Lei

Un președinte de raion si-a atribuit sie însuși premiu de Hramul orașului

89
Președintele raionului Strășeni este suspectat de conflict de interese. Autoritatea Națională de Integritate (ANI) susține că acesta și-a acordat sie însuși un premiu cu ocazia Hramului orașului Strășeni.

CHIȘINĂU, 21 mai - Sputnik. ANI a emis un act de constatare pe numele președintelui raionului Strășeni pe motiv că acesta și-a acordat un premiu în mărime de un salariu cu ocazia Hramului orașului Strășeni. Controlul asupra acestuia a început după ce în spațiul public au apărut informații despre faptul că președintele raionului Strășeni, împreună cu vicepreședinți și majoritatea funcționarilor publici din Aparatul președintelui raionului Strășeni au beneficiat de premii bănești în valoare totală de circa 100 de mii de lei.

Astfel, s-a stabilit că președintele raionului Strășeni a emis în total șase acte administrative prin intermediul cărora a participat la luarea deciziilor în favoarea sa. Pe cinci acte și-a semnat concedii de odihnă, iar într-o altă dispoziție, care a ajuns și în spațiul public, și-a acordat un premiu cu ocazia Hramului orașului, în mărime de un salariu.

Astfel, Autoritatea Națională de Integritate a solicitat o reacție de la președintele raionului, iar acesta fiind reprezentat de un avocat a declarat că: „Acțiunile/faptele reclamate nu cad sub incidența regimului juridic al conflictului de interese, nefiind stabilite careva semne vizibile ale interesului personal, or, în situația descrisă/declarată în semnarea actelor administrative contestate de Autoritate, Președintele raionului s-a ghidat și a executat prevederile imperative ale Codului Muncii și a cadrului legal conex legii, de pe urma/urmează să beneficieze inclusiv personal în calitate de salariat, or Președintele raionului de rând cu ceilalți salariați se bucură/beneficiază de aceleași drepturi, fără careva excepții.”, este menționat în comunicatul de presă ANI.

Inspectorul de integritate a precizat că președintele raionului a încălcat legislația în vigoare prin faptul că nu a declarat în termen, nu a soluționat conflictele de interese reale în care s-a aflat și a semnat mai multe acte în privința sa.

Astfel, dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, președintele raionului Strășeni riscă să fie demis din funcție și să nu mai poată deține o funcție publică timp de trei ani, urmând să fie inclus și în Registrul Interdicțiilor.

Potrivit ANI, președintele raionului Strășeni a contestat actul emis inspectorul de integritate în instanța de contencios administrativ.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

89
Tagurile:
ANI, raionul Strășeni, Strășeni, Președinte de raion
Tematic
Ce va face Maia Sandu cu premiul în valoare de 5000 de euro care i-a fost acordat - Video

Naționala Rusiei a pierdut în fața Danemarcei la EURO 2020

98
Echipa națională a Danemarcei într-un duel încrâncenat a învins echipa Rusiei în meciul din runda a treia din grupele EURO 2020.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Naționala Rusiei a pierdut în fața echipei daneze în meciul din turul al treilea din grupele Campionatul European și nu a putut intra în play-off.

Întâlnirea a avut loc pe stadionul Parken din Copenhaga.

Meciul s-a încheiat cu un scor de 4:1 în favoarea danezilor. Golurile au fost marcate de Mikkel Damsgaard, Yussuf Poulsen, Andreas Christensen și Joakim Mehle.

La echipa rusă a marcat Artem Dzyuba, care a valorificat un penalty.

Potrivit rezultatelor rundei a treia, rușii s-au situat pe ultimul loc în clasamentul grupei B. Danezii au urcat pe poziția a a doua datorită faptului că naționala finlandeză a pierdut în fața Belgiei într-un meci care s-a desfășurat paralel.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

98


Загрузка...
Electricitate

Consumatorii din sectorul Botanica din Capitală, fără curent electric

115
Mai multe cartiere din sectorul Botanica al capitalei au rămas fără curent electric din cauza unei pene la rețea. Informația ne-a fost confirmată de consumatorii din acest sector, dar și de operatorii companiei de distribuție care operează în Chișinău Premier Energy.

CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Operatorii Premier Energy au comunicat pentru Sputnik Moldova că în sector a avut loc o pană de proporție la rețelele de distribuție care a făcut imposibilă alimentarea cu curent a mai multor cartiere, inclusiv pe artera principală a sectorului - bulevardul Dacia.

Ei ne-au mai spus că mai multe echipe au intervenit pentru a repara rețelele. Reprezentații distribuitorului de curent electric au spus că au speranța ca problema să fie rezolvată chiar în această seară, dar eu refuzat să ne dea alte detalii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

115
Tagurile:
rețea, pană de curent, Botanica, curent electric


Загрузка...
курс валют

Curs valutar pentru 22 iunie: Ce se întâmplă astăzi cu euro și dolarul