combustibil

Noua lege cu privire la carburanți a intrat în vigoare - iată ce se schimbă

4097
(reînnoit 10:20 14.05.2021)
Noua lege cu privire la carburanți a intrat în vigoare, fiind publicată în Monitorul Oficial. Iată ce se schimbă pe piața produselor petroliere.

CHIȘINĂU, 14 mai - Sputnik. Decretul de promulgare și legea pentru modificarea legii privind piața produselor petroliere au fost publicate vineri, 14 mai, în Monitorul Oficial.

Astfel, ANRE va reveni la experiența de până la 2018, când la fiecare 2 săptămâni stabilea prețuri plafon la carburanți.

În decurs de o lună, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va elabora și va aproba Metodologia de calcul și aplicare a prețurilor la carburanți.

Precizăm, în timp ce pe piețele mondiale costul unui baril de petrol scad în mod constant, în țara noastră prețurile la produsele petroliere au crescut considerabil.  Asta în timp ce la nivel mondial costul unui baril de petrol a scăzut în mod constant.

Anterior, reprezentanții Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE) au declarat că reglementarea prețurilor la carburanți este prerogativa Consiliului Concurenței, iar cei de la Consiliu, la rândul lor, au menționat că totuși ANRE-ul este responsabil de prețurile la combustibil. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4097
Tagurile:
Monitorul Oficial, ANRE, lege, carburanți
Seismograph

Cutremur important, de mică adâncime, în apropiere de Moldova

7
(reînnoit 13:07 14.06.2021)
Un cutremur slab cu magnitudinea de 3,1 s-a produs în zona seismică Vrancea. Cutremurul a fost înregistrat, luni, 14 iunie, la ora 12:54. 

CHIȘINĂU, 14 iunie - Sputnik. Luni, la ora 12:54:06, s-a produs în zona seismică Vrancea un cutremur slab cu magnitudinea de 3.1, la adâncimea de zece kilometri. 

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 79km E de Brasov, 91km NE de Ploiesti, 103km S de Bacau, 113km V de Galati, 114km NV de Braila, 142km N de Bucuresti, 164km NE de Pitesti, 183km SV de Iasi, 193km E de Sibiu, 206km N de Ruse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

7
Tagurile:
Zona seismica Vrancea, Vrancea, cutremur


Загрузка...
Ружье

Focuri trase într-un sat găgăuz: Sunt victime

34
Într-un sat din autonomia găgăuză a avut loc un conflict în urma consumului de alcool: bătaie și focuri de armă.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik, Maxim Topal. O bătaie cu folosirea armei a avut loc în weekend, în satul găgăuz Cotovscoe. Cearta a avut loc între doi localnici, dintre care unul este pădurar.

În urma unui conflict la beție, un bărbat în vârstă de 47 de ani, cu antecedente penale, a atacat un pădurar, care, în scop de autoapărare, a tras cu arma de vânătoare în agresor.

Acesta a fost rănit la picior și a fost transportat de urgență în spitalul raional Komrat. Având în vedere gravitatea rănii, victima a fost transferată la Spitalul de Urgență Chișinău pentru tratament.

Primarul satului Cotovscoe, Gheorghi Palik, a refuzat să dea detalii cu privire la acest caz. În schimb, Nikolai Ormanji, care este deputat al Adunării Populare, a dar jurnaliștilor mai multe detalii despre cele întâmplate în sat. El îi cunoaște bine pe ambii bărbați implicați în conflict.

Guvernatorul Găgăuziei Irina Vlah
© Photo : Пресс-служба Башкана Гагаузии
"Consumul de alcool cauza conflictului. Anterior, cei doi s-au îmbrâncit, ceea ce a și condus la evoluția ulterioară. Am fost la spital cu un singur scop: ca să nu se producă escaladarea conflictului, răzbunare și așa mai departe. Am vorbit cu victima, el a spus că această istorie nu va avea continuare. Nu vrem să se știe în toată țara”, a spus Nikolai Ormanji pentru Sputnik.

Bărbatul rănit a fost operat de urgență.

"Plumbii trași din arma de vânătoare au lovit laba piciorului. Împușcătura i-a zdrobit osul, medicii l-au restabilit, eu eliminat așchii", a declarat Nikolai Ormanji.

Potrivit Direcției de Poliție din autonomia găgăuză, a fost inițiată urmărirea penală pentru acest fapt în temeiul articolului 287, aliniatul 3 al Codului Penal al Republicii Moldova „Huliganism grav” cu utilizarea armelor.

Făptașul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani. Pădurarul ce a tras a fost reținut pentru 72 de ore. Circumstanțele în care a avut loc cazul este cercetat de oamenii legii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

34
Tagurile:
Autonomia găgăuză, Găgăuzia


Загрузка...