Ploaie

Ploi, furtuni și temperaturi mai joase: Prognoza pentru 18 mai

147
(reînnoit 07:36 18.05.2021)
Vremea instabilă se menține și astăzi, anunță meteorologii Serviciului Hitrometeo de Stat. Vom avea parte de ploi, descărcări electrice și vânt puternic.

CHIȘINĂU, 18 mai - Sputnik. Ploi cu descărcări electrice și vânt puternic prognozează meteorologii pentru astăzi, 18 mai.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe arii extinse vor cădea ploi de scurtă durată cu descărcări electrice. La nordul țării sunt prognozate ploi puternice. Pe 18 mai vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea  atmosferică scazută.

Vântul va bate din Sud Vest moderat, în timpul descărcărilor electrice cu intensificări. La fel, se înregistrează o scădere a temperaturilor în medie cu 4 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru 18 mai - 24 mai 2021
Prognoza meteo pentru 18 mai - 24 mai 2021

Astfel, pe parcursul zilei în raioanele de nord termometrele vor indica între +17..+20°C, în raioanele centrale între +18..+21°C, iar în raioanele de sud ale țării mercurul în termometre va indica între +19..+22°C. Factorii meteorologici vor contribui la dispersia poluanţilor din aer.

Pe 19 mai vor cădea ploi slabe de scurtă durată cu descărcări electrice. În următoarele 24 de ore regimul hidrologic al râurilor Nistru, Prut și al râurilor mici nu se va modifica esențial.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

147
Tagurile:
ploaie torențială, ploaie cu grindină, prognoza meteo, prognoza valutară
Operațiune specială

Operațiune specială cu implicarea structurilor de forță: Oamenii legii promit detalii

50
(reînnoit 15:37 19.06.2021)
Pe teritoriul Republicii Moldova a fost depistată o captură record de heroină. Despre acest lucru anunță Inspectoratul General al Poliției. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Poliția Republicii Moldova anunță că a fost depistată o captură record de heroină pe teritoriul țării noastre.

Astfel, o grupare criminală internațională a fost demascată ca urmare a unei operațiuni transfrontaliere.

 În cadrul operațiunii sunt implicați ofițeri ai Inspectoratului Național de Investigații, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și Serviciul Vamal.

Deocamdată, oamenii legii nu au venit cu detalii referitoare la operațiunea desfășurată pentru a nu prejudicia mersul anchetei, dar au dat asigurări că vor reveni cu alte informații despre acest caz.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

50
Tagurile:
captură, frontieră, droguri, heroină
Тема:
Viața în Moldova


Загрузка...
Turismul în Moldova: Tot mai multe perspective de dezvoltare

Turismul în Moldova: Tot mai multe perspective de dezvoltare

17
(reînnoit 14:03 19.06.2021)
Destinațiile turistice din țara noastră continuă să fie luate cu asalt de către moldoveni, iar unul dintre motivele care a stat la baza acestor schimbări este criza pandemică.
Atracții turistice în apropiere de Chișinău: Un nou proiect lansat de ANTRIM

Dacă în ultimii ani, fluxul de turiști străini a crescut simțitor în țara noastră, iar moldovenii preferau să călătoarească peste hotare, atunci odată cu pandemia lucrurile au luat o altă întorsătură. În țara noastră, turismul este un domeniu în plină dezvoltare, iar aici există suficiente obiective turistice care, cu siguranță, vor impresiona pe fiecare, susțin specialiștii în turism.

Bunăoară recent, Asociația Obștească „Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova” și Primăria Comunei Budești au semnat un Memorandum de colaborare, având drept obiectiv transformarea satului Budești într-o destinație agro-turistică, prin dezvoltarea noii destinații turistice, îmbunătățirea infrastructurii și promovarea imaginii localității.

În acest scop a fost creat un Centru de Informare Turistică în incinta Muzeului din localitate, care va colabora cu operatorii de turism din țară și va avea contracte de deservire a turiștilor și excursioniștilor.

"Ne propunem susținerea dezvoltării prestatorilor de servici turistice prin dezvoltarea unei noi destinații turistice în Regiunea de Dezvoltare Centru, prin consolidarea parteneriatului APL-agenți economici, îmbunătățirea infrastructurii, lansarea noilor afaceri și promovarea imaginii localității. Valorificarea patrimoniului natural și cultural istoric al localităţii reprezintă un obiectiv de interes turistic și sperăm să ademenim cât mai mulți turiști", a declarat pentru Sputnik Moldova directorul executiv ANTRIM Victoria Bucătaru.

Svetlana  Lazăr
© Sputnik / Mihai Caraus
Svetlana Lazăr

Potrivit președintei „Asociației Naționale a Turismului Rural, Ecologic și Cultural”, Svetlana Lazăr, destinațiile turistice din țara noastră continuă să fie luate cu asalt de către moldoveni, iar unul dintre motivele care a stat la baza acestor schimbări este criza pandemică.

"În 2020, 97 la sută din turiștii care au vizitat locurile tursitice din țară, au fost turiștii locali. La o singură pensiune din Orhei, anul trecut au fost 1892 de vizitatori care au ales să se cazeze pentru câteva zile acolo. Plus, această pensiune a fost vizitată și de 3240 de persoane fără cazare", a declarat interlocutoarea.

Svetlana Lazăr este de părerea că deși pandemia a avut multe efecte dezastruoase în mai multe domenii, totuși partea bună este că turismul din țara noastră a început să fie apreciat la justa valoare de către moldoveni.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

17
Tagurile:
turism
Tematic
Premieră: Moldova, la o expoziție mondială de turism la Madrid


Загрузка...