Republica Moldova a recepționat 50.310 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech

Foto: Republica Moldova a recepționat un nou lot de vaccin Pfizer

109
(reînnoit 17:43 20.05.2021)
Republica Moldova a recepționat astăzi 50 310 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, livrate gratuit prin intermediul platformei COVAX.

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik. Potrivit Ministerului Sănătății, cele 50 310 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, livrate gratuit prin intermediul platformei COVAX, vor fi păstrate în depozitul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, iar ulterior vor fi distribuite proporțional tuturor Centrelor de vaccinare din țară pentru a fi imunizate toate categoriile de cetățeni.

1 / 3
Republica Moldova a recepționat 50.310 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech

Totodată, mâine, 21 mai, urmează să ajungă în țară alte 50 310 doze de vaccin Pfizer-BioNTech, la fel cu titlul gratuit. De asemenea, livrările pe platforma COVAX vor continua și în zilele următoare. În data de 24 mai, vor ajunge 45 600 de doze de vaccin AstraZeneca. 

Anterior, au fost recepționate prin platforma COVAX 86 970 de doze de vaccin: 24 570 doze de Pfizer-BioNTech și 62 400 doze de AstraZeneca.

Campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie, iar până acum, au fost vaccinate 264 380 de persoane. La 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19.

Toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva noului virus, au acces la vaccin în toate Centrele de vaccinare din țară. Oamenii sunt îndemnați să se adreseze la medicul de familie sau să se programeze la vaccinare prin intermediul  platformei www.vaccinare.gov.md.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

109
Tagurile:
COVID-19, vaccinare, vaccin
Tematic
Consilierul Maiei Sandu: Vom avea o creștere a numărului de infectări cu COVID
Rudele medicilor decedați din cauza COVID-19 vor primi indemnizații unice
Poliția italiană

Focuri de armă în Italia, sunt victime

66
(reînnoit 14:51 13.06.2021)
Potrivit informațiilor preliminare oferite de oamenii legii, cel care a tras focurile de armă a fugit de la fața locului.

CHIȘINĂU, 13 iunie - Sputnik. O persoană necunoscută a deschis duminică focul pe o stradă din orașul Ardea de lângă Roma, trei persoane au fost rănite - un bărbat în vârstă și doi copii. Despre aceasta a comunicat postul TV RaiNews24.

Ambulanță, SUA, foto de arhivă
© Sputnik / Dmitry Parshin

Potrivit informațiilor prealabile oferite de forțele de forțele de ordine, persoana care a efectuat împușcăturile a fugit de la fața locului. Acum polițiștii din Ardea și din orașele învecinate, Pomezia și Anzio, îl caută pe ifractor.

În contextul celor întâmplate, polițiștii și carabinierii au primit numeroase apeluri telefonice de la locuitorii îngrijorați din Ardea. Se presupune că incidentul a avut loc ca urmare a unei altercații. Potrivit mai multor portaluri locale, un bărbat în vârstă ar fi fost ucis, iar doi nepoții ai săi au fost răniți. Potrivit acestei ipoteze, tatăl acestor copii ar fi fost cel care a deschis focul, scrie RaiNews24..

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

66
Tagurile:
victime, focuri de armă, Italia


Загрузка...
Правительство РМ

Moldova, la fel ca Finlanda de acum 50 de ani - expert