Vaccinare în România

Ministerul Sănătății a lansat integral etapa trei de vaccinare: Rezultatele imunizării

68
(reînnoit 13:27 19.05.2021)
Autoritățile din sănătate au anunțat lansarea integrală a etapei de trei de vaccinare, astfel absolut orice persoană poate să se imunizeze împotriva noului coronavirus. 

CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Ministerul Sănătății a organizat conferința de presă săptămânală în care este discutat procesul de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, responsabilii au precizat că miercuri s-a decis lansarea integrală a celei de-a treia etapă de imunizare. Autoritățile din sănătate a îndemnat oamenii să nu ezite și să meargă să primească serul, dar în special s-a pus accentul pe persoanele din zonele de risc.

În cadrul conferinței, secretarul de stat al Ministerului Sănătății Denis Cernelea a declarat că săptămâna trecută s-a redus numărul de cazuri noi, comparativ cu acum două săptămâni, cu 22 la sută. Adică, dacă în perioada 3 - 9 mai s-au înregistrat 1 414 cazuri noi de COVID-19, atunci în săptămâna 10 - 16 mai au fost depistate 1 096 de cazuri.

Datele prezentate mai arată că săptămâna trecută au fost efectuate peste 30 de mii de teste, iar patru la sută dintre ele au fost pozitive. Responsabilii susțin că este un indicator bun, dar au îndemnat oamenii să nu să se relaxeze și să continue să respecte măsurile de protecție, dar și să se imunizeze. 

Reprezentanții ministerului de resort susțin că până în prezent, țara noastră a recepționat peste 785 de mii de doze de vaccin, iar peste 392 de se pot vaccina cu aceste doze. Astfel, până acum s-au imunizat peste 253 de mii de oameni, iar peste 139 de mii încă se mai pot vaccina cu dozele existente. Autoritățile au precizat că aceste doze ar mai ajunge încă pe o lună de zile, dar între timp se duc negocieri cu marii producători pentru a se livra și alte doze.

Epidemiologul din cadrul ANSP Alexei Ceban a menționat în cadrul conferinței de presă că deja peste 6% din populația țării și-au primit vaccinul, iar 60 la sută sunt femei. Totodată, potrivit lui, 45% din totalul celor vaccinați sunt persoane de peste 60 de ani.

Alexei Ceban a precizat că din cei vaccinați, 360 de persoane au avut un test pozitiv după imunizare. Specialistul a menționat că imunitatea la virus se formează abia la câteva săptămâni de la administrarea ambelor doze, de aceea a îndemnat oamenii să se protejeze de coronavirus chiar și după vaccinare. 

Datele arată că 1 342 de persoane au suferit reacții adverse după ce au primit serul, majoritatea dintre ele sunt forme ușoare, spun specialiștii.

Totodată, în cadrul conferinței s-a menționat că în lume s-au vaccinat peste un miliarde de oameni, iar autoritățile speră ca până la finele acestui an, în Moldova să fie imunizate 70 la sută din persoane. Pentru a se ajunge la acest indicator ar fi necesar ca săptămânal să fie vaccinați în jur de 50 -70 de mii de cetățeni, susține Alexei Ceban. Epidemiologul a precizat că săptămâna trecută au primit serul peste 40 de mii de oameni, iar acest lucru este un indicator bun.

Specialiștii susțin că deocamdată nu cunosc exact ce țări acceptă certificatul moldovenesc de vaccinare, de aceea au îndemnat oamenii să se documenteze înainte de a porni la drum.

„În funcție de politica țării pe care o vizitează acea persoană, ea trebuie să se intereseze la poliția de frontieră de acolo dacă i se permite să treacă cu certificatul de vaccinare al nostru. Acesta are toate elementele de securitate necesare și sunt incluse toate variabilele, adică este și QR codul aplicat pe acest certificat de vaccinare. Sunt țări care permit cu certificatul de vaccinare cu ambele doze, sunt țări care pun condiția că acest certificat de vaccinare este valid odată cu trecerea a două săptămâni de la administrarea ambelor doze. (...) Noi, ca țară, ne propunem să ne aliniem toate politicele odată la lansarea certificatelor verzi de vaccinare când va fi posibil”, a menționat epidemiologul Alexei Ceban. 

Autoritățile din sănătate au precizat că se vor deschide mai multe centre de vaccinare și se vor organiza maratoane, astfel ca vaccinul să devină disponibil pentru fiecare doritor. Totodată, aceștia au îndemnat oamenii să se adreseze la medicul de familie sau prin intermediul platformei programare-vaccinare.gov.md să se programeze pentru a primi serul. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

68
Tagurile:
Ministerul Sănătăţii, pandemie, COVID-19, vaccinare
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1383)
Au fost lansate punctele mobile de vaccinare

Vaccinarea în troleibuz și autobuz: Unde se vor afla astăzi punctele mobile

14
(reînnoit 20:57 21.06.2021)
Cele două puncte mobile de vaccinare din municipiul Chișinău își continuă traseul și astăzi. Iată unde vor staționa.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Cele două vehicule staționează, conform unui grafic, în locuri prestabilite în Chișinău și în suburbii.

Astfel, pe parcursul zilei de astăzi, troleibuzul transformat în centru mobil de imunizare se află în sectorul Botanica, pe bulevardul Traian 23/1, lângă Bar ”Bulvar”.

Autobuzul amenajat în centru mobil de vaccinare se află la aeroport, pe şoseaua Munceşti 806, lângă CM a Aviaţiei Civile vs Centrul ”Viitorul”.

La punctele mobile de vaccinare poate să se imunizeze oricine, indiferent de viza de reședință și locul de trai. Vaccinarea se poate face doar în baza actului de identitate. 

După imunizare, fiecare persoană primește certificatul care confirmă ca i-a fost administrată prima doză și este informată despre data pentru cea de-a doua doză.

Punctele mobile includ zona de triaj, zona de vaccinare și zona de monitorizare. La fel, a fost amenajat un spațiu special pentru eventualele cazuri de complicații post-vaccinare.

Scopul acestei campanii este de a facilita accesul populației la vaccinarea anti-COVID-19, în special, imunizarea tuturor doritorilor în imediata apropiere a locului de trai sau de muncă.

Până în prezent în Republica Moldova s-au vaccinat împotriva coronavirusului peste 631 de mii de oameni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

14
Tagurile:
vaccin, COVID-19
Tematic
Vaccin-gumă de mestecat
Unde vor fi distribuite dozele de vaccin „Sputnik V” care ajung astăzi în Moldova
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău


Загрузка...

Naționala Rusiei a pierdut în fața Danemarcei la EURO 2020

101
Echipa națională a Danemarcei într-un duel încrâncenat a învins echipa Rusiei în meciul din runda a treia din grupele EURO 2020.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Naționala Rusiei a pierdut în fața echipei daneze în meciul din turul al treilea din grupele Campionatul European și nu a putut intra în play-off.

Întâlnirea a avut loc pe stadionul Parken din Copenhaga.

Meciul s-a încheiat cu un scor de 4:1 în favoarea danezilor. Golurile au fost marcate de Mikkel Damsgaard, Yussuf Poulsen, Andreas Christensen și Joakim Mehle.

La echipa rusă a marcat Artem Dzyuba, care a valorificat un penalty.

Potrivit rezultatelor rundei a treia, rușii s-au situat pe ultimul loc în clasamentul grupei B. Danezii au urcat pe poziția a a doua datorită faptului că naționala finlandeză a pierdut în fața Belgiei într-un meci care s-a desfășurat paralel.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

101


Загрузка...

Cum a început Marele Război pentru Apărarea Patriei