Imagine din arhivă

În sfârșit a devenit clar! Schimbări în organizarea examenelor de Bacalaureat în Chișinău

2692
(reînnoit 17:09 14.05.2021)
Direcţia generală educaţie, tineret şi sport din municipiul Chişinău a prezentat informații despre felul în care se vor desfășura examenele de Bacalaureat în acest an.

CHIȘINĂU, 14 mai - Sputnik. Examenele de Bacalaureat se vor desfășura în municipiul Chișinău în perioada 4-22 iunie. 
Direcția generală educaţie, tineret şi sport precizează că probele vor fi susținute în centrele de BAC și că vor fi și schimbări față de anul precedent. 

„Elementele de noutate în organizarea și desfășurarea examenului național de bacalaureat, sesiunea 2021:

  • Candidații susțin examenul în centrele de bacalaureat dotate cu monitorizare video, numărul cărora a fost majorat față de anul precedent.
  • Susținerea examenului național de bacalaureat este una sigură și cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu virusul Covid-19.
  • În municipiul Chișinău vor fi doar 2 centre de bacalaureat unde vor susține examenul mai mult de 300 de candidați.
  • Menționăm că, în cadrul evaluărilor, se vor întreprinde toate măsurile de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu virusul Covid-19.

Autoritățile profil precizează de asemenea că numărul de elevi într-o sală nu va fi mai mare decât capacitatea acesteia, prin asigurarea că fiecare elev ocupă un loc în bancă la o distanță de nu mai mică de un metru față de ceilalți.

„În fiecare instituție de învățământ va fi asigurată: efectuarea termometriei, dezinfectarea şi curățarea spațiilor, sălilor de clasă, băncilor, scaunelor, aerisirea sălilor de clasă atât înainte, cât și după finalizarea probelor.

Totodată, la intrarea în instituția de învățământ și la intrarea în sălile de clasă vor fi plasate soluții dezinfectante.

BAC
© Sputnik / Евгений Епанчинцев

Purtarea măștilor faciale de protecție este obligatorie pentru toți participanții la evaluările naționale”, precizează Direcția educație.

În toată țara, 16 mii 773 de absolvenți vor susține anul acesta examenele de Bacalaureat. 11 094 vin din licee teoretice, 5 121 de la centrele de excelență, 203 sunt din universități, iar 355 - externat. În acest an, la cererea candidaților, urmează a fi acordată nota 10 din oficiu la limba străină pentru 1 298 de elevi.

Evaluarea lucrărilor și a contestațiilor vor fi făcută în Centrele Republicane de Evaluare și Centrul Republican de Examinare a Contestațiilor, care vor fi mai multe în acest an, dar și numărul profesorilor va fi mai mare.

De asemenea, în cazul în care se va atesta o situație epidemiologică gravă și numărul de cazuri COVID-19 va fi în creștere, desfășurarea examenului național de bacalaureat ar putea fi amânată cu 10-20 de zile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2692
Tagurile:
Chișinău, Bacalaureat, examene
centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo

Trei persoane, răpuse de COVID-19: Câte cazuri noi s-au confirmat

21
(reînnoit 18:36 21.06.2021)
Ministerul Sănătății anunță că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 47 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, iar alte trei persoane au murit.

CHIȘINĂU, 21 iunie - Sputnik. Alte 47 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în țara noastră. Din numărul total de cazuri, patru sunt de import și toate persoanele au venit din Rusia.

În total, în spitalele din țară sunt internați 135 de pacienți, dintre care 45 sunt în stare extrem de gravă, iar 11 sunt intubați. Acasă se tratează 651 de persoane.

Alte 39 de oameni s-au vindecat în ultimele 24 de ore, iar în total de la începutul pandemiei s-au lecuit peste 249 de mii de persoane.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 256 187.

Totodată, alte trei persoane au murit după ce au pierdut lupta cu COVID-19. Este vorba de doi bărbați și o femeie cu vârstele cuprinse între 67 și 69 de ani. Bilanțul deceselor în țara noastră a ajuns la 6 173.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

21
Tagurile:
cazuri, decese, COVID-19
Tematic
Tot mai puține cazuri noi de COVID-19: Datele anunțate de Ministerul Sănătății
Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie să evite asta
COVID-19 în Moldova: Câte cazuri noi s-au confirmat astăzi


Загрузка...
Parc

Încă un scuar din Chișinău va fi renovat: Cum va arăta

31
(reînnoit 17:48 21.06.2021)
Autoritățile municipale promit renovarea a încă unui scuar din orașul Chișinău. Lucrările de reabilitare vor fi inițiate în scurt timp.

CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Scuarul „Consiliul Europei” din Capitală va fi renovat. Anunțul a fost făcut de primarul Chișinăului, Ion Ceban pe pagina sa de Facebook. Scuarul este amplasat între străzile Alexei Mateevici și Mihai Kogălniceanu. Potrivit primarului, lucrările de reabilitare vor începe peste două săptămâni. 

„În urma inspectării zonei, am decis că lucrările de renovare vor include amenajarea aleilor pietonale, instalarea sistemului de irigare, iluminării publice, mobilierului urban, amenajarea spațiilor verzi. Totodată, terenul de joacă pentru copii, instalat cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova își va păstra conceptul”, scrie Ceban pe pagina sa de Facebook.

El a mai precizat că lucrările de renovare ar putea dura două luni. Scuarul se află în stare deplorabilă. A fost lăsat în paragină, iar acum se dorește transformarea acestuia într-un loc util și plăcut pentru chișinăuieni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31
Tagurile:
renovat, renovare, scuarul europa, scuar
Tematic
Foto: În scuarul Mihai Eminescu a apărut sculptura Veronicăi Micle


Загрузка...