Vaccinare

Peste 1 200 de moldoveni au avut reacții adverse după vaccinarea împotriva COVID-19

113
(reînnoit 15:48 05.05.2021)
Aproximativ 151 de mii de cetățeni Moldoveni au fost vaccinați cu prima doză a unuia dintre vaccinurile împotriva COVID-19, utilizate în timpul campaniei la nivel național. Până în acum, 18 458 de persoane au finalizat imunizarea cu cea de-a două doză.

CHIȘINĂU, 5 mai – Sputnik. Circa 4% din populația Republicii Moldova a fost vaccinată cu prima doză de vaccin, iar rata cea mai mare este în rândul instituțiilor medicale. Astfel, peste 80% din personalul medical a fost imunizat, ceea ce a dus la o diminuare a cazurilor de infectare cu până la 85,7%. Asta susțin reprezentanții Ministerului Sănătății.

Potrivit datelor, din numărul total de peste 151 de mii de moldoveni vaccinați, 332 de persoane s-au infectat cu COVID-19 la 12 zile de la administrarea primei doze.

Au fost înregistrate 1 212 cazuri de reacții ușoare după imunizare, ceea ce constituie 0,96% din numărul total de imunizări. 4% au fost forme moderate, cu febră de la 38,5 grade și reacții alergice. Și nicio formă severă. 

Până acum, țara noastră a primit 684 970 de doze de vaccinuri de șase tipuri împotriva coronavirusului. În următoarea perioadă, ar putea începe cea de-a treia etapă de vaccinare. 

"Îndată ce vor fi vaccinate persoanele din etapa I, vorbim despre lucrătorii medicali care sunt în jur de 70.000 de persoane, apoi  etapa II care sunt în jur de 600.000 de persoane, atunci vom putea vorbi și lent vom trece la etapa III. Această etapă poate fi deschisă nu doar la nivel național, dar și la nivel local, odată ce populația eligibilă pentru una din etape deja a fost imunizată, aceste raioane își pot lansa etapa a III-a pentru imunizare", a declarat Ninel Revenco, coordonatoarea Programului Național de Imunizări și a Grupului de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19. 

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 251 504. În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 126 cazuri noi de infectare cu coronavirus. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

113
Tagurile:
vaccinare, coronavirus, COVID-19
Tematic
Din vară, cu pașaport de vaccinare în Europa
Noi decizii ale CESP - despre vaccinare, activitatea teatrelor și târgurilor de weekend
Diana Crudu

Un nou târg cu produse locale: Unde și când se va desfășura

9
(reînnoit 10:39 13.06.2021)
La mijlocul lunii iunie, în parcul Alunelul din Capitală va fi organizat un târg cu produse autohtone. Zeci de producători din mai multe raioane vor veni să-și vândă și să-și promoveze marfa.
Produse crescute în Moldova: Un nou târg în Capitală

În data de 19 și 20 iunie, chișinăuienii își vor putea umple pungile cu bunătăți cumpărate direct de la producători. Fructe, miere, dulciuri, vinuri, cașcavaluri, ceaiuri, migdale și multe alte produse delicioase îi așteaptă pe vizitatori.

Potrivit organizatoarei evenimentului Diana Crudu, târgul este mult așteptat atât de producătorii locali, cât și de moldovenii care s-au obișnuit deja cu asemenea evenimente.

"În mod normal, asemenea evenimente ar trebui organizate cât mai frecvent, în mai multe localități din țară și ar trebui să avem o piață agricolă unde să fie comercializate doar produsele autohtone. Înainte să apreciem produsele ucrainenilor, românilor și ale altora, trebuie să apreciem produsele noastre", a precizat interlocutoarea.

Târgul se va desfășura cu respectarea tuturor normelor de protecție împotriva COVID-19.

Amintim că prima ediție a târgului s-a desfășurat în data de 5 și 6 iunie curent și a fost vizitat de sute de consumatori.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

9
Tagurile:
produse autohtone, târg
Tematic
Târg de miere în centrul Capitalei – detalii


Загрузка...
Maratonul vaccinării

Maratonul „De la student la student”: Mii de oameni vaccinați