Elevi

Numărul elevilor bolnavi de COVID-19, în scădere: Datele Ministerului Educației

60
(reînnoit 14:45 18.05.2021)
Numărul de cazuri de COVID-19 în rândul elevilor este în scădere. Datele Ministerului Educației arată că 32 de elevi din țară sunt acum infectați cu noul virus și doar o clasă a fost plasată în carantină. 

CHIȘINĂU, 18 mai - Sputnik. Ministerul Educației a prezentat datele privind situația epidemiologică din instituțiile de învățământ din țară. Astfel, în prezent, 31 de instituții de învățământ general activează exclusiv online, 83 de școli activează cu participarea fizică a elevilor claselor primare, precum și a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente.

Totodată, 291 de instituții își desfășoară procesul educațional cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar și elevilor din clasele absolvente, iar celelalte școli, adică 835, activează cu prezența tuturor elevilor în sălile de clasă. 

Datele mai arată că timp de o săptămână, doar o clasă a fost plasată în carantină. Totodată, în prezent, 32 de elevi sunt infectați cu noul virus, iar 430 de elevi stau în carantină. 36 de profesori sunt diagnosticați cu COVID-19, iar 31 se află în autoizolare. 

Ministerul Educației susține că niciun student nu a fost confirmat cu noul virus și doar un profesor universitar este în prezent bolnav. 

Aceleași date arată că trei elevi și cinci profesori din școlile profesionale și centrele e excelență se tratează acum de noul virus. 

Totodată, patru grădinițe și 28 de grupe de copii sunt acum în carantină. Astfel, zece copii sunt acum bolnavi, iar 754 sunt în autoizolare. Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, 43 de educatori se luptă acum cu COVID-19, iar 72 sunt în carantină. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

60
Tagurile:
pandemie, Ministerul Educației, carantină, școli, elevi
Maia Sandu va efectua o vizită oficială în Polonia

O nouă vizită a Maiei Sandu în afara țării: Iată unde pleacă și cu cine se va întâlni

11
(reînnoit 14:19 19.06.2021)
Președintele Republicii Moldova va mai efectua o vizită oficială imediat ce se întoarce din Italia. De această dată, șeful statului va merge în Polonia. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Președinția informează că Maia Sandu urmează să mai efectueze o vizită oficială după ce revine din Italia. Luni, 21 iunie, șeful statului merge în Polonia, la invitația omologului său polonez.

„La Varșovia, Președinta Maia Sandu va avea o întrevedere cu Președintele Poloniei, Andrzej Duda, după care vor avea loc discuții plenare ale delegațiilor celor două state. La finalul întrevederii, cei doi șefi de stat vor face declarații de presă”, se menționează în comunicatul de presă al Președinției. 

În comunicatul de presă se mai precizează că tot luni, 21 iunie, Maia Sandu se va întâlni cu Mareșalul Seimului polon, Elżbieta Witek, și cu Mareșalul Senatului polon, Tomasz Grodzki.

Șeful statului întreprinde o vizită oficială la Roma, în zilele de 18-20 iunie, la invitația omologului său italian. Aceasta este a șasea vizită, efectuată de Maia Sandu în străinătate, de la preluarea mandatului, după cele de la Berlin, Strasbourg, Paris, Bruxelles și Kiev.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

11
Tagurile:
vizită oficială, Polonia, Maia Sandu, președinte
Tematic
Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Senatului Italiei


Загрузка...
Sculptura Veronicăi Micle

Căutați-vă de treabă: Reacția lui Ion Ceban după declarația Ministerului Educației - Video

73
Primarul Capitalei a venit cu o replică dură în adresa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, după ce acesta a criticat sculptura Veronicăi Micle din scuarul Mihai Eminescu și faptul că instalarea acesteia nu a fost coordonată cu ministerul.

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Ion Ceban s-a arătat indignat de reacția Ministerului Educației, Culturii și Cercetării privind sculptura Veronicăi Micle, care a fost inaugurată joi în scuarul Mihai Eminescu. După ce MECC a menționat într-un comunicat de presă că instalarea sculpturii s-a făcut cu încălcarea normelor legale, primarul Capitalei a decis să vină și el cu o reacție pe pagina sa de Facebook.

Într-un live de-al său el a menționat că sculptura a fost instalată ca element urban ca și băncile, ghiveciurile cu flori, dar și alte obiecte din scuar, menite să înfrumusețeze zona și să creeze o atmosferă plăcută pentru cetățeni, a spun edilul-șef. 

„Ministerul Culturii de fapt ar trebui să se ocupe de protecția monumentelor de stat. Eu am multe obiecții la multe activități ale ministerului Culturii în acest sens, pentru că stau în paragină monumentele noastre de arhitectură, iar unele dintre ele au fost chiar distruse. De asta, dragi domni, ca și fraierii de la Ministerul Economiei care până astăzi nu au rezolvat problema asfaltului, cătați-vă de treabă vă rog și vă rugăm foarte mult să contribuiți măcar cu ceva la educație, la cercetare, la cultură și să faceți acest lucru bine”, a spus Ion Ceban. 

Precizăm că după ce joi, 17 iunie, în scuarul Mihai Eminescu din centrul Chișinăului a fost instalată o sculptură din bronz a Veronicăi Micle, a doua zi Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis un comunicat de presă în care menționează că acest lucru s-a făcut cu încălcarea normelor legale.

„Ministerul Educației, Culturii și Cercetării își exprimă dezacordul privind edificarea și inaugurarea sculpturii „Veronica Micle”, amplasată în scuarul Mihai Eminescu din capitală, acțiune întreprinsă cu încălcarea normelor legale, (...) fiind edificată fără hotărârea Guvernului, respectiv sculptura inaugurată nu dispune de Statut de monument de for public, precum prevede Legea monumentelor de for public nr.192/2011, art.4 și astfel, nu va beneficia de protecția statului”, menționează Ministerul Educației.

Instituția a mai precizat că amplasarea sculpturii în zona de protecție a monumentului de for public „Mihai Eminescu”, înscris în Registrul Monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat tot nu a fost coordonată prin intermediul Consiliului Național al Monumentelor, așa cum se cuvine conform legii. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

73
Tagurile:
reacție, Ministerul Educaței, primar, Ion Ceban
Тема:
Viața în Chișinău
Tematic
Va fi sau nu micșorat impozitul pe imobil în Chișinău - Ce spune primarul Ion Ceban


Загрузка...