Activitatea SAMU Botanica

Mai multe teste, mai multe cazuri noi de COVID-19: Datele anunțate de autorități

174
(reînnoit 17:24 12.05.2021)
Numărul de cazuri noi de COVID-19 continuă să crească. Astfel, miercuri, în urma analizelor de laborator, au fost confirmate alte 224 de cazuri. Autoritățile medicale anunță că 11 pacienți au fost răpuși de COVID-19.

CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că alte 224 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în țara noastră. Din totalul de cazuri, patru sunt de import și anume, din Turcia, România și Rusia. Conform datelor oficiale, miercuri, 12 mai, au fost efectuate 5 936 de teste, dintre care 1 849 de teste rapide.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 253 173. 

Totodată, autoritățile din Sănătate au precizat că, din totalul de cazuri înregistrate, au fost depistați pozitiv la noul coronavirus trei medici și un asistent medical. 

Numărul de decese a ajuns la 5 981, iar astăzi s-au stins din viață alți 11 bolnavi. 

Datele ministerului mai arată că în prezent 171 de pacienți sunt în stare extrem de gravă, iar 22 sunt conectați la aparate de ventilare artificială. 

Totodată, alte 196 de persoane s-au vindecat de noul virus. În total, 244 073 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Cu forme ușoare ale bolii se tratează la domiciliu 1 471 de persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

174
Tagurile:
bolnavi, pandemie, COVID-19
Tematic
Angajații ONU au fost îndemnați să se vaccineze cu ”Sputnik V”

UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest

9
(reînnoit 18:15 13.06.2021)
Activiștii de mediu din mișcarea Extinction Rebellion s-au deghizat în liderii ţărilor G7 la un protest desfășurat ieri în Falmouth, în timpul celei de-a doua zile a summit-ului.

Activiștii au fost văzuți trecându-și unul altuia și lovind o găleată a ”acțiunii climatice” subliniind ceea ce ei consideră ca fiind o lipsă de acțiune pentru soluţionarea crizei climatice.

Protestatarii au cerut ca guvernele, corporațiile și mass media să acorde mai multă atenție crizei climatice și să înceteze ceea ce ei văd ca fiind un fel de ”spălare verde” a urgenței ecologice.

Cel de al 47-lea summit al liderilor G7 a demarat vineri și trebuie să se încheie astăzi, președintele SUA a efectuat cu această ocazie prima sa vizită internațională de la ocuparea funcției în luna ianuarie curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

9
Tagurile:
protet, Summit G7, UK, Marea Britanie
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7


Загрузка...
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”

Uimitor: Câte cazuri noi de infectare cu COVID au fost anunțate astăzi

187
(reînnoit 17:39 13.06.2021)
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță pentru astăzi un număr și mai mic de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 13 iun - Sputnik. Alte 39 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, după efectuarea a 3 142 de teste.

Toate cazurile sunt cu transmitere locală. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 255 797 de persoane infectate de la începutul pandemiei

Niciun lucrător medical nu este printre cei infectați astăzi. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești rămân internate 168 de persoane. Dintre acestea, 46 sunt în stare extrem de gravă, iar pentru 12 pacienți a fost nevoie de conectarea la aparate de respirație asistată.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță și decesul a două persoane. Este vorba de un bărbat și o femeie, cu vârsta de 61 și 69 de ani, cu comorbidități cum ar fi hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, hepatită, obezitate, nefropatie mixtă.

Alte 77 de persoane au fost vindecate. În total, 248 671 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

187
Tagurile:
COVID-19


Загрузка...