Guvernul

Moldovenii vor avea o minivacanță în august: Când vor avea de recuperat o zi

258
(reînnoit 17:07 20.05.2021)
Bugetarii moldoveni s-ar putea alege cu o minivacanță de cinci zile în luna august. Asta pentru că autoritățile au pregătit un proiect prin care se propune ca ziua de 30 august să fie liberă, dar să fie recuperată într-o altă zi. 

CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. Proiectul elaborat de Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale are ca scop utilizarea optimă de către salariați a zilelor de repaus și de sărbătoare nelucrătoare în anul curent.

Astfel, se propune ca ziua de luni, 30 august, să fie considerată zi liberă, iar ziua de sâmbătă, 21 august, să fie zi lucrătoare, pentru a recupera ziua liberă. 

Proiectul a fost inclus pe agenda ședinței de astăzi, 20 mai, a secretarilor generali ai Guvernului și urmează să fie luată o decizie în acest sens. Astfel, dacă proiectul va fi acceptat, bugetarii se vor odihni cinci zile, începând cu ziua de vineri, 27 august, atunci când este marcată Ziua Independenței Republicii Moldova și până marți, 31 august, inclusiv, atunci când se sărbătorește Ziua Națională „Limba Noastră”. Totodată, pe data de 21 august, bugetarii vor trebui să iasă la muncă. 

Potrivit proiectului, ministerele, autoritățile administrative centrale și instituțiile publice vor asigura în ziua considerată lucrătoare activitatea eficientă a unităților subordonate, iar pentru întreprinderile din sectorul real al economiei naționale, hotărârea are caracter de recomandare. 

Amintim că data de 27 august și 31 august sunt constituie zile de sărbătoare nelucrătoare, fiind stabilite în art.111 din Codul muncii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

258
Tagurile:
sărbătoarea națională Limba noastră, Ziua Independenţei, august, bugetari, minivacanță

Italia: Bărbat acuzat în legătură cu morții din camionul descoperit la Essex

15
(reînnoit 15:13 13.06.2021)
Un bărbat de 27 de ani a fost reținut lângă Milano în legătură cu moartea a 39 de imigranți găsiți în Essex, Marea Britanie, în 2019.

Filmarea prezentată public azi dimineață arată suspectul reținut de poliția italiană, fiind vorba despre un român.

Suspectul, Dragoș Damian, a fost acuzat de conspirație în a asista imigrarea ilegală, printre alte capete de acuzare.

În total, de 31 de bărbați și 8 femei, care aveau cetățenie vietnameză, și despre care se crede că erau muncitori imigranți fără acte, au fost găsiți decedați într-un camion în Essex, în octombrie 2019.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

15
Tagurile:
acuzat, reținut, român, Italia


Загрузка...
Bikeri

INSP, la discuții cu bikerii din Moldova: Ce motiv au avut

42
(reînnoit 15:59 13.06.2021)
Siguranța în trafic a motocicliștilor, regulile de deplasare în moto-coloană, dar și alte subiecte ce țin de regulile de circulație a acestui tip de transport au fost revizuite în cadrul unei reuniuni.

CHIȘINĂU, 13 iun - Sputnik. O întâlnire a motocicliștilor cu reprezentanții Inspectoratului Național de Securitate Publică a avut loc sâmbătă Este vorba de reuniunea anuală „Moto Siguranță”, organizată de Asociaţia Bikerilor din Moldova. Potrivit INSP, în cadrul acestei reuniuni se face o trecere în revistă regulile de circulație în timpul conducerii unei motociclete.

Totodată, au fost propuse noi activități preventive și anume în rândul tinerei generații, astfel încât să aceștia să nu ajungă victime ale unor accidente rutiere. În cadrul reuniunii, la care au participat motocicliști din întreaga țară au fost discutate și subiecte precum siguranța lor în oraș, deplasarea în moto-coloană, transportarea pasagerilor, acordarea primului ajutor etc. Motocicliștii au primit pliante informaționale cu recomandări. Inspectoratul Național de Securitate Publică precizează că acțiunile de informarea și reamintire a regulilor în trafic vor contribui la scăderea numărului de accidente rutiere care au loc pe traseele naționale cu implicarea motocicliștilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

42


Загрузка...