Activitatea SAMU Botanica

COVID-19: Numărul cazurilor noi este și astăzi în creștere

105
(reînnoit 17:35 06.05.2021)
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță și astăzi o creștere a numărului cazurilor noi de infectare.

CHIȘINĂU, 6 mai - Sputnik. Alte 333 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Numărul este și astăzi în creștere față de ziua de ieri, 5 mai. Patru cazuri sunt de import, câte unul din Rusia, Ucraina, Franța și Italia. Cele 333 de cazuri noi sunt rezultatul efectuării a 4 474 de teste. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 252 153 de persoane infectate.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că în ultimele 24 de ore un medic, doi asistenți medicali și alte două persoane angajate ca personal auxiliar al sistemului de sănătate au fost confirmați pozitiv la noul tip de coronavirus. 

Din cei 1 561 de pacienți internați în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, starea de sănătate a 178 este extrem de gravă. Dintre aceștia, 28 sunt conectați la aparate de respirație asistată. Numărul total de persoane care au decedat din cauza complicațiilor generate de COVID-19 a ajuns la 5 912 de victime, după ce astăzi au fost raportate alte 20 de decese. Este vorba de bărbați și femei din diverse regiuni ale țării cu vârste între 54 și 83 de ani. Fiecare persoană suferea și de alte boli, iar în urma infectării cu COVID-19 starea lor s-a agravat. Totodată, alte 451 de persoane au fost vindecate. În total, 242 363 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

105
Tagurile:
dezinfectare, infectare, coronavirus, COVID-19
Președintele rus Vladimir Putin

Putin, despre așteptările rușilor după încheierea războiului rece

9
Rusia spera că încheierea războiul rece va deveni o victoria comună pentru Europa unită, de la Lisabona până la Vladivostok, a scris Putin într-un articol semnat pentru presa germană.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Într-un articol publicat în săptămânalul german Die Zeit, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a menționat că a existat o speranță că sfârșitul războiului rece va fi o victorie comună pentru Europa.

Articolul, textul căruia a fost publicat pe site-ul Kremlinului, este dedicat celor 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Articol lui Putin, la 80 de ani de la invazia naziștilor în URSS: "Să fim deschiși, în ciuda trecutului" >>>

“Noi speram că încheierea războiului rece va fi o victorie comună pentru Europa. Părea că mai e puțin și va deveni o realitate visul lui Charles de Gaulle despre un continent unit, nu atât geografic “de la Atlantic până la Ural”, ci cultural și civilizational, de la Lisabona, până la Vladivostok”, se spune în articolul președintelui rus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

9
Tagurile:
război rece, Rusia, Putin


Загрузка...
Salon pentru copii

COVID-19 în Moldova: Alte decese și cazuri noi de infectare

50
(reînnoit 17:42 22.06.2021)
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță datele actualizate privind situația epidemiologică din țara noastră.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Încă 45 de moldoveni au fost confirmați pozitiv la noul tip de coronavirus. Acesta este rezultatul efectuării a 5 591 de teste. Dintre acestea, patru sunt de import, din Rusia. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 256 232 de persoane infectate de la începutul pandemiei acum mai bine de un an.

Printre cele 45 de persoane confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore este și un medic. MInisterul Sănătății anunță că în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești sunt internați 156 pacienți confirmați cu infecția COVID-19.

Dintre aceștia 45 sunt în stare extrem de gravă, iar pentru nouă pacienți a fost necesară conectarea la aparate de respirație asistată. MSMPS informează că alte două persoane au decedat din cauza complicațiilor generate de COVID-19.

Este vorba de o femeie de 68 de ani din raionul Soroca și de un bărbat de 59 de ani din regiune transnistreană. Ambele persoane sufereau și de alte comorbidități. Bilanțul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la 6 175 de oameni. Totodată, numărul persoanelor vindecate este de 249 250, după ce în ultimele 24 de ore alte 34 persoane au fost vindecate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

50
Tagurile:
dezinfectare, infectare, coronavirus, COVID-19


Загрузка...