Familie, natură

Autoritățile au venit cu mesaje de felicitare de Ziua Internațională a Familiei

57
(reînnoit 19:22 15.05.2021)
Președintele Parlamentului, primarul Capitalei, dar și reprezentanții structurilor de forță au venit cu mesaje de felicitare pentru cetățenii țării, cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei.

CHIȘINĂU, 15 mai - Sputnik. Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a scris pe pagina sa de Facebook că Ziua Internațională a Familiei se asociază cu valori fundamentale precum dragostea, grija, fidelitatea, respectul și că aceste valori trebuie să fie transmise din generație, în generație. Greceanîi a menționat că un stat prosper se bazează pe familiile fericite.

„Consider că problemele din domeniul politicii familiale trebuie să fie puse în capul mesei de orice guvernare. (...) Au fost adoptate legi pentru încurajarea familiilor cu mulți copii și părinților care și-au asumat responsabilitatea educării copiilor adoptați, pentru susținerea familiilor în care cresc copii cu necesități speciale, pentru întărirea instituției familiei și dezvoltarea deplină a copiilor”, a scris președintele Legislativului.

Speakerul le-a dorit tuturor familiilor din Moldova pace, sănătate și înțelegere reciprocă.

Cu un mesaj a venit și edilul-șef al Capitalei. El a scris că pentru el familia este o realizare care îl face mândru și bogat sufletește.

„Familia este mediul unde întotdeauna găsești afecțiune, sprijin și iubire necondiționată, fiind pilonul de bază al societății. În fiecare an, în data de 15 mai, este sărbătorită Ziua Internațională a Familiei, pentru a marca importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor, fiind în același timp o oportunitate pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă acestea la nivel mondial”, a scris Ion Ceban. 

Ceban le-a dorit tuturor ca să aibă parte de familii puternice, iar copiii să crească într-un mediu sănătos!

Ziua Internațională a Familiei este sărbătorită și de Poliția Republicii Moldova. Oamenii legii au felicitat toate familiile din țară cu această ocazie și au făcut și un video cu fotografiile familiilor oamenilor cu epoleți. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

57
Tagurile:
autorităţi, familia, Ziua Familiei
Curtea Supremă de Justiție

CSJ a respins recursul CEC: Vor fi deschise mai multe secții de votare în diasporă

84
(reînnoit 22:28 22.06.2021)
Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a respins astăzi recursul Comisiei Electorale Centrale la decizia Curţii de Apel Chişinău privind numărul secţiilor de votare care vor fi deschise peste hotare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Curtea Supremă de Justiție a respins recursul Comisiei Electorale Centrale prin care a fost contestată decizia Curții de Apel Chișinău care prevedea că CEC trebuie să deschidă mai multe secții de votare în diasporă. 

CEC a fost obligată să majoreze numărul secţiilor de peste hotare până de la 146 la 191.

Pe 17 iunie, Curtea de Apel Chișinău a obligat Comisia Electorală Centrală să-și revizuiască decizia cu privire la numărul secțiilor de votare deschise peste hotare, decizia CEC prin care urmau să fie deschise 146 de secții de votare fiind anulată. Judecătorii au admis parțial contestațiile depuse de mai multe de partide în acest sens, care au cerut să fie organizate nu mai puțin de 190 de secții de votare.

Pe data de 8 iunie, CEC a decis majorarea numărului de secții de votare peste hotare de la 139 la 146. Ulterior, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a calificat decizia CEC ca fiind una formală și incompletă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

84
Tagurile:
diaspora, peste hotare, Secții de votare, CEC, recurs, CSJ
Tematic
CEC a stabilit: Cum va arăta buletinul de vot pentru anticipate


Загрузка...
Ploile au făcut prăpăd în mai multe localități

Ce soluții propune Guvernul pentru cele 38 de localități afectate de ploile abundente

37
Guvernul s-a adunat astăzi într-o ședință unde s-a discutat despre consecințele ploilor abundente care au avut loc în țara noastră de la începutul anului.

CHIȘINĂU, 22  iunie - Sputnik. De la începutul anului, ploile puternice cu vânt și grindină au afectat 38 de localități în 17 raioane ale țării. Potrivit unui comunicat emis de Guvern, ploile abundente au distrus 12 km de drum și au smuls 820 m2 tablă de acoperiș.

"Totodată, au suportat pagube semănăturile agricole de pe o suprafață de peste 8 000 hectare, în mare parte de porumb, floarea soarelui, orz și alte culturi. Actualmente, pagubele materiale sunt în proces de estimare de către organele administrațiilor teritoriale atât la nivel de primării, cât și la cele ale comisiilor locale de situații excepționale și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.", se arată în comunicat.

La ședință au participat premierul interimar, Aureliu Ciocoi, ministrul agriculturii, Ion Perju, ministrului apărării, Victor Gaiciuc și șeful IGSU, Mihail Harabagiu.

La ședință a fost menționat faptul că la moment nu există pericole de inundații atât în lunca râului Nistru, cât și în cea a râului Prut. În cazul ambelor fluvii debitul de apă se menține ridicat, dar fără a periclita siguranța localităților, existând o marjă de rezervă substanțială până la atingerea cotelor de risc al inundațiilor.

"În context, a fost subliniată necesitatea suplinirii stocurilor disponibile de rachete antigrindină, în acest an fiind deja utilizate circa 5 000 de rachete (dublu comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent), dar și desfășurarea a 18 noi stații antigrindină care ar extinde aria protecției asupra raioanelor Ștefan Vodă, Căușeni, Hâncești și Șoldănești", se arată în comunicatul emis de Guvern.

Premierul în exercițiu a dat indicații responsabililor să asigure inspectarea suplimentară a digurilor de protecție și întărirea acestora în funcție de necesitate, dar și estimarea completă a pagubelor în termini cât mai restrânși. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

37
Tagurile:
Guvern, Consecințe, Ploi
Tematic
Dezastru în nordul țării: Livezi și culturi agricole, puse la pământ de ploaia cu grindină
Ploaia a făcut ravagii în 11 raioane din țară: Salvatorii au intervenit pentru a pompa apa
Ploaia a făcut prăpăd în mai multe raioane: Sute de hectare de culturi agricole, distruse
Dezastru în țară: Hectare de livezi și culturi agricole distruse de ploaia cu grindină


Загрузка...