tematic
Omor la beție: Un bărbat și-a strangulat vecinul cu un șiret


Загрузка...