Ambulanță, Urgență, Medici, Spital,

Aproape 6 mii de apeluri la salvare în doar trei zile: Ce s-a întâmplat

79
(reînnoit 09:19 12.05.2021)
Mii de cetățeni au solicitat intervenția asistenței medicale de urgență în zilele de odihnă 8-9 mai.

CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. Aproape șase mii de oameni au avut nevoie de intervenția asistenței medicale urgente în zilele de odihnă, informează Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. Din numărul total de 5 856, pentru 2 077 de pacienți a fost necesară spitalizarea. Printre aceștia, 467 sunt copii, iar la moment continuă tratamentul în condiții de staționar.

În cele mai dese cazuri, Serviciul de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească a fost solicitat pentru persoanele cu urgențe cardiovasculare – 1198 de solicitări, urmate de urgențele respiratorii – 844 de solicitări și urgențele neurologice – 779 de solicitări. Totodată, în cele 72 de ore, 650 de cetățeni cu diverse traumatisme au beneficiat de primul ajutor medical la etapa de prespital. I

Echipele AMU au fost solicitate în cazul a 17 accidente rutiere, în urma cărora au suferit 21 de persoane, printre care opt minori. La fel, în cele trei zile de odihnă, 24 de persoane cu urgențe toxice au solicitat Serviciul de Urgență. În acest sens, echipele AMU au intervenit pentru a acorda primul ajutor medical la 10 persoane care s-au intoxicat cu medicamente și la șapte persoane care au suferit intoxicații cu alcool.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

79
Electricitate

Consumatorii din sectorul Botanica din Capitală, fără curent electric

81
Mai multe cartiere din sectorul Botanica al capitalei au rămas fără curent electric din cauza unei pene la rețea. Informația ne-a fost confirmată de consumatorii din acest sector, dar și de operatorii companiei de distribuție care operează în Chișinău Premier Energy.

CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Operatorii Premier Energy au comunicat pentru Sputnik Moldova că în sector a avut loc o pană de proporție la rețelele de distribuție care a făcut imposibilă alimentarea cu curent a mai multor cartiere, inclusiv pe artera principală a sectorului - bulevardul Dacia.

Ei ne-au mai spus că mai multe echipe au intervenit pentru a repara rețelele. Reprezentații distribuitorului de curent electric au spus că au speranța ca problema să fie rezolvată chiar în această seară, dar eu refuzat să ne dea alte detalii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

81
Tagurile:
rețea, pană de curent, Botanica, curent electric


Загрузка...
TV-пульт

Un celebru serialul rus va fi difuzat și la Televiziunea Română

150
Un serial rus de excepție, „Godunov”, lansat în 2019, va putea fi urmărit la postul TVR 1 începând cu 23 iunie, în fiecare miercuri şi joi, de la ora 23:00.

BUCUREȘTI, 21 iun – Sputnik, Mariu Holdean. Producția „Godunov”, regizată de Timur Alpatov şi Alexei Andrianov, a fost cel mai popular serial al anului 2019 la televiziunea rusă și va putea fi urmărit la postul TVR 1 începând cu 23 iunie, în fiecare miercuri şi joi, de la ora 23:00.

Considerată una dintre cele mai bune miniserii istorice realizate vreodată, „Godunov” a fost filmată în locurile în care au avut loc evenimentele, cu decoruri şi costume autentice.

Rolul principal este interpretat de Serghei Bezrukov, fost director artistic al Teatrului Dramatic din Moscova. Alături de el, din distribuţie fac parte Aleksandra Nikiforova, Svetlana Hodcenkova şi Andrei Merzlikin.

Drama istorică îl are în centru pe ţarul rus Boris Fiodorovici Godunov şi are la bază romanul „Naufragiu pe insula speranţei” al lui Konstantin Badigin din 1978.

Acţiunea are loc în secolul al XVI-lea. Rusia condusă de Ivan cel Groaznic, ai cărui ani de glorie au trecut, trăieşte vremuri tulburi, conspiraţii, răscoale şi invazii ale tătarilor. Moartea ţarului duce la instalarea pe tron a fiului său, care, fiind bolnav mintal, are nevoie de un regent. Aşa începe ascensiunea ambiţiosului Boris Godunov, fost membru al gărzii personale a lui Ivan şi căsătorit cu fiica acestuia. Întâi regent, apoi ţar încoronat de Adunarea Naţională, Godunov a fost cel care a pus capăt îndelungatei domnii a dinastiei Rurik, rămânând în istorie drept una dintre cele mai misterioase figuri politice ale Ţaratului Rusiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

150
Tagurile:
România, rus, Serial


Загрузка...