Ambuteiaj kilometric la ieșirea din Capitală

Cozi de câțiva kilometri la ieșirea din Chișinău: Ce se întâmplă

919
(reînnoit 15:52 22.05.2021)
Trafic intens la una din ieșirile din orașul Chișinău. Șoferii stau și câte 45 de minute în cozile kilometrice.

CHIȘINĂU, 22 mai - Sputnik. La ieșirea din Chișinău în direcția spre Orhei se circulă bară la bară. Cozile kilometrice se întind pe toate cele trei sensuri de mers pe ieșirea din oraș până la intrarea în Stăuceni. Șofrii parcurg această bucată de drum în aproximativ 35-45 de minute.

Contactată pentru a ne oferi detalii, ofițerul de presă al Inspectoratului General de Poliție, Diana Fetco ne-a spus că „astăzi în 27 de localități se sărbătorește hramul”, iar acest lucru ar fi motivul traficului intens. 

„Oamenii pleacă din Chișinău. Astăzi în 27 de localități este hram. Anume din acest motiv s-a format aglomerație la ieșirea din oraș. Nimic grav nu s-a întâmplat”, ne-a spus Diana Fetco. 

Deși ofițerul de presă al Inspectoratului General de Poliție ne-a spus că „astăzi în 27 de localități se sărbătorește hramul”, iar acest lucru ar fi motivul traficului intens, pe aplicația Wase este indicat că ar fi fost un accident, produs cu mai mult de o ora în urmă.

De precizat, municipiul Bălţi, la fel ca şi multe alte localităţi din ţară, îşi sărbătoreşte astăzi Hramul, în ziua Sfântului Ierarh Nicolae. Astăzi se împlinesc 600 de ani de la atestarea documentară a Capitalei de Nord a Republicii Moldova. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

919
Tagurile:
trafic blocat, trafic sistat, Trafic online, trafic rutier, Trafic, Kilometrul șapte, kilometri
Au fost lansate punctele mobile de vaccinare

Vaccinarea în troleibuz și autobuz: Unde se vor afla astăzi punctele mobile

15
(reînnoit 20:57 21.06.2021)
Cele două puncte mobile de vaccinare din municipiul Chișinău își continuă traseul și astăzi. Iată unde vor staționa.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Cele două vehicule staționează, conform unui grafic, în locuri prestabilite în Chișinău și în suburbii.

Astfel, pe parcursul zilei de astăzi, troleibuzul transformat în centru mobil de imunizare se află în sectorul Botanica, pe bulevardul Traian 23/1, lângă Bar ”Bulvar”.

Autobuzul amenajat în centru mobil de vaccinare se află la aeroport, pe şoseaua Munceşti 806, lângă CM a Aviaţiei Civile vs Centrul ”Viitorul”.

La punctele mobile de vaccinare poate să se imunizeze oricine, indiferent de viza de reședință și locul de trai. Vaccinarea se poate face doar în baza actului de identitate. 

După imunizare, fiecare persoană primește certificatul care confirmă ca i-a fost administrată prima doză și este informată despre data pentru cea de-a doua doză.

Punctele mobile includ zona de triaj, zona de vaccinare și zona de monitorizare. La fel, a fost amenajat un spațiu special pentru eventualele cazuri de complicații post-vaccinare.

Scopul acestei campanii este de a facilita accesul populației la vaccinarea anti-COVID-19, în special, imunizarea tuturor doritorilor în imediata apropiere a locului de trai sau de muncă.

Până în prezent în Republica Moldova s-au vaccinat împotriva coronavirusului peste 631 de mii de oameni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

15
Tagurile:
vaccin, COVID-19
Tematic
Vaccin-gumă de mestecat
Unde vor fi distribuite dozele de vaccin „Sputnik V” care ajung astăzi în Moldova
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău


Загрузка...

Naționala Rusiei a pierdut în fața Danemarcei la EURO 2020

101
Echipa națională a Danemarcei într-un duel încrâncenat a învins echipa Rusiei în meciul din runda a treia din grupele EURO 2020.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Naționala Rusiei a pierdut în fața echipei daneze în meciul din turul al treilea din grupele Campionatul European și nu a putut intra în play-off.

Întâlnirea a avut loc pe stadionul Parken din Copenhaga.

Meciul s-a încheiat cu un scor de 4:1 în favoarea danezilor. Golurile au fost marcate de Mikkel Damsgaard, Yussuf Poulsen, Andreas Christensen și Joakim Mehle.

La echipa rusă a marcat Artem Dzyuba, care a valorificat un penalty.

Potrivit rezultatelor rundei a treia, rușii s-au situat pe ultimul loc în clasamentul grupei B. Danezii au urcat pe poziția a a doua datorită faptului că naționala finlandeză a pierdut în fața Belgiei într-un meci care s-a desfășurat paralel.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

101


Загрузка...

Cum a început Marele Război pentru Apărarea Patriei