Igor Dodon și Vladimir Voronin

Pacea de după război: Cum se vor împăca Voronin și Dodon după ce s-au acuzat reciproc

184
Analistul politic Anatol Țăranu a explicat în emisie la Radio Sputnik Moldova de ce Voronin și Dodon sunt gata să închidă ochii la neînțelegerile pe care le-au avut anterior.

CHIȘINĂU, 13 mai - Sputnik. Anatol Țăranu consideră că electoratul de stânga s-ar putea consolida, după ce socialiștii și comuniștii au creat un bloc comun. 

„Coagularea puterilor produce întotdeauna efect. Oamenii au o atitudine pozitivă față de orice reuniune a puterilor. Este o axiomă a tuturor campaniilor electorale. (...) Electoratul de stânga votează pe principiul geopolitic. Desigur că toate declarațiile negative ale lui Voronin despre Dodon vor suprima entuziasmul acestui electorat, dar în mare parte nu acest lucru determină alegerea lui. Se va vota după principiul geopolitic”, a declarat analistul politic în emisie la Radio Sputnik.

Chiar dacă au constituit un bloc politic împreună, Țăranu susține că între cei doi se va da o luptă pentru statutul de lider. 

„Fiecare dintre ei mizează pe faptul că își va devansa concurentul. Ei sunt concurenți. La această etapă, interesele lor politice coincid. Pentru Voronin este important să-și întoarcă partidul în Parlament, iar pentru Dodon este important să-și amplifice susținerea politică și să se păstreze în calitate de lider al Partidului Socialiștilor. Acum interesele lor coincid, iar asta înseamnă că, deși nu se agreează, vor trebui să acționeze în tandem”, a mai spus analistul politic.

Expertul a mai declarat că PAS ar putea fi constrâns să ajungă la o înțelegere cu forțele de stânga, dacă unioniștii nu vor reuși în timp util să creeze un proiect politic de succes și să ajungă în noul Parlament. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

184
Tagurile:
Igor Dodon, Vladimir Voronin
Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (201)
Tematic
Expert: Cât de mult au obosit cetățenii de lupta dintre Sandu și Dodon
Eva Timuș

Ieri copil inocent - azi o divă: Cum arată acum Eva Timuș - poze incendiare pe Instagram

27
Toată lumea o cunoaște pe interpreta moldoveancă Eva Timuș, care a cucerit publicul la concursurile muzicale „Golos. Deti” și „Vocea României”, însă puțini știu cât de mult a crescut între timp și că s-a transformat într-o adevărată divă.

Interpreta din Republica Moldova Eva Timuș își șochează fanii pe Instagram, unde postează aproape zilnic fotografii incendiare, în ipostaze provocatoare. 

În timp ce unii internauți apreciază ținutele sexy în care apare, alții o critică dur, neacceptând faptul că tânăra nu mai e fetița inocentă de ieri, care a cucerit publicul la „Vocea României” și „Golos. Deti”.

„Mai ieri un copil, azi pozează goală pentru like...”, a scris un internaut într-un comentariu la o poză postată de Eva Timuș pe Instagram. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
incendiare, poze, Instagram, Eva Timuș


Загрузка...
Bătaie

Video: Ca în vestul sălbatic: Elevi din țara noastră, implicați într-o bătaie în România

76
(reînnoit 14:41 14.06.2021)
Cinci elevi ai Școlii Naționale a Agenților de Penitenciare, originari din Republica Moldova, au fost implicați într-o încăierare, la un bar. Întâmplarea sa fost filmată de un localnic.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Cinci elevi din Republica Moldova, de la Școala Națională a Agenților de Penitenciare, s-au bătut într-un bar din Târgu Ocna.

Întâmplarea s-a petrecut sâmbătă, 12 iunie 2021, în jurul orei 20.05, când poliția a fost chemată să intervină.

Întregul eveniment a fost filmat de un localnic, care spune că tinerii au provocat totul, după ce au consumat alcool în exces.

”Bătaie ca în Vestul Sălbatic provocată de elevii moldoveni de la Școala Națională de Administrație Penitenciară Târgu Ocna în Cartierul Tisesti. Altercația a avut loc după consumul excesiv de alcool”, a explicat cel care a filmat întreg evenimentul.

Motivul scandalului nu este cunoscut.

Reprezentanții Școlii de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna spun că, pentru gestionarea incidentului a fost apelat Serviciul 112, iar organele abilitate s-au prezentat la fața locului.

”În prezent, desfășoară procedurile specifice cu privire la cercetarea incidentului”, informează reprezentanții instituției, potrivit bacau.net, link la care poate fi vizualizată și înregistrarea VIDEO (atenție, limbaj necenzurat).

Referitor la starea de sănătate a elevilor, aceasta este bună.

De asemenea, la nivelul școlii urmează să fie demarată procedura de cercetare disciplinară cu privire la comportamentul școlarilor în comunitate.

Reprezentanții instituției menționează faptul că, în cadrul școlii naționale, sunt școlarizați 260 elevi, din care 20 pentru Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova.

Oficialii instituției au dat asigurări că, în funcție de evoluția evenimentelor, vor reveni cu noi informații.

Aceștia și au subliniat faptul că instituția de învățământ menționată dezaprobă orice comportament contrar normelor de conduită socială din partea elevilor, ”drept pentru care va trata cu maximă seriozitate orice comportament necorespunzător din partea elevilor școlarizați de către instituția noastră”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

76
Tagurile:
România, Republica Mooldova, elevi
Tematic
Focuri trase într-un sat găgăuz: Sunt victime


Загрузка...