Prostituate

Ce au pățit opt moldovence în Franța

237
(reînnoit 19:28 04.05.2021)
Mai multe tinere din Republica Moldova au ajuns în capcana unui grup specializat în trafic de persoane în scop de exploatare sexuală.

CHIȘINĂU, 4 mai - Sputnik. Opt femei cu vârste între 20 și 25 de ani, din Republica Moldova au ajuns victimele unui grup specializat în trafic de persoane în scop de exploatare sexuală, pe parcursul anului 2020. Venitul zilnic pe care îl aveau membrii grupului era între 800 și 1400 de euro per persoană. Conform unor estimări, suspecții ar fi obținut un profit între 17 000 și 23 000 de euro de la fiecare victimă exploatată sexual.

Poliția Republicii Moldova informează că suspecții, membrii grupului criminal, sunt trei  moldoveni cu vârste între 32 și 45 de ani. Aceștia au creat în orașul Paris o rețea de prestare a serviciilor sexuale contra plată. Unul dintre ei este stabilit cu domiciliul în Capitala Franței. Aceștia identificau prin intermediul rețelelor de socializare tinere din diferite regiuni ale țării și le propuneau oferte avantajoase cu onorarii foarte mari pentru prestarea serviciilor sexuale. Ajunse în Franţa, tinerele erau cazate în apartamente închiriate de către suspecți.

Abia atunci, femeilor li s-a comunicat că banii pentru prestarea serviciilor sexuale vor fi împărțiți egal, adică jumătate din suma obţinută revine organizatorilor. La fel, li se recomanda ca din motive de siguranță venitul să fie păstrat de organizatori, cu asigurarea că la prima solicitare banii obținuți vor fi transmişi. Însă, sub diverse pretexte inventate, fetele nu primeau nimic.

Activitatea infracțională a grupului a fost destructurată de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane a Inspectoratului Național de Investigații, împreună cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Crimelor Oorganizate și Cauze Speciale. Pentru acumularea probatoriului necesar, polițiștii  au efectuat percheziții la domiciliile şi în automobilele suspecților.

Au fost depistate şi ridicate telefoane mobile, carduri bancare, contracte de locațiune, notițe de ciornă şi alte date. Unul dintre suspecți, care activa pe teritoriul țării noastre și avea rol de recrutor a fost reţinut pentru 72 de ore. Ulterior, acesta a primit mandat de arest pentru 30 de zile. Cealaltă persoană, transportatorul, colaborează cu organul de urmărire penală şi se cercetează în liberate.

Cel de-al treilea suspect, care nemijlocit ghida activitatea grupului pe teritoriul Franței, urmează a fi anunțată în căutare cu ulterioara extrădare autorităților din Republica Moldova. În cazul în care vina suspecților va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

237
Tagurile:
racolare, racola persoane, racolau tinere, prostitutie

”Sufletul orașului”: Imagini cu cele mai frumoase străzi din lume - Foto

22
(reînnoit 15:42 14.06.2021)
 • Strada Smith Street din Melbourne, Australia
 • Strada Passeig de Sant Joan din Barcelona, ​​Spania.
 • Vizitatorii unei cafenele de pe strada South Bank din Londra, Marea Britanie.
 • Strada San Isidro din Havana, Cuba.
 • O mașină pe strada Sunset Boulevard din Los Angeles, SUA.
 • Strada Witte de Withstraat din Rotterdam, Olanda.
 • Strada Rua Três Rios din Sao Paulo, Brazilia.
 • Strada Haji Lane din Singapore.
 • Oameni, pe acoperișul restaurantului Rio Maravilha în Lx Factory, situat pe strada Rua Rodrigues de Faria din Lisabona, Portugalia
 • Strada Calle Thames din Buenos Aires, Argentina.
 • Strada Křižíkova din Praga, Republica Cehă.
 • Strada Pisicii din Tokyo, Japonia.
 • Strada Rue Tiquetonne din Paris, Franța.
 • Strada Mariannenstraße din Berlin, Germania.
 • Star Street din Hong Kong, China.
Vedeți în galeria foto Sputnik care străzi au fost numite cele mai bune din lume. În viziunea Time Out. Sunteți de acord cu alegerea experților?

Propriul său clasament a fost alcătuit de portalul care studiază orașele și destinații turistice. Experții au efectuat un sondaj în rândul a 27 de mii de oameni care trăiesc în diferite părți ale lumii și au stabilit un top cu cele mai frumoase 30 de străzi pe care locuitorii le consideră „sufletul orașului”.

Topul zece al clasamentului include străzi din Melbourne, Barcelona, ​​Londra, Havana, Los Angeles, Rotterdam, Sao Paulo, Singapore, Lisabona, Buenos Aires.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

22
Tagurile:
lume, orașe, străzi
Tematic
Cele mai neobișnuite stații de autobuz din lume


Загрузка...
Ala Tocarciuc

Epidemiolog, despre pandemie de ce nu ar trebui ne relaxăm

57
(reînnoit 07:32 15.06.2021)
Expertul în domeniul epidemiologiei Ala Tocarciuc a vorbit despre noua variantă delta a tulpinii indiene a coronavirusului și a amintit că nu este momentul să ne relaxăm.

CHIȘINĂU, 15 iun – Sputnik. Moldova nu a suportat încă vârful real al coronavirusului. Estimările noastre se bazează pe cifre și date statistice, însă noi nu cunoaștem vârful real al îmbolnăvirilor în țara noastră. Valul tulpinii britanice și al noilor mutații a început în Moldova în decembrie 2020, iar realitatea este că am reușit să ieșim din el deja în aprilie, pentru că mulți suportaseră boala către acea perioadă. Despre aceasta a vorbit în studioul Sputnik Moldova specialistul în domeniul epidemiologiei Ala Tocarciuc.

Liliac
© Sputnik / Владимир Федоренко

„În același timp, atunci când se observă o creștere a numărului de cazuri, oamenii încep intuitiv să poarte mască, să reducă numărul de contacte și petrec mai mult timp acasă, adică se activează mecanisme de protecție care opresc căile de infectare. Cred că a fost foarte reușită carantina în valuri, aplicată de multe țări: oamenii se aflau timp de 10 zile în carantină, 20 de zile lucrau, apoi din nou 10 zile de carantină și iarăși revenirea la muncă", spune expertul.

Tocarciuc consideră că unele metode de protecție au funcționat, iar ratele de incidență au scăzut considerabil, dar trebuie să ținem cont că aceasta nu a fost varianta deltă a tulpinii indiene.

„Încă acum un an, când pandemia era abia la început, în India, care are frontieră cu China unde a fost înregistrat primul focar al tulpinii alfa, nu s-a înregistrat o explozie a îmbolnăvirilor. Mulți au încercat să folosească acest fapt în favoarea teoriilor lor conspiraționiste, că uite India are un nivel scăzut de trai, dar nu se îmbolnăvesc. Și ce s-a întâmplat acum?" - se întreabă retoric epidemiologul.

Tocarciuc a conchis că indienii se pare că au avut în imunitate un fel de protecție istorică pentru tulpina alfa, datorită căreia au trecut-o fără un număr prea mare de îmbolnăviri. Împotriva tulpinii delta ei nu au avut această protecție și acum se confruntă cu o catastrofă. De aceea trebuie să fim foarte vigilenți.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

57
Tagurile:
pandemie, carantină, India, coronavirus
Tematic
Vor sta sau nu moldovenii cu pașaport biometric în carantină în România? Detalii


Загрузка...