Vaccinare

Primarii spun motivul pentru care oamenii refuză imunizarea: Cu ce îndemn a venit Ciocoi

102
(reînnoit 17:15 06.05.2021)
Ministerul Sănătății a organizat o ședință de lucru online cu președinții de raioane și primarii din țară, pentru a-i informa despre procesul de imunizare împotriva COVID-19. La discuții a participat și premierul interimar Aureliu Ciocoi.

CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. Deși autoritățile centrale depun eforturi mari pentru a convinge cetățenii că vaccinarea este singura soluție pentru a scăpa societatea de pandemia de COVID-19, primarii din țară susțin că se ciocnesc cu mai multe probleme la acest subiect. În special, ei spun că le este greu să combată informațiile false despre imunizare, care îi fac pe oameni să se sperie. 

Reprezentanții Ministerului Sănătății au dat asigurări că toate vaccinurile autorizate sunt de calitate și eficiente, iar premierul interimar Aureliu Ciocoi a îndemnat responsabilii tuturor instituțiilor să contribuie la vaccinarea a cel puțin 70% din populația țării până la sfârșitul anului.

"Doar prin eforturi comune vom putea să revenim la viața normală, fără restricții, iar acest lucru îl putem atinge doar prin imunizarea populației. Este extrem de importantă implicarea tuturor celor care gestionează activitățile în localități și raioane. Vă rog și vă îndemn să vă angajați plenar în atingerea obiectivului de a imuniza 70% din populația țării. Aveți o voce la nivel local, aveți toate pârghiile ca să realizăm acest deziderat. Îmi exprim speranța că, umăr la umăr, vom reuși să ieșim din această situație complicată", a declarat premierul.

În total, Republica Moldova a recepționat 684 970 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Potrivit datelor Ministerului Sănătății, până astăzi, 160 476 de doze de vaccin COVID-19 au fost administrate în cetățenilor. La fel, de la inițierea campaniei de vaccinare, morbiditatea s-a redus cu 82,5% în rândul lucrătorilor medicali și cu 85,7% în cazul medicilor.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

102
Tagurile:
coronavirus, vaccinare, COVID-19
Tematic
Cum decurge procesul de vaccinare cu "Sputnik V": În unele centre nu au mai rămas doze
Oamenii formează cozi la Centrele de vaccinare: Ce spun autoritățile din Chișinău
Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie să evite asta

Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie evite asta

1069
(reînnoit 17:19 20.06.2021)
Șeful Centrului ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg , a făcut câteva recomandări persoanelor care au decis să se vaccineze pe parcursul sezonului cald.

CHIȘINĂU, 20 iunie - Sputnik. Directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie numit după Gamaleya Alexander Ginzburg i-a sfătuit pe cei care sunt vaccinați împotriva coronavirusului să evite supraîncălzirea pe vreme caldă.

„Pe timp de caniculă, supraîncălzirea, disconfortul și transpirația excesivă nu contribuie nu numai la vaccinare, ci și la starea generală a unei persoane”, a spus Ginzburg.

El a subliniat că toate persoanele care suferă de hipertensiune sau diabet trebuie să fie deosebit de precaute, scrie RT.

În același timp, el a menționat că nu există contraindicații pentru înotul în bazine după vaccinare, cu toate acestea, înotul îndelungat ar trebui evitat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1069
Tagurile:
avertizare, COVID-19, vaccin
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră
Tematic
Centrul Gamaleia și AstraZeneca au semnat un memorandum de cooperare


Загрузка...
Constantin Cojocaru

Ce spune un apicultor despre mierea de albine din Moldova

200
(reînnoit 16:18 20.06.2021)
Care sunt beneficiile diverselor sortimente de miere pentru organism și ce tip de miere recomandă specialiștii pentru a trata afecțiunile de care suferiți? Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii Sputnik Matinal.
Mierea de albine: Beneficii uimitoare asupra sănătății

Pe lângă faptul că este gustoasă, mierea de albine este extrem de benefică pentru organism, afirmă apicultorul și organizatorul târgurilor apicole Constantin Cojocaru. Mierea are un conținut bogat de vitamine, aminoacizi și minerale precum calciu, fier, clorură de sodiu, magneziu, fosfat și potasiu. Mierea de albine este cel mai puternic energizant natural, care ajută foarte mult în tratamentul afecțiunilor respiratorii, celor hepatice sau cardiace.

Apicultorul Constantin Cojocaru spune că în caz de răceală cea mai bună miere pe care o puteți consuma este mierea de tei sau cea din flori de levănțică. Mierea de tei calmează accesele de tuse și vă ajută să adormiți fără probleme. Mierea de lavandă este bună în probleme pulmonare, are efect tonic și diuretic. Aceasta alină simptomele reumatice și este indicată și celor cu afecțiuni pulmonare.

Mai mult, apicultorul afirmă că și persoanele care au glicemia mărită pot consuma miere în caz de răceală, însă în cantități moderate.

"Mierea de salcâm poate fi consumată de către diabetici. Desigur nu în cantități mari. Aceasta nu are miros puternic și nu se cristalizează atât de repede", a sublniat Constantin Cojocaru.

Apicultorul a precizat că și mierea de hrișcă protejează organismul și previne problemele cardiovasculare. Aceasta combate în același timp pierderile de memorie de scurtă durată și ajută la îmbunătățirea vederii. În Moldova se produc următoarele sortimente de miere: de salcâm, de tei, de floarea soarelui, de levănțică, plorifloră și de mană.

Amintim că la începutul lunii iunie, în centrul Capitalei a fost organizat un târg cu produse apicole oferite de producătorii moldoveni. Aceștia își propun să organizeze cât mai frecvent evenimente asemănătoare pentru a-și vinde marfa.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

200
Tagurile:
Apicultori, miere
Tematic
Benefic pentru sănătate: Proceduri cu miere de albini


Загрузка...