Pâine

De ce ar putea crește prețul la pâine: Explicația expertului

96
(reînnoit 07:56 20.05.2021)
Zilele trecute un important producător de pâine și produse de panificație a majorat prețul la pâine. Expertul economic Romani Chircă a spus în studioul Sputnik Moldova dacă sunt sau nu justificate scumpirile.

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik. Scumpirile la pâine și produse de panificație, anume în această perioadă a anului sunt justificate, explică expertul economic Roman Chircă.

Stație de alimentare, carburanți
© Sputnik / Владимир Астапкович

„Acest lucru este justificat și îl observ de peste 20 de ani. În luna mai crește prețul la grâu, făină și alte produse de panificație. Este la finalul ciclului agricol și este înainte de perioada dinainte de roada nouă. Așa cum legumele costă iarna mai scump, așa cerealele se scumpesc spre vară”, a explicat expertul.

Roman Chircă spune însă că acest an agricol a fost unul specific și mai multe state ale lumii preferă să aibă o abordare conservativă și să mențină rezerve sau chiar să cumpere rezerve suplimentare.

„Acesta, dar și factorul sezonier influențează prețul la pâine și produse de panificație. În scurt timp vom avea roadă nouă. În iulie este perioada când depozitele se eliberează pentru a face loc pentru noile stocuri de cereale”, precizat Chircă.

Acesta a mai spus că factorul sezonier ar putea influența și alte majorări de prețuri la cereale, pâine și produse de panificație. Datele statistice arată că în primele patru luni ale lui 2021 prețul la pâine a crescut cu 1,6 la sută.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

96
Tagurile:
prețuri ridicate, majorare preț, Prețuri, preț mic
Electricitate

Consumatorii din sectorul Botanica din Capitală, fără curent electric

51
Mai multe cartiere din sectorul Botanica al capitalei au rămas fără curent electric din cauza unei pene la rețea. Informația ne-a fost confirmată de consumatorii din acest sector, dar și de operatorii companiei de distribuție care operează în Chișinău Premier Energy.

CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Operatorii Premier Energy au comunicat pentru Sputnik Moldova că în sector a avut loc o pană de proporție la rețelele de distribuție care a făcut imposibilă alimentarea cu curent a mai multor cartiere, inclusiv pe artera principală a sectorului - bulevardul Dacia.

Ei ne-au mai spus că mai multe echipe au intervenit pentru a repara rețelele. Reprezentații distribuitorului de curent electric au spus că au speranța ca problema să fie rezolvată chiar în această seară, dar eu refuzat să ne dea alte detalii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

51
Tagurile:
rețea, pană de curent, Botanica, curent electric


Загрузка...
TV-пульт

Un celebru serialul rus va fi difuzat și la Televiziunea Română

124
Un serial rus de excepție, „Godunov”, lansat în 2019, va putea fi urmărit la postul TVR 1 începând cu 23 iunie, în fiecare miercuri şi joi, de la ora 23:00.

BUCUREȘTI, 21 iun – Sputnik, Mariu Holdean. Producția „Godunov”, regizată de Timur Alpatov şi Alexei Andrianov, a fost cel mai popular serial al anului 2019 la televiziunea rusă și va putea fi urmărit la postul TVR 1 începând cu 23 iunie, în fiecare miercuri şi joi, de la ora 23:00.

Considerată una dintre cele mai bune miniserii istorice realizate vreodată, „Godunov” a fost filmată în locurile în care au avut loc evenimentele, cu decoruri şi costume autentice.

Rolul principal este interpretat de Serghei Bezrukov, fost director artistic al Teatrului Dramatic din Moscova. Alături de el, din distribuţie fac parte Aleksandra Nikiforova, Svetlana Hodcenkova şi Andrei Merzlikin.

Drama istorică îl are în centru pe ţarul rus Boris Fiodorovici Godunov şi are la bază romanul „Naufragiu pe insula speranţei” al lui Konstantin Badigin din 1978.

Acţiunea are loc în secolul al XVI-lea. Rusia condusă de Ivan cel Groaznic, ai cărui ani de glorie au trecut, trăieşte vremuri tulburi, conspiraţii, răscoale şi invazii ale tătarilor. Moartea ţarului duce la instalarea pe tron a fiului său, care, fiind bolnav mintal, are nevoie de un regent. Aşa începe ascensiunea ambiţiosului Boris Godunov, fost membru al gărzii personale a lui Ivan şi căsătorit cu fiica acestuia. Întâi regent, apoi ţar încoronat de Adunarea Naţională, Godunov a fost cel care a pus capăt îndelungatei domnii a dinastiei Rurik, rămânând în istorie drept una dintre cele mai misterioase figuri politice ale Ţaratului Rusiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

124
Tagurile:
România, rus, Serial


Загрузка...