Sunteți în căutarea unui loc de muncă? Iată unde puteți lua salariu de 36 de mii de lei

494
În Moldova sunt angajatori care oferă salarii de zeci de mii de lei, bineînțeles celor care au competențele necesare. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a prezentat un top al celor mai bine plătite joburi pe piața muncii.

CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. Persoanele aflate în căutarea unui job ar trebuii să consulte lista propusă Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Instituția prezintă cele mai bine plătite locuri de muncă vacante.

Top 100 Cele Mai Platite Locuri Vacante (14 Mai 2021) by DO on Scribd

Astfel, cel mai mare salariu, printre locurile de muncă declarate la Agenție, este oferit pentru poziția de manager sisteme de calitate la Danube Oil Company SRL care își desfășoară activitatea în municipiul Cahul, satul Giurgiulești, în domeniul extracției uleiului de floarea soarelui. Cel care va reuși să convingă angajatorul că are abilitățile necesare, va putea ridica un salariu între 32 și 36 de mii de lei. Totodată, compania mai are nevoie  de mecanic-șef, maistru, operator în sectorul de producție, mecanic, operator în sala de cazane, electrician etc., pentru care se oferă de la 10 până la 27 de mii de lei lunar.

Magistrala-Nord SRL oferă 20 de mii de lei pentru funcția de contabil, precizând că experiența de muncă nu este o condiție obligatorie, dar sunt necesare studii superioare în domeniul finanțelor sau cel administrativ. Locul de muncă este în orașul Drochia. Compania mai ofertează un loc de muncă vacant pentru poziția de inginer, responsabil de construcția și reparația drumurilor cu utilaje sau tehnică specială, oferind un salariu de 15 mii de lei.

Persoanele care au cunoștințe în domeniul construcțiilor pot pretinde la un salariu de18-20 de mii de lei, oferit pentru un inginer responsabil de șantierul în lucru care va activa în raionul Telenești. Locul vacant este ofertat de compania turcă „Onur Taahhut Tașimacilik Inșaat Ticaret Ve Sanayi” SRL. Compania mai caută specialiști în domeniul construcțiilor de drumuri și poduri (inginer, geogez, topograf, mașinist etc.), inclusiv persoane cu funcții de conducere (diriginte de șantier, șef de șantier, șef de parcare). Locurile de muncă sunt în municipiul Comrat și raionul Telenești. Compania oferă transport, cazare (la necesitate), prânz și salariu motivant (10-18 mii lei).

Spitalul clinic militar central din municipiul Chișinău este în căutare de medici și personal din domeniul medical, pentru aceste locuri de muncă vacante se acceptă personal cu experiență minimă și se oferă 12-17 mii lei.

În top sunt și salarii de 15-17 mii lei declarate de angajatori pentru locurile de muncă vacante: manager proiecte în construcție, inginer în construcții, manager achiziții, programatori, medici, sudori etc.

Locurile de muncă disponibile, pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați, precizează ANOFM.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

494
Tagurile:
top, salariu, ANOFM, loc de muncă
Tematic
Locuri de muncă pentru persoanele cu nevoi speciale: Situația în Moldova
Ian Lisnevschi

Ce spune un politolog despre campania electorală pentru alegerile anticipate

12
(reînnoit 19:44 22.06.2021)
Jocul între partidele politice în campania electorală abia începe, iar "bătălia" între concurenții se va accentua în următoarele săptămâni. De această părere este politologul Ian Lisnievschi, care a fost invitatul emisiunii "ATITUDINI" de la Sputnik Moldova.
Ce spune un politolog despre campania electorală pentru alegerile anticipate

Expertul politic Ian Lisnevschi susține că este prea devreme să ofere careva prognoze cu privire la potențialul partidelor politice din această campanie electorală, întrucât mai sunt 20 de zile până la data alegerilor. Cert este că lupta concurenților electorali se desfășoară după un scenariu vechi - cu promisiuni care nu vor fi realizate.

"Cred că ultima săptămână va fi cea mai aprinsă. Până acum am văzut doar câteva bătălii, între PAS și PACE. Este o campanie plictisitoare în care partidele politice nu prezintă proiecte de țară, dar desfășoară acțiuni menite să provoace emoțiile alegătorilor", a precizat Ian Lisnevschi.

Potrivit lui, cele mai multe șanse de a accede în viitorul Parlament îi au concurenții electorali din partidul PAS și blocul PSRM-PCRM. Cu toate acestea, și reprezentanții partidului lui Renato Usatâi și ȘOR se pot afla pe lista viitorilor deputați în noul Legislativ.

"De exemplu, în cazul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor s-a observat o mobilizare rapidă, ceea ce le-ar permite mobilizarea unui procent mai mare a electoratului de centru-stânga, în proporție de aproximativ 60%. Însă,  la momentul dat nu există niciun partid poziționat foarte puternic. Alegerile vor arăta", a sublinait expertul politic.

În același timp, Ian Lisnevschi a reiterat că alegerile parlamentare anticipate nu vor putea rezolva criza politică și economică în care se află Republica Moldova.

De menționat că 22 de partide politice și un candidat independent vor participa la alegerile parlamentare din 11 iulie 2021. Sondajele realizate în ultimele luni arată că doar 3 sau 4 partide vor accede în Parlament și că vor fi puse în situația să coopereze, deoarece niciunul nu va obține majoritate parlamentară.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

12
Tagurile:
campanie, alegeri, politolog
Tematic
Important pentru cei care vor să voteze la alegeri în alt loc decât cel de reședință


Загрузка...
Președintele rus Vladimir Putin

Putin, despre așteptările rușilor după încheierea războiului rece

34
Rusia spera că încheierea războiul rece va deveni o victoria comună pentru Europa unită, de la Lisabona până la Vladivostok, a scris Putin într-un articol semnat pentru presa germană.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Într-un articol publicat în săptămânalul german Die Zeit, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a menționat că a existat o speranță că sfârșitul războiului rece va fi o victorie comună pentru Europa.

Articolul, textul căruia a fost publicat pe site-ul Kremlinului, este dedicat celor 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Articol lui Putin, la 80 de ani de la invazia naziștilor în URSS: "Să fim deschiși, în ciuda trecutului" >>>

“Noi speram că încheierea războiului rece va fi o victorie comună pentru Europa. Părea că mai e puțin și va deveni o realitate visul lui Charles de Gaulle despre un continent unit, nu atât geografic “de la Atlantic până la Ural”, ci cultural și civilizational, de la Lisabona, până la Vladivostok”, se spune în articolul președintelui rus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

34
Tagurile:
război rece, Rusia, Putin


Загрузка...