Ambulanță

COVID-19: Chișinăul trece de la Cod Roșu la Portocaliu

1315
(reînnoit 18:34 17.05.2021)
Municipiul Chișinău ar putea trece în zilele următoare de la Codul Roșu de COVID-19 la Cod Portocaliu. Ce restricții se mențin.

CHIȘINĂU, 17 mai - Sputnik. Potrivit indicatorilor epidemiologici, Chișinăul este sub Cod Portocaliu de COVID-19 și nu sub Roșu cum a fost o bună perioadă de timp. Precizarea a fost făcută de șeful adjunct al direcției Sănătate a municipiului Chișinău, Boris Gîlcă, invitat în studioul Sputnik Moldova. 

„Ultimele cifre arată că avem 70 de cazuri la 100 de mii de populație, ceea ce permite atribuirea Codului Portocaliu. Este o noutate bună, datorită locuitorilor și oaspeților CHișinăului care au dat dovadă de responsabilitate”, a declarat Gîlcă. 

Potrivit lui Gîlcă, urmează să se întrunească Comisia de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, pentru a decide asupra restricțiilor care vor fi scoase, dar și a celor care rămân în viogoare în continuare. 

„Cu certitudine nu este o relaxare, cu certitudine nu revenim la viața dinaintea pandemiei, fără restricții. Portul de mască rămâne obligatoriu și pentru cei care nu s-au vaccinat, dar și pentru cei care s-au vaccinat”, a mai spus șeful adjunct de la Direcția Sănătate Chișinău. 

Potrivit specialistului, acum când se atestă o descreștere evidentă a cazurilor noi de infectare, cea mai bună soluție de a scăpa de pandemie este vaccinarea în masă a cetățenilor. Gîlcă spune că în acest moment, oricine vrea să se vaccineze o poate face fără restricții, chiar dacă se prioritizează anumite grupuri țintă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1315
Tagurile:
Stare de alertă, Alertă, Cod
Девушка за ноутбуком

Primarul le-a tăiat plăcerea: Ce priveau pe Internet angajații unei primării

260
(reînnoit 23:42 14.06.2021)
Tristețe mare în rândul angajaților de la Primăria Slobozia care nu vor mai putea privi filme și seriale la locul de muncă, în timpul programului. Edilul-șef a decis să restricționeze accesul lucrătorilor pe site-uri care nu au legătură cu munca.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Situație neobișnuită în România, în care primarul localității Slobozia a luat decizia drastică de a restricționa accesul angajaților la site-urile care nu aveau legătură cu activitatea lor.

Edilul a hotărât să ”taie în carne vie” după ce un control informatic realizat de curând în instituție a scos la iveală faptul că mai mulți angajați din Primărie urmăreau filme și seriale pe Netflix sau stăteau pe rețelele de socializare, în timpul programului.

La momentul de față, funcționarii din primăria Slobozia mai au acces la internet doar în interes de serviciu, precizează independentonline.ro.

„Am făcut în așa fel încât să renunțăm la tot ce înseamnă acti­vități care implică hobby-uri în timpul programului de lucru. S-a limitat accesul la acele platforme și site-uri care nu aveau legătură cu munca. Poate unora nu le convine, dar trebuie să în­țeleagă faptul că lu­crăm pentru cetățeni și trebuie să-i ajutăm atunci când au nevoie de noi!”, spune primarul Dragoș Soare.

Acesta a explicat că nici o solicitare nu poate fi amânată numai pentru că o persoană nu are chef să îi facă treaba, pentru că urmărește postările colegilor pe rețelele de socializare ori pentru că se uită la filme.

De asemenea, potrivit edilului, angajaților li s-a atras atenția și s-au pus file la dosar.

Soare promite că se va face o analiză mai complexă a acestor cazuri și că, în funcție de rezultate, acolo unde se va dovedi că nu există o activitate intensă, posturile ar putea fi restructurate.

De asemenea, edilul a subliniat că funcționarii din primărie care vor avea abateri repetate vor fi sancționați sau concediați.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

260
Tagurile:
Internet, angajați, Primărie, România
Tematic
Vor zbura capete la Primăria Chișinău? La cine s-a referit primarul Ion Ceban


Загрузка...
Arest

Un moldovean a fost extrădat din Federația Rusă: Iată ce a comis

89
(reînnoit 21:11 14.06.2021)
Un moldovean a fost reținut în Federația Rusă după ce timp de cinci ani s-a aflat în căutare internațională. El ar fi omorât un bărbat, după care a dat bir cu fugiții în Rusia.

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Un bărbat de 32 de ani, originar din Slobozia, s-a aflat timp de cinci ani în căutare internațională, iar acum a fost reținut în Federația Rusă.

Potrivit Poliției, în 2016 învinuitul ar fi omorât un bărbat din raionul Căușeni, după care a fugit în Federația Rusă. Moldoveanul a fost anunțat în căutare internațională de către oamenii legii de la Inspectoratul de Poliție Bender.

După reținerea acestuia de către organele de drept ale Federației Ruse, bărbatul a fost extrădat în Republica Moldova. Ulterior, direct de la aeroport, învinuitul a fost dus la Penitenciarul nr.13 din Chișinău. El riscă până la zece ani de pușcărie. 

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

89
Tagurile:
omor, Federația Rusă, moldovean, reținere
Tematic
Omor la beție: Un bărbat și-a strangulat vecinul cu un șiret


Загрузка...