Cimitirul Doina

Atenție, chișinăuieni! Ce se întâmplă la intrarea în cimitirele din municipiul Chișinău

156
La intrarea fiecărui cimitir din municipiul Chișinău sunt prezenți polițiști. Aceștia vor monitoriza respectarea regulilor impuse de Comisia de Sănătate Publică.

CHIȘINĂU, 9 mai - Sputnik. Respectarea regulilor sanitare impuse de Comisia de Sănătate Publică și ordinea publică din cimitirele din municipiul Chișinău este asigurată de sute de polițiști.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Ion Ceban informează că oamenii vin la morminte pentru a-i pomeni pe cei răposați și în mare parte poartă mască. Primarul mai spune că alți credincioși vin doar pentru a face curat pe morminte și se întorc spre casă.

„Rog să fim înțelegători și în continuare să ținem cont de toate recomandările, pentru a nu fi nevoiți să reintroducem restricțiile. Situația este strict monitorizată, iar informația este transmisă la fiecare câteva minute”, scrie Ceban pe Facebook.

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a decis ieri, pe 8 mai, să permită accesul cetățenilor în cimitirele din Capitală, dar cu respectarea tuturor normelor sanitare. Este strict interzis consumul de produse alimentare și băuturi alcoolice. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

156
Tagurile:
cel mai mare cimitir din Europa, Cimitir Central, Cimitir

Naționala Rusiei a pierdut în fața Danemarcei la EURO 2020

75
Echipa națională a Danemarcei într-un duel încrâncenat a învins echipa Rusiei în meciul din runda a treia din grupele EURO 2020.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Naționala Rusiei a pierdut în fața echipei daneze în meciul din turul al treilea din grupele Campionatul European și nu a putut intra în play-off.

Întâlnirea a avut loc pe stadionul Parken din Copenhaga.

Meciul s-a încheiat cu un scor de 4:1 în favoarea danezilor. Golurile au fost marcate de Mikkel Damsgaard, Yussuf Poulsen, Andreas Christensen și Joakim Mehle.

La echipa rusă a marcat Artem Dzyuba, care a valorificat un penalty.

Potrivit rezultatelor rundei a treia, rușii s-au situat pe ultimul loc în clasamentul grupei B. Danezii au urcat pe poziția a a doua datorită faptului că naționala finlandeză a pierdut în fața Belgiei într-un meci care s-a desfășurat paralel.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

75


Загрузка...
Electricitate

Consumatorii din sectorul Botanica din Capitală, fără curent electric

111
Mai multe cartiere din sectorul Botanica al capitalei au rămas fără curent electric din cauza unei pene la rețea. Informația ne-a fost confirmată de consumatorii din acest sector, dar și de operatorii companiei de distribuție care operează în Chișinău Premier Energy.

CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Operatorii Premier Energy au comunicat pentru Sputnik Moldova că în sector a avut loc o pană de proporție la rețelele de distribuție care a făcut imposibilă alimentarea cu curent a mai multor cartiere, inclusiv pe artera principală a sectorului - bulevardul Dacia.

Ei ne-au mai spus că mai multe echipe au intervenit pentru a repara rețelele. Reprezentații distribuitorului de curent electric au spus că au speranța ca problema să fie rezolvată chiar în această seară, dar eu refuzat să ne dea alte detalii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

111
Tagurile:
rețea, pană de curent, Botanica, curent electric


Загрузка...
курс валют

Curs valutar pentru 22 iunie: Ce se întâmplă astăzi cu euro și dolarul