Cum mașinile ajung la parcarea privată

Aveți grijă unde lăsați mașina: S-a furat un Mercedes chiar dintr-o parcare specială

142
(reînnoit 07:36 07.05.2021)
Un tânăr de 28 de ani a fost reținut de poliție, fiind suspectat că a furat un Mercedes, chiar de pe teritoriul unei parcări din municipiul Chișinău.

CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. Polițiștii au fost sesizați în data de 2 mai, de către un bărbat care s-a plâns că i-a fost furat automobilul de marca Mercedes, dintr-o parcare de pe strada Hanul Morii.

Proprietarul a mai spus că mașina este dotată cu sistem de monitorizare GPS și în timp ce se afla acasă a verificat prin aplicația web, care i-a arătat că automobilul său a fost dus în satul Ivancea din raionul Orhei. Prejudiciul care i-a fost cauzat se estimează la 70 de mii de lei. 

În urma măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație, automobilul a fost stopat, iar la volan se afla suspectul. Este vorba despre un tânăr de 28 de ani. El a fost reținut, iar ulterior escortat la inspectorat pentru audieri. Individul și-a recunoscut vina. Acum, este cercetat penal pentru "Răpirea mijlocului de transport”, articol care predece o amendă de la 29 de mii de lei la 67 500 lei sau cu la trei ani de închisoare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

142
Tagurile:
poliție, furt, Mașină parcată, mașină
Tematic
În capitală vor fi create peste 8000 mii de locuri de parcare: Unde vor fi amenajate
Parcare interzisă în fața Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” - Detalii
Aneta Zasavițchi

Prognozele specialiștilor pentru sectorul HoReCa

0
Sectorul HoReCa a fost unul dintre cele mai afectate domenii pe timp de pandemie. Care sunt prognozele specialiștilor cu privire la reanimarea acestui sector - aflați din materialul Sputnik.
Câte localuri din Chișinău și-au sistat activitatea pe timp de pandemie?

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, preşedintele Asociaţiei Restaurantelor şi Localurilor de Agrement din Republica Moldova, Aneta Zasaviţchi, a precizat că pandemia a dat o lovitură puternică sectorului HoReCa. Din cauza restricțiilor, multe întreprinderi au înregistrat scăderi și pierderi colosale de vânzări.

Potrivit ei, multe dintre unitățile de alimentație publică sunt în imposibilitatea de a achita salarii angajaților, au datorii la serviciile comunale, furnizori etc.

"40 procente din angajații sectorului au părăsit domeniul. În 2019, 50 mii oameni activau în acest sector. În Chișinău, la începutul anului 2020, erau 1700 de unități de alimentație publică, iar în momentul de față, în jur de 30 procente și-au sistat activitatea din propria inițiativă, pe un termen nedeterminat", a spus Aneta Zasavițchi.
Roman Chircă
© Sputnik / Mihai Caraus
Roman Chircă

În același timp, expertul economic Roman Chircă a precizat că reanimarea sectorului HoReCa ar putea dura mai bine de doi ani. Deși unii antreprenori au reușit să supraviețuiască în anul pandemic 2020, situația nu poate fi comparată cu perioada de dinaintea crizei.

"Anumite oaze de antreprenori care au supraviețuit. Fie au o rețea specifică, fie că au o bază de clientelă permanentă. Însă acest lucru nu reprezintă sectorul în ansamblu. Avem nevoie de cel puțin doi-trei ani pentru reformarea sectorului", a precizat expertul.

Mai mult, Roman Chircă este de părere că multe lucruri se vor schimba în acest domeniu, iar antreprenorii vor fi nevoiți să se adapteze noilor cerințe de pe piață și solicitărilor consumatorului.

"Va fi o regândire totală a sectorului, va fi diferit - modul de interacțiune, mentalitatea și cultura consumatorului, soluțiile IT și altele. Vom asista la schimbări majore în acest domeniu", a conchis Chircă.

Amintim că din data de 27 mai curent se permite organizarea evenimentelor în localuri, precum nunți și cumătrii, cu ocuparea a cel mult 50 la sută din locurile din local. Restaurantele și cafenelele pot reveni la regimul normal de lucru, dar cu respectarea tuturor normelor sanitare. Totuși, cluburile de noapte și discotecile rămân deocamdată închise. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
HoReCa
Tematic
A fost modificat programul de lucru a HoReCa: Cum vor activa cafenelele și restaurantele


Загрузка...
Poliția italiană

Doi copii și un bărbat au murit în urma focurilor de armă trase în apropiere de Roma