Poliție

Groaznic: Un bărbat și-a pus capăt zilelor de Paștele Blajinilor

119
(reînnoit 10:46 10.05.2021)
Caz tragic într-o localitate din raionul Hâncești. Un bărbat de 41 de ani și-a pus capăt zilelor de Paștele Blajinilor.

CHIȘINĂU, 10 mai – Sputnik. Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Hâncești, Cristina Vicol, a precizat pentru Sputnik Moldova că în seara de 9 mai, un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că a depistat cadavrul unui consătean în podul unui case. 

La fața locului s-au deplasat angajații poliției pentru a documenta cazul. Forțele de ordine au stabilit că victima, un bărbat de 41 de ani, locuia de unul singur și s-ar fi strangulat. El era necăsătorit și consuma des alcool. 

În urma examinării, pe corpul neînsuflețit al bărbatului, urme de moarte violentă n-au fost depistate. Polițiștii au inițiat o anchetă pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Tot de Paștele Blajinilor s-a produs și un accident grav la Râbnița. Șoferul unui automobil marca Seat a încercat să depășească un Mercedes, dar nu s-a asigura și a lovit o femeie în vârstă de 71 de ani care mergea pe partea dreaptă a drumului. Pensionara s-a ales cu mai multe traumatisme grave și a decedat la locul accidentului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

119
Tagurile:
versiunea poliției, Secție de poliție, poliție, deces, strangulat
Tematic
Usatîi: Astăzi m-a sunat Sandu - pe cine va susține în turul doi
Dodon a reapărut: „M-au căutat mulți pe la mare, pe la munte” - Unde se află președintele
Serviciul Fiscal de Stat

Anunț important de la Fisc! Mai aveți 12 zile în care puteți face asta

5
(reînnoit 13:31 18.06.2021)
Au mai rămas 12 zile pentru a achita impozitul pentru bunurile imobiliare și impozitul funciar. Serviciul Fiscal de Stat anunță că cei care încă nu au plătit impozitele, ar trebui să se grăbească. 

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Data de 30 iunie este termenul limită pentru achitarea impozitului pentru bunurile imobiliare și a impozitului funciar. Acest impozit trebuie să fie plătit de toți cetățenii care dețin bunuri imobiliare și terenuri, care au fost obținute până la data de 31 martie a anului curent.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, suma impozitului pentru bunurile imobiliare și impozitului funciar se calculează anual de către serviciile de colectare a impozitelor și taxelor locale din cadrul primăriilor. Astfel, autoritățile locale stabilesc anual cotele concrete ale acestor impozite. 

Cei care încă nu au reușit să plătească impozitul pentru bunuri imobiliare și impozitul funciar ar trebui să se grăbească, deoarece după data de 30 iunie se adună penalități pentru fiecare zi de întârziere. Totodată, achitarea impozitelor se poate face și online, prin intermediul Serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay sau a portalului www.sfs.md.

Dacă persoanele vor să achite impozitele în numerar, atunci se pot apropia la ghișeele băncilor și oficiilor Poșta Moldovei, având avizul de plată expediat de către autoritățile locale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5
Tagurile:
bunuri imobiliare, plată, impozit, Fisc


Загрузка...
Alina Munteanu

ANI: Cine sunt cei care-și ascund averile

56
(reînnoit 13:28 18.06.2021)
Cine sunt cei care-și ascund averile și ce sancțiuni riscă pentru încălcarea prevederilor legale? Detalii am aflat de la șefa Inspectoratului de Integritate din cadrul ANI, Alina Munteanu.
ANI: Cine sunt cei care-și ascund averile

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", Alina Munteanu a precizat că nu există o statistică care ar specifica instituțiile sau funcțiile în care se atestă cele mai multe încălcări cu privire la nedeclararea averii sau averile nejustificate.

Cert este faptul că au fost întregistrate cazuri când atât demnitarii de rang înalt, cât și funcționarii din primării au încălcat legea în acest sens.

"Nu avem o statistică care ar demonstra cine încalcă mai mult sau mai puțin. Persoane cu diferite funcții au arătat că interesul personal prevalează față de interesul public, iar dorința aprigă de îmbogățire și de a obține benficii necuvinite au facut să uite consecințele care pot surveni", a declarat pentru Sputnik Moldova Alina Munteanu.

Potrivit specialistului, funcționarii publici care încalcă legea în acest sens riscă sancțiuni precum încetarea mandatului funcției de demnitare publică, interdicția de a ocupa anumite funcții timp de trei ani, confiscarea averii ș.a.

Autoritatea Națională de Integritate este o autoritate publică independentă fată de alte organizații publice, fată de alte persoane juridice de drept public sau privat și față de persoanele fizice, ce funcționează la nivel național ca structură unică.

Autoritatea asigură integritatea în exercitarea funcției publice sau funcției de demnitate publică și prevenirea corupției prin realizarea controlului averii și al intereselor personale și privind respectarea regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților, restricțiilor și limitărilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

56
Tagurile:
ANI, Funcționar public, avere


Загрузка...