Natalia Gordienko

Gordienko: A venit ziua X și am emoții foarte mari

117
(reînnoit 18:17 20.05.2021)
Doar câteva ore ne mai despart de începutul celei de-a doua semifinală a concursului muzical Eurovision 2021. Reprezentanta Republicii Moldova va urca pe scena de la Rotterdam.

CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. Natalia Gordienko, reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision 2021, recunoaște că are mari emoții cu câteva ore înainte de începerea celei de-a doua finală a concursului muzical. 

„Ieri a avut loc repetiția generală, iar juriul internațional le-a acordat note tuturor participanților în cea de-a doua semifinală. Astăzi a venit ziua X și să vă zic sincer, am emoții foarte mari! Anume în această seară se va lua o decizie, dacă Moldova va participa sau nu în marea finală. Este un moment foarte important pentru noi și, tocmai de aceea, vreau să vă reamintesc încă o dată că voturile concetățenilor noștri aflați peste hotarele Moldovei sunt extrem de importante”, a scris Gordienko pe instagram.

De precizat, cetețenii din Republica Moldova nu pot vota pentru propria reprezentanta țării noastre. În cea de-a doua semifinală votează doar cei care se află pe teritoriul Austriei, Poloniei, Serbiei, Islandei, Cehiei, Bulgariei, Elveției, Finlandei, Letoniei, Georgiei, Portugaliei, Albaniei, Spaniei, Danemarcei, Estoniei, Marii Britanii, Greciei și Franței. 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Gordienko Natalia (@natalitsa)

„Vreau să-i îndemn pe toți prietenii mei din țările sus-menționate să voteze pentru Moldova. Numărul nostru este 7. Eu cred în voi, în echipa noastră și în țara noastră dragă, Moldova. Vreau să vă rog să-mi țineți pumnii diseară și să ne susțineți. Fiecare vot este foarte important pentru Moldova”, a mai scris interpreta pe pagina sa de Instagram.

De precizat, televotingul va începe la finalul show-ului. Se poate vota și prin intermediul aplicației The official Eurovision App, care poate fi descărcată din Apple Store sau Google Play. Fiecare țară din lista de mai sus are propriile reguli și metode de voting. Toată informația va fi anunțată la finalul celei de-a doua semifinală. Cei care vor să voteze trebuie să mai știe că de la un singur număr de telefon se pot expedia 20 de SMS-uri. În finala de sâmbătă, interpreți din 26 de țări vor concura pentru primul loc. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

117
Tagurile:
Natalia Gordienko, Natalia Gordienko a născut, Natalia Gordienko a născut un băiețel
Maia Sandu va efectua o vizită oficială în Polonia

O nouă vizită a Maiei Sandu în afara țării: Iată unde pleacă și cu cine se va întâlni

9
(reînnoit 14:19 19.06.2021)
Președintele Republicii Moldova va mai efectua o vizită oficială imediat ce se întoarce din Italia. De această dată, șeful statului va merge în Polonia. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Președinția informează că Maia Sandu urmează să mai efectueze o vizită oficială după ce revine din Italia. Luni, 21 iunie, șeful statului merge în Polonia, la invitația omologului său polonez.

„La Varșovia, Președinta Maia Sandu va avea o întrevedere cu Președintele Poloniei, Andrzej Duda, după care vor avea loc discuții plenare ale delegațiilor celor două state. La finalul întrevederii, cei doi șefi de stat vor face declarații de presă”, se menționează în comunicatul de presă al Președinției. 

În comunicatul de presă se mai precizează că tot luni, 21 iunie, Maia Sandu se va întâlni cu Mareșalul Seimului polon, Elżbieta Witek, și cu Mareșalul Senatului polon, Tomasz Grodzki.

Șeful statului întreprinde o vizită oficială la Roma, în zilele de 18-20 iunie, la invitația omologului său italian. Aceasta este a șasea vizită, efectuată de Maia Sandu în străinătate, de la preluarea mandatului, după cele de la Berlin, Strasbourg, Paris, Bruxelles și Kiev.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

9
Tagurile:
vizită oficială, Polonia, Maia Sandu, președinte
Tematic
Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Senatului Italiei


Загрузка...
Sculptura Veronicăi Micle

Căutați-vă de treabă: Reacția lui Ion Ceban după declarația Ministerului Educației - Video

71
Primarul Capitalei a venit cu o replică dură în adresa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, după ce acesta a criticat sculptura Veronicăi Micle din scuarul Mihai Eminescu și faptul că instalarea acesteia nu a fost coordonată cu ministerul.

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Ion Ceban s-a arătat indignat de reacția Ministerului Educației, Culturii și Cercetării privind sculptura Veronicăi Micle, care a fost inaugurată joi în scuarul Mihai Eminescu. După ce MECC a menționat într-un comunicat de presă că instalarea sculpturii s-a făcut cu încălcarea normelor legale, primarul Capitalei a decis să vină și el cu o reacție pe pagina sa de Facebook.

Într-un live de-al său el a menționat că sculptura a fost instalată ca element urban ca și băncile, ghiveciurile cu flori, dar și alte obiecte din scuar, menite să înfrumusețeze zona și să creeze o atmosferă plăcută pentru cetățeni, a spun edilul-șef. 

„Ministerul Culturii de fapt ar trebui să se ocupe de protecția monumentelor de stat. Eu am multe obiecții la multe activități ale ministerului Culturii în acest sens, pentru că stau în paragină monumentele noastre de arhitectură, iar unele dintre ele au fost chiar distruse. De asta, dragi domni, ca și fraierii de la Ministerul Economiei care până astăzi nu au rezolvat problema asfaltului, cătați-vă de treabă vă rog și vă rugăm foarte mult să contribuiți măcar cu ceva la educație, la cercetare, la cultură și să faceți acest lucru bine”, a spus Ion Ceban. 

Precizăm că după ce joi, 17 iunie, în scuarul Mihai Eminescu din centrul Chișinăului a fost instalată o sculptură din bronz a Veronicăi Micle, a doua zi Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis un comunicat de presă în care menționează că acest lucru s-a făcut cu încălcarea normelor legale.

„Ministerul Educației, Culturii și Cercetării își exprimă dezacordul privind edificarea și inaugurarea sculpturii „Veronica Micle”, amplasată în scuarul Mihai Eminescu din capitală, acțiune întreprinsă cu încălcarea normelor legale, (...) fiind edificată fără hotărârea Guvernului, respectiv sculptura inaugurată nu dispune de Statut de monument de for public, precum prevede Legea monumentelor de for public nr.192/2011, art.4 și astfel, nu va beneficia de protecția statului”, menționează Ministerul Educației.

Instituția a mai precizat că amplasarea sculpturii în zona de protecție a monumentului de for public „Mihai Eminescu”, înscris în Registrul Monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat tot nu a fost coordonată prin intermediul Consiliului Național al Monumentelor, așa cum se cuvine conform legii. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

71
Tagurile:
reacție, Ministerul Educaței, primar, Ion Ceban
Тема:
Viața în Chișinău
Tematic
Va fi sau nu micșorat impozitul pe imobil în Chișinău - Ce spune primarul Ion Ceban


Загрузка...