Lucrări de reparație pe strada Ion Creangă din Chișinău

Atenție chișinăuieni: Trafic rutier suspendat în Capitală

82
(reînnoit 18:26 05.05.2021)
Regia transport electric Chișinău anunță suspendarea totală a traficului rutier pe un tronson de pe strada Ion Creangă din Capitală.

CHIȘINĂU, 5 mai - Sputnik. Traficul rutier pe strada Ion Creangă pe tronsonul cuprins între străzile Visarion Belinski și Eugen Coca, în ambele direcții, va fi suspendat în totalitate în perioada 5 mai - 7 mai. Regia transport electric Chișinău informează că circulația transportului public va fi organizată după cum urmează; 

  • ruta suplimentară de troleibuz „D" „ șoseaua Balcani - Universitatea de medicină"

strada Alba Iulia, strada Constituției, strada Vasile Lupu, strada Tudor Vladimirescu (uzina „Aschim"), strada Vasile Lupu, strada Constantin Stere, strada Alexei Șciusev, strada Mihai Viteazul, strada Columna, strada Henri Coandă, Piața Dimitrie Cantemir, strada Calea Ieșilor (Parcul „Alunelul"), bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, strada Alexei Șciusev, strada Constantin Stere, strada Vasile Lupu, strada Visarion Belinski, strada Ion Creangă, strada Alba-Iulia.

în direcția sectorului Buiucani - de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, strada București, strada Alexei Șciusev, strada Constantin Stere, strada Vasile Lupu, strada Tudor Vladimirescu. În direcția spre centrul urbei - de pe strada Tudor Vladimirescu pe străzile Vasile Lupu, Constantin Stere, Alexei Șciusev, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit. 

  • itinerarul rutei de troleibuz nr.3 se modifică după cum urmează;

în direcția strada Alba-Iulia - pe traseul stabilit. În direcția spre centrul urbei - de pe strada Alba-Iulia pe strada Constituției, strada Vasile Lupu, strada Tudor Vladimirescu (uzina „Aschim"), strada Vasile Lupu și în continuare pe traseul stabilit.

  • itinerarul rutei de troleibuz nr.4 se modifică după cum urmează;

în direcția sectorului Buiucani - de pe strada Vasile Lupu pe strada Tudor Vladimirescu (uzina „Aschim"). În direcția spre centrul urbei - de pe strada Tudor Vladimirescu, strada Vasile Lupu și în continuare pe traseul stabilit. 

  • traseul rutei de troleibuz nr.21 se scurtează de la Piața Dimitrie Cantemir până la strada Bariera Sculeni;
  • traseul rutei de troleibuz nr.22 se scurtează de la Piața Dimitrie Cantemir până la Parcul "Alunelul"
  • itinerarul rutei de troleibuz nr.35 se modifică după cum urmează;

de pe strada Tudor Vladimirescu pe strada Vasile Lupu și în continuare pe traseul stabilit. Responsabilii de la Regia transport electric Chișinău informează că măsura a fost luată în legătură cu executarea lucrărilor de pozare a rețelelor inginerești, în cadrul proiectului „Lucrări de reparație capitală a străzii Ion Creangă din municipiul Chișinău, cu reabilitarea rețelelor de apeduct și canalizare".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

82
Tagurile:
Trafic blocat, trafic aerian, trafic intens, Trafic
Curtea Supremă de Justiție

CSJ a respins recursul CEC: Vor fi deschise mai multe secții de votare în diasporă

54
(reînnoit 22:28 22.06.2021)
Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a respins astăzi recursul Comisiei Electorale Centrale la decizia Curţii de Apel Chişinău privind numărul secţiilor de votare care vor fi deschise peste hotare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Curtea Supremă de Justiție a respins recursul Comisiei Electorale Centrale prin care a fost contestată decizia Curții de Apel Chișinău care prevedea că CEC trebuie să deschidă mai multe secții de votare în diasporă. 

CEC a fost obligată să majoreze numărul secţiilor de peste hotare până de la 146 la 191.

Pe 17 iunie, Curtea de Apel Chișinău a obligat Comisia Electorală Centrală să-și revizuiască decizia cu privire la numărul secțiilor de votare deschise peste hotare, decizia CEC prin care urmau să fie deschise 146 de secții de votare fiind anulată. Judecătorii au admis parțial contestațiile depuse de mai multe de partide în acest sens, care au cerut să fie organizate nu mai puțin de 190 de secții de votare.

Pe data de 8 iunie, CEC a decis majorarea numărului de secții de votare peste hotare de la 139 la 146. Ulterior, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a calificat decizia CEC ca fiind una formală și incompletă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

54
Tagurile:
diaspora, peste hotare, Secții de votare, CEC, recurs, CSJ
Tematic
CEC a stabilit: Cum va arăta buletinul de vot pentru anticipate


Загрузка...
Ploile au făcut prăpăd în mai multe localități

Ce soluții propune Guvernul pentru cele 38 de localități afectate de ploile abundente

34
Guvernul s-a adunat astăzi într-o ședință unde s-a discutat despre consecințele ploilor abundente care au avut loc în țara noastră de la începutul anului.

CHIȘINĂU, 22  iunie - Sputnik. De la începutul anului, ploile puternice cu vânt și grindină au afectat 38 de localități în 17 raioane ale țării. Potrivit unui comunicat emis de Guvern, ploile abundente au distrus 12 km de drum și au smuls 820 m2 tablă de acoperiș.

"Totodată, au suportat pagube semănăturile agricole de pe o suprafață de peste 8 000 hectare, în mare parte de porumb, floarea soarelui, orz și alte culturi. Actualmente, pagubele materiale sunt în proces de estimare de către organele administrațiilor teritoriale atât la nivel de primării, cât și la cele ale comisiilor locale de situații excepționale și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.", se arată în comunicat.

La ședință au participat premierul interimar, Aureliu Ciocoi, ministrul agriculturii, Ion Perju, ministrului apărării, Victor Gaiciuc și șeful IGSU, Mihail Harabagiu.

La ședință a fost menționat faptul că la moment nu există pericole de inundații atât în lunca râului Nistru, cât și în cea a râului Prut. În cazul ambelor fluvii debitul de apă se menține ridicat, dar fără a periclita siguranța localităților, existând o marjă de rezervă substanțială până la atingerea cotelor de risc al inundațiilor.

"În context, a fost subliniată necesitatea suplinirii stocurilor disponibile de rachete antigrindină, în acest an fiind deja utilizate circa 5 000 de rachete (dublu comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent), dar și desfășurarea a 18 noi stații antigrindină care ar extinde aria protecției asupra raioanelor Ștefan Vodă, Căușeni, Hâncești și Șoldănești", se arată în comunicatul emis de Guvern.

Premierul în exercițiu a dat indicații responsabililor să asigure inspectarea suplimentară a digurilor de protecție și întărirea acestora în funcție de necesitate, dar și estimarea completă a pagubelor în termini cât mai restrânși. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

34
Tagurile:
Guvern, Consecințe, Ploi
Tematic
Dezastru în nordul țării: Livezi și culturi agricole, puse la pământ de ploaia cu grindină
Ploaia a făcut ravagii în 11 raioane din țară: Salvatorii au intervenit pentru a pompa apa
Ploaia a făcut prăpăd în mai multe raioane: Sute de hectare de culturi agricole, distruse
Dezastru în țară: Hectare de livezi și culturi agricole distruse de ploaia cu grindină


Загрузка...